Single post: Intel: Desktop PC-ul a murit! Traiasca Noul PC!
-
Senior Member

Originally Posted by
MonkY
Ca idee, am cea mai mare carcasa desktop din lume (Cosmos II) si cu greu au intrat 12 HDD-uri :
Ciudat, eu am un Chieftec aici in care au intrat fara probleme 12 HDD-uri, acum sunt numai 7 in ea ca fac niste schimbari.
Renuntarea la "Desktop Board" nu e problema, dar ma tem ca e primul pas spre "everything onboard", inclusiv procesorul. Asta e, evoluam, PC-urile trebuie sa fie mai simple, mai mici, pentru toata lumea.
Poate sunt eu mai nostalgic, dar ce mult imi placea mie cand bagam P166 MMX si setam pe placa jumperii pentru multiplicatori si pentru voltaj, aveam grija sa pun hardul pe master si cd-romul pe slave (tot din jumperi), in BIOS trebuia sa pun IRQ si DMA pentru placa de sunet ISA, etc. Nu mai zic ca la sursa trebuia sa fiu atent, sa fie firele negre in centru (doi conectori identici).
Acum oricine cumpara un calculator pr bucati il monteaza si configureaza in cateva minute, nu ai cum sa bagi nimic invers, SATA nu are nevoie de master/slave, BIOS-ul seteaza automat multiplicatorul si voltajul, etc.
In curand si procesorul va fi integrat pe placa de baza, nu mai trebuie sa stai tu sa-l montezi, urmeaza probabil sa fie si memoria tot asa, apoi si hard-discul (ca tot avem SSD-uri), placa video dispare ca va fi in procesor. Sursa va fi probabil miniaturizata, o sa primesti o placa de baza cu niste clipsuri sau ceva, o pui in carcasa, apesi sa se fixeze clipsurile, conectezi sursa si gata.
Azi oricine