Single post: iPhone 5
-
Admin
Lasa ca m-am lamurit eu cum e cu cei care isi cumpara smartphone-uri si le tin pe post de "bijuterii" (deh, da bine sa-ti pui "lopata" pe masa la o cafenea). M-am contrat recent cu 2 amici. Amandoi aveau Android. Eu aveam Note-ul si un iPhone 4. Si zic "hai sa facem niste teste comparative, daca tot le laudati atat". Vai de capul lor. Nu aveau facebook, nu aveau skype, pulse si flipboard nu foloseau, niciunul din ei nu a reusit sa deschida un .xls parolat. De Dropbox nu auzisera. Unul statea pe S2 cu luminozitatea pe Auto (si imi parea a fi undeva pe la 10-15%, de ma chioram la el), iar celalalt pe un LG L9 era asa cum venise de la mama lui. Nu avea instalate decat jocuri (piratate). Si din pacate, nu-i inteleg pe cei care-si cumpara smarpthone-uri dar le folosesc ca pe vremea lui Nokia: "ca telefon cu jocuri mai misto". Prin urmare, cand o sa gasesc pe cineva care chiar foloseste Androidul sau iOS-ul la adevarata lui valoare, atunci o sa fac un test comparativ serios. Cu ce teste am facut la mine, cu aplicatiile pe care le folosesc eu, Androidul a pierdut. Repet, in cazul meu. Pentru altii, care prefera Live Wallpapers, o fi sublim.
Cat despre plictisit de smartphone... din fericire eu nu-mi cumpar pentru a ma "indragosti" de ele. Cumpar pentru a-l folosi (atat pt. home stuff cat si pentru business stuff). Singurul mod in care m-as putea "plictisi" ar fi sa apara ceva mai bun, mai rapid... atunci da!
Si eu sunt de acord cu marimea (legat de S3 si Note II) si nu inteleg de ce pe Android nu exista niciun super smartphone mai mic si mai capabil. Exact cum ai spus si tu, ceva intre 4" si 4.5" (am zis ca nu mai iau vreodata ceva mai mare de 4.5"). Si cel mai rau e ca vad Samsung si Google cum merg mai departe cu aberatia asta de "phablet". Mai exact, urmatorul Note sau Galaxy S, se pare ca va fi de 6". WTH? Recunosc, mi-a placut Note-ul initial. Am zis ca sunt "prea batran sa folosesc un ecran mai mic". Placerea a durat cam o luna, maxim doua. Dupa care pentru mine a devenit o povara. Oriunde merg, parca iau si mini tableta dupa mine. Asa ca, prefer solutia cu un smartphone mai mic si usor (pe care nici nu-l simt in toc la curea), si daca am nevoie de ceva mai serios, iau tableta.
Referitor la 4S-ul tau care se blocheaza... ai incercat un restore, install as new? Am cativa amici cu 4S si sunt atat de multumiti incat nu prea simt nevoia de iPhone 5. Eu si Cris folosim Facebook-ul zilnic de cateva zeci de ori (dap, maniacs). Eu pe 5 si ea pe 4. No freezes! Serios, eu chiar am incercat sa blochez Facebook-ul pe iPhone 5 de cand l-am luat. Spre surprinderea mea nu am reusit. Whatsapp nu folosesc... dar daca vrei, i'll give it a try!