Single post: Operatii - ce ati facut si ce sfaturi oferiti
-
Senior Member
Eu am avut parte de 2 operatii, una de polipi pe la vreo 4-5 ani cred si alta mai complicata.Zicea cineva de medicii de la privat, eu regret ca am apelat la cei de stat.Povestea incepe cand am cazut intr-un meci (baschet) si s-a umflat genunchiul.Am fost la medic si mi-a dat diclofenac, ganditi-va...diclofenac, nici macar o trimitere, desi ii cerusem asta.Am jucat cam un an asa, se mai umfla, se dezumfla, pana am ajuns intr-un moment in care nu mai puteam de durere si am facut scandal in cabinetul doctorului de familie.Am ajuns la spital, mi-a facut punctie din aceea, se baga un ac cu seringa sub rotula si se extrage lichidul.Am stat cu el in ghips o luna dupa care mi-a facut RMN la clinica Euromedic.Cu acel RMN am fost la doctorul Trocan, cel mai bun...il recomand tuturor care au probleme cu genunchiul, chiar se pricepe!Asa, revenind la poveste, m-am operat la el, cu anestezie in coloana, deci am fost amortit doar de la brau in jos.M-am uitat pe ecran acolo cum opera la parascop/parascopic, nu stiu cum se numeste instrumentul acela si mi-a spus ca pe langa meniscul rupt mi s-au facut cartilagiile de la genunchi franjuri, erau efectiv ca niste carpe din cate vedeam eu pe ecran.Dupa operatie mi-au dat 4 sticle de perfuzii si a treia zi am plecat acasa.Partea cea mai grea a fost recuperarea pe care am facut-o 4 luni, asta ca sa nu mai vorbesc de muschii atrofiati care mi-au mancat nervii deoarece ma dureau si voiam cu disperare sa pot merge pe picioarele mele, lucru care am reusit sa il fac dupa 3 luni de exercitii si durere
.Mai ales doctorul ''nebun'' care m-a speriat deoarece imi povestea in timpul operatiei cum a amputat el doua picioare intr-o operatie anterioara...
Revenind a doua oara, pe langa umorul lui negru, doctorul stie ce face si mi-a spus ca daca nu as fi stat atat as mai fi putut juca si acum.A inceput chiar sa se certe cu doctorul meu de familie pe tema asta
.Acum nu pot sa indoi genunchiul de tot, nu pot sa alerg decat asa usor, de jucat doar ocazional, am restrictii la ski, snowboard si trebuie sa am mare grija cu tot ce fac.
Din experienta mea ce pot sa va spun:NU va lasati la indemana doctorilor de stat, mai bine mergeti la o clinica privata!Eu unul nu mai imi permit sa economisesc cand vine vorba de sanatate...