Quote Originally Posted by DanTe23 View Post
E prima oara cand aud ca un cablu component scoate 1080p, probabil nu ma pricep sau nu �nţeleg eu despre ce vorbiţi
LE de ce imi mai trebuie un cablu hdmi daca si cel component e la fel de bun?
Posibil sa fie prima oara cand auzi insa nu e nici pe departe ceva iesit din comun.
Nu cablul in sine dicteaza ce semnal poate duce, e vorba de consola si de TV.
In primul rand TV-urile mai vechi de 3 ani nu prea accepta 1080p prin component, cele noi, da.
In al doilea rand, anumite console (xbox360 de exemplu) nu au dus 1080p prin component ci doar 1080i fara un update firmware.
Insa in cazul de fata (Wii U si un TV cat de cat actual), scoate 1080p prin component. Tocmai l-am verificat.
Si nu, nu se vede la fel ca prin HDMI. Am spus-o si mai sus, componentul are o separate mai slaba a culorilor de unde un usor effect de halo pe contururi.

In alta ordine de idei, revenind la Wii U:

Ceea ce nu prea vad spus in review-uri e cat spatiu ocupa update-urile la jocurile cumparate pe disc. In buna traditie mostenita de la Xbox360, tot ce lansati prima data de pe disc face update si instaleaza pe ce poate: memoria flash interna sau HDD extern USB 2.0 daca il aveti conectat.
Ca exemplu, update-ul la Nintendoland e 305 MB, cel la Mario cam 54 MB, la ZombiU tot vreo 50-60 MB.
Sistemul gol-golut ocupa cam 6 GB din memoria interna.
Deci aviz amatorilor, inca un motiv sa luati varianta Premium.