Single post: nVidia lanseaza o consola portabila cu Tegra 4: Project Shield
-
Admin
tudyniuz: cine stie, poate nu e optimizat nici Tegra 4 cum trebuie. Au mai adus o tableta cu Tegra 4 la CES, si erau foarte stressati cu ea. Nu lasau pe nimeni decat sa faca streaming la filme, si atat. Nu tu apps, nu tu setari, nimic. Spuneau ca "nu e gata" si probabil nu vroiau sa se faca de ras. Deci e posibil sa vorbim doar de un chip de test momentan... Poate cand "va fi gata" o sa fie ceva mai performant. Sau poate din contra, vor fi nevoiti sa reduca frecventele sau timing-urile de memorie. Nu uitati ca totusi Shield asta are un ventilator inside (pentru cine nu a fost atent)! Care dupa spusele celor de acolo a intrat foarte rar in functiune, dar totusi... un ventilator intr-o portabila, nu suna prea bine!
Cat despre 4K, eu nu mai zic nimic... pentru ca vad ca se repeta istoria cu FullHD. Cred ca vreo 2 ani m-am batut cu lumea pe forumuri, si mai toti au sarit pe mine si mi-au scos ochii spunand si "argumentand" ca ei nu au nevoie de 1080P si 720P e arhisuficient, si ca nu se vede diferenta intr-o camera normala, pe un TV normal, la o distanta normala. Blah - Blah, if you ask me. E ca si cand ai zice avem degeaba camere foto in 25 Mpx, pt. ca ei nu oricum nu vad nimic peste 5 Mpx. Asa cum altii se pare ca nu vad nimic peste 2Mpx (1920 x 1080 = 2Mpx).
Cat despre Apple (si eventual Qualcomm, pt. ca Intel mai are de lucru - momentan vad ca ei s-au agitat sa scada consumul la Atom si i3-uri), sunt sigur ca acum tocmai ce au primit o noua "tinta". Imi imaginez ca daca atunci cand nu erau provocati au venit cu ceva de 2x mai rapid (vezi iPad 4), ce nebunie va fi acum cand au cu cine sa se bata.
Oricum ar fi, dupa CES (si inca nu s-a terminat), imi dau seama ca o sa fie un an "greu"... mai ales pentru buget