Observ ca este foarte bizara (si totodata foarte diferita) reactia romanilor fata de restul lumii la "prototipul" acesta. Romanii se vaita ca e scump (desi Valve nu a dat niciun pret), in timp ce restul lumii zice: "Wow, Good job! Valve is really doing it!"

Acelasi lucru l-am observat si la Project Shield (si dealtfel la multe alte nebunii lansate worldwide). Acum probabil inteleg de ce suntem noi vazuti ca o lume de "mana a treia", si nu aparem nici macar in listele cu tarile suportate. Pentru ca ne vaitam prea mult (imi vine in minte fix povestea cu drobul de sare, care poate o sa cada in capul copilului si o sa-l omoare)

Teo: daca tu compari un sistem de 699 USD clasic (probabil cu ITX) cu HDD de 1TB de 7200 RPM cu mini PC-ul ala (custom) care are SSD de 240GB, atunci e grav. Numai diferenta intre HDD si SSD e de 250 USD

Oricum ar fi, daca Valve decide ca The Big Picture nu va merge decat pe ceva gen "Piston", poate fiecare sa-si faca orice configuratie doreste (chiar si de 100 USD), ca oricum nu va rula. Pentru asta exista deja Steam. Daca am inteles eu corect, ei vor ceva gen consola, dar cu marea diferenta ca vor sa fie pe arhitectura x86 si sa poata fi upgradabila/modulara.

Acum, ramane de vazut pe ce solutie vor merge. Slava Domnului insa ca nu se vor baza pe reactiile romanilor, ca in felul asta nu ar mai lansa nimic

---------- Post added 09-01-2013 at 03:06 AM ----------

P.S. A nu se intelege gresit! Nu sunt nici pro, nici contra a ceea ce face Valve. Eu oricum pe PC ma joc 0.5% din timpul meu alocat gamingului, asa ca practic ar trebui sa nu ma prea intereseze. Steam-ul meu zace de luni bune (noroc ca mai primesc cate un joc ca gift). Asta nu inseamna ca nu sunt open-minded si nu accept ca se poate sa co-existe gamingul si pe altceva. Avem gaming pe console, pe PC-uri, pe smartphone-uri, tablete, TV-uri smart... acum Valve cred ca incearca ceva "hibrid". Un fel de "PC-ul consola". Om trai si om vedea ce iese...