Dap, dupa cum am si scris, controllerul a fost schimbat in garantie. Cel "nou" este exact acelasi model. Stiu ca in mod normal, atunci cand schimbi controller-ul, chiar daca este acelasi model, array-ul fiind pe disk-uri si nu in controller, acesta ar fi trebuit sa detecteze "Foreign configuration" si sa o import manual.

Din pacate, la mine nu a detectat niciun fel de foreign configuration.... a mers totul ok, pana la reboot. Ba chiar a facut un patrol read (care a durat aproximativ 7 ore) dupa care mi-a spus ca totul e OK. Dupa reboot insa, array-ul a disparut complet, si nu mai am nicio configuratie.

Am stat azi aproximativ 3 ore cu cei de la Intel pe chat-ul de support... fara nicio solutie. Singurul lucru pe care mi-au zis ca-l pot face, este sa incerc sa creez eu o noua configuratie, identica cu cea veche, doar ca la sfarsit sa nu dau Initialize.

Problema este ca la aceasta solutie, mi-au zis "There is a chance to lose all your data by doing this!". Asa ca i-am zis PASS.

Imi pare al naibii de rau, ca daca stiam ca dupa reboot dispare, apucam sa-mi fac backup macar la ce era mai important. Insa cine Dzeu sa creada ca un astfel de controller scump va pierde array-ul...