Single post: iPad 3 & iPad 4 - The New iPad
-
Admin

Originally Posted by
mark
Asteptam review cu poze.
Eeeh, poze mai putine... pt. ca la urma urmei, in afara de mufa de la alimentare, nu e nimic schimbat (ce ar putea fi capturat in poze). Intern sunt curios ce si cum sta treaba. Nu de alta, dar cred ca am citit vreo 50 de reviews, vazut 50 de videos cu iPad 4, si inca am intrebari... la care respectivii chiar nu vor (sau nu pot sa raspunda).
Serios, cat de greu o fi, daca tot ti-ai cumparat iPad 4 (care totusi nu e ieftin), sa testezi cele mai tari jocuri? In majoritatea review-urilor, ma distreaza sa vad ca fac teste comparative cu... Temple Runner, Angry Birds, and so on. WTH?
La fel, n-am vazut inca un singur review in care testul de net sa nu fie facut simultan (daca se poate, chiar si pe toate cele 5 iPad-uri odata). Come on, daca vrei sa vezi ce viteza maxima ai, nu faci teste pe n device-uri in acelasi timp. Pentru ca mai departe tine mai mult de router, bandwith, QoS and stuff... decat de viteza pe care poate sa o duca device-ul testat.
Mai mult, peste tot in reviews se vorbeste de noul dual band la WiFi... dar se specifica ceva de genul "Sorry, eu nu am decat maximum 50Mbps aici". Really? Dai o caruta de bani pe un iPad 4 si ai un amarat de router de 15 dolari?
N-am vazut un singur test in care sa se compare care este diferenta de load la imagini mari (peste 15Mpx)... la fel cum nu am vazut nici macar un singur review in care sa fie incarcat/convertit un fisier imens .xls sau .doc.
Devine enervant sa vezi ca majoritatea explica "iPad 4 e mult mai snappy", doar pentru ca li se pare ca face scroll mai rapid printre paginile umplute cu icoane. Really? Ei chiar nu stiu ca acolo de fapt e limitat (chiar si pe iPad 1) din soft, si ca teoretic scroll-ul trebuie sa aiba acelasi timp de afisare pe toate cele? Mai mult, pare un pic noobish sa te uiti la un review in care cineva zice "wow" de fiecare data cand da paginile... Mai ziceam daca erau filled cu widgets sau alte nebunii...
Deasemenea, real life tests... cu filme sau o groaza de imagini sincronizate via cable sau wifi... Ce Dzeu, parca se fac reviews-urile pentru kinderi, si atat. Vreau sa stii si eu daca chiar reusesc sa salvez niste minute bune pe zi cu operatii pe care chiar le fac... ca doar nu stau toata ziua si fac scroll printre pagini.
De temperatura la fel. O fi oare asa greu sa pui un termometru si sa compari 2 iPad-uri? Peste tot (unde este mentionata chestia asta, pe care unii vad ca o ignora total), gasesc numai expresii de genul "it's not warmer, but also not colder than iPad 3". Like, wth? Pe baza simturilor tactile? Asa se face un review in 2012?
Si multe... multe alte dude care imi vin acum in minte (dar pe care le voi ignora, dupa problema avuta cu serverul). Sper sa am maine timp sa arunc o privire pe noul iPad (4 acela ar trebui sa fie un 3S, dar in fine)...
Oricum, va dura mult... e posibil sa nici nu fie un review "cap-coada", ci sa postez aici pe masura ce testez diferite sectiuni. Nu de alta, dar eu nu fac ca altii teste de baterie in 6 ore dupa care sa-mi spun parerea. Trebuie cel putin 3-4 "formatari" de baterie ca sa pot spune ceva real, nu "estimari".
P.S. Oricum intre timp deja mi-am luat si un charger de 12W (cel de 2.4A)... gasiti la iStyle cu 96 RON or so (atentie, fara cablu inclus). Nu e rau (am dat pe un HAMA de 2A pentru Samsung 100 RON, dar macar acela avea si cablu). Poate nu pare mult, dar 2W pe langa cei 10W default ar trebui sa fie un "upgrade" suficient la cateva ore de charging. Ramane de vazut daca chiar incarca la 12W si 2.4A, sau e doar "marketing".