Argumente gen: "PSN e varza pe langa Xbox Live" sau "Xbox 360 e consola de ales cand vine vorba de multiplatform" sunte reminescente din primii ani cand s-a lansat generatia asta de console si toata lumea compara diferitele aspecte ale concurentilor. De mult nu mai sunt intemeiate afirmatiile astea.

PSN e mai puternic ca niciodata, nu mai ai parte de lag, deconectari sau interfete rudimentare si lipsa de servicii cu aveai parte la inceput. Multiplayer'ul e free si optional cu PS+ ai parte de jocuri si servicii gratis la aceeasi bani pe care ii dai pe Xbox Live account doar ca sa te poti juca online.

Discrepanta intre cele doua console la capitolul jocuri multiplatform e practic inexistenta. Ultimul kiks pe care l-a dat vre-un developer a fost parca Platinum Games cu Bayonetta in 2010 (joc pentru care development'ul a inceput in ianuarie 2007!). Toate jocurile din ultimii ~ 3 ani nu au mai suferit de neglijari din partea developerilor.

PS3 a venit din prima zi cu HDD (standard), Blu-Ray player, HDMI, conexiuni optice, card reader - lucruri pe care M$ nu le-a inclus in primii ani decat prin diferite variatiuni ale consolei sau adaptoare contra cost.

Sa nu mai vorbim de RROD care a ajutat M$ sa vand mai multe console aceluiasi cumparator
Sunt convins ca deja de cel putin un an incoace sunt ai multe PS3'uri in circulatie decat Xbox 360 datorita multitudinii de Xbox'uri din primii ani care au ajuns in tomberoane dupa RROD.

Lumea a fost flamanda dupa o noua generatie de console, discrepanta dintre generatia a 6-a si a 7-a a fost atat de mare incat multi au mers, oarecum la risc, pe Xbox 360 in ciuda celor mentionate de mai sus.

Kiksul pe care l-a dat Sony insa a fost cu research'ul pentru Cell Broadband Engine si implicit costul initial de 600$ al consolei.

-> toate punctele de mai sunt nu sunt un "rant" sau un "fanboy'ism" ci doar niste aspecte care cred eu ca au contribuit faptului ca PS3 a intrecut Xbox 360 la vanzari cu toate ca a ajuns in an mai tarziu la petrecere