Poate avem noroc si anul 2013 va fi mult mai bun dpdvd financiar... nemaifiind nevoie de niciun fel de taxa catre useri. De fapt, asta a fost ideea de la inceput, ca aici sa avem propriul nostru colt de web unde nu fim asaltati de mii de bannere, sa nu detina controlul o firma sau cativa oameni din business, care sa impuna ce se poate posta si ce nu, ce se poate vinde si ce nu. Eu zic ca pana acum am reusit, si daca nu as fi avut probleme cu job-ul, mi-as fi permis in continuare sa achit restul din buzunar... cu draga inima. Din pacate la mine lovitura mare nu a venit de anul trecut (cand am avut problema cu RAID-ul care a picat si unde am investit o caruta de bani pentru a reporni serverul - rezultatul fiind totusi pierderea celui mai mare client al firmei unde lucrez), ci anul acesta, cand Cris (jumatatea mea, pentru cei care nu o cunosc), a ramas fara job. Si de 10 luni tot cauta un job.

A nu se intelege ca ma plang. Inca nu mor de foame, Dne Fereste! Insa chiar nu mai pot sustine eu personal bugetul pentru CG (de fapt restul ce ramane de achitat dupa ce luam in calcul donatiile, licitatiile si Premium/VIP memberships).

Acum, sa fim foarte seriosi si sa recunoastem ca suntem cateva sute de gameri care suntem foarte activi si care am pus suflet pe CG. Daca am sta si am gandi ca suntem macar 100 de insi care putem sa luam premium pe un an (pretul unui joc ieftin - o nimica toata pentru un gamer) si deja ar fi suficient sa achitam hostingul. Pentru restul de licente si alte nebunii, ne-am descurca cu ceea ce mai vine din donatii, licitatii, bannere (chiar si temporare/periodice).

Din pacate insa, de-abia daca sunt 20 de Premium Members (dintre care multi nici macar nu au decat pe 1-3 luni). Si ma uit mai sus de exp. si vad cum atat de multi propun solutii salvatoare, cand de fapt solutia e doar la un click distanta. De exp. daca doar cei din acest thread ar fi fost Premium Members pe un an, deja threadul acesta n-ar mai fi avut niciun sens.

Honestly, ce se intampla aici imi aduce aminte de cele cateva situatii (stanjenitoare, ce-i drept), in care am vandut cateva jocuri la pret modic pe aria de Bazar... unde userii respectivi s-au tocmit chiar si pentru 5 RON extra. Am lasat de la mine, ca nu mor pentru cativa banuti in minus, insa surpriza mare a fost cand respectivii s-au prezentat la mine in ultimul model de BMW.

Ma uit la cativa useri de pe aria de Bazar care au facut mii de euro (pe an) din vanzari de jocuri... insa niciodata nu au cerut un sticky, nu au donat 1 EUR, nu au participat cu nimic niciodata. Si probabil nici nu o vor face...

As vrea sa fiu trist... insa e Craciunul si nu pot sa fiu asa. Sper decat ca situatia se va schimba, ca vom rezolva toate cele si vom reveni in forta (pentru asta sincer ar trebui bani pentru editori, sau oameni dedicati care sa nu faca treaba asta pentru bani).

Sarbatori Fericite guys! Lasati problemele si supararile momentan... si vom vedea de la anul cum le-om rezolva pe toate. Suntem gameri seriosi la urma urmei... nu ne lasam noi asa greu. Trecem si de Boss-ul asta, that's for sure!

Respect!