Da, progresul tehnologic nu poate fi pus la indoiala, insa eu imi mentin parerea. Eu nu cred ca noile console vor avea specificatii SF, ci cred mai degraba pe baza informatiilor care exista pana acum ca se vor baza pe tehnologia existenta pe raft. Despre PS3 xbox 360 chiar putem spune ca au venit cu inovatii. E vorba de cell in cazul ps3-ului (care s-a dovedit performant insa o tehnologie scumpa si cu o arhitectura complicata pentru developeri, astfel ca numai developerii 1st party au scos untul din el) si de xenos-ul xboxului care a introdus pentru prima data arhitectura unified shader, preluata ulterior si de placile video de pc. Tehnologia avanseaza mult intr-adevar, insa problema este ca sony si microsoft va trebui sa vina cu preturi competitive, specifice consolelor (desi eu personal as prefera sa platesc 100 de euro in plus pentru o consola mai performanta). Sunt pc-uri high-end care intampina probleme in jocurile solicitante la rezolutii foarte mari in cazul carora numai placa video costa mai mult decat toata consola.
Daca facem o comparatie intre ps3, xbox 360 si pc-urile high-end din momentul lansarii lor cred ca acestea stau mai bine decat vor sta noile console fata de pc-urile high-end. Pana la urma si nintendo ce componente putea sa puna in wii u la pretul de 300-350 de euro, mai ales ca au optat si pentru acel controller, luand in considerare si vanzarea in pierdere a consolei si pretul mai redus al componentelor la o cumparare in masa. Au ales o placa video mai performanta in detrimentul unui procesor modest comparat la standardele actuale. E greu in cazul consolelor sa nu vina cu niciun compromis.
Si eu sunt atras de tehnologie si repet, as plati mai mult pe o consola pentru a fi mai performanta, doar platim o data la 5-7 ani.
In tech demo-uri deja exista 4k, cum e cazul granturismo: Gran Turismo 5 Tech Demo Will Show Off Crazy 4K Resolution - PS3 News . La fel este si cazul prolog-ului: Gran Turismo 5 Prologue Running At 240 FPS , 3840x2160 Resolution , care ar fi avut nevoie de 4 ps3-uri pentru a fi rulat. Daca o luam pur matematic ca noul ps va fi de x ori mai performant decat ps3 ar fi simplu, insa stim cu totii ca nu este atat de simplu. Vom vedea ce se va intampla.