+lumea extraordinar de mare +art style superb(unele peisaje sunt breathtaking) +multitudinea de misiuni secundare +fluiditatea luptelor +povestea lui Connor cu twisturiile ei(o parte din ea) +luptele navale +MP mult mai bine balansat..cel mai bun de pana acum +sunetul si soundtrack-ul(desi nu se ridica la inaltimea lui AC2) +Shaun(condimenteaza povestea apaticului Desmond iar discutiile cu el sunt savuroase,pline de umor britanic) +vremea schimbatoare si anotimpuriile
-lipsa de carisma a lui Connor;actorul vocal a insistat mai mult asupra limbii mohawk si a neglijat personalitatea;acest lucru iese in evidenta cu atat mai mult cu cat ceilalti actori vocali fac o treaba mult foarte buna -povestea lui Connor are numeroase probleme..motivatii uneori neclare,ia unele decizii incredibil de nerealiste..si Altair a avut asemenea probleme in Ac1 dar acolo se pastra un aer de mister asupra personajului si era oarecum de inteles..pe cand aici nu....e dureros sa o spun dar in unele momente parca e un basm cu tenta manelista -relatiile cu colonistii in timpul Revolutiei americane sunt foarte ambigue si ciudate -povestea lui Desmond..dupa twistul de la inceput am simtit ca e ceva fishy -scena de la finalul povestii lui Connor e hilara
il gasim pe Charles Lee la o crasma bandu-si zilele(dupa ce in prealabil fusese ranit de Connor)..personajul principal ranit si el...Lee ii da sa bea dupa care Connor scoate hidden blade-ul si il omoara
-start foarte slow -main story destul de scurt(mi-a luat 14 ore si 20 min sa-l fac,iar din timpul asta vreo 1h-1h30 am hoinarit prin orase/Frontier fara niciun scop) -producatorii au abandonat anumite aspecte din poveste si raman intrebari fara raspuns(cum ar fi treaba cu cicatricea de pe buza lui Desmond,Altair si Ezio)
Per total jocul a fost bun si mai mult ca sigur ma voi tine de el inca 2-3 luni sa fac absolut toate challenge-uriile primite de la numeroasele factiuni..dar si sincronizare 100%.Vi-l recomand datorita setup-ului unic si destul de rar intalnit dar si datorita libertatii pe care o ofera jucatorului.
Nu-l voi taxa la nota ptr storyline deoarece a compensat prin gameplay..asa a fost intreaga serie.. de la AC1-cea mai buna poveste din serie/gameplay mai slab s-a ajuns la AC3-poveste slabuta/gameplay foarte bun
Nota: 9