mark: merci, dar chiar nu am nevoie sa ma "luminezi". Jailbreak-ul ramane ilegal in Canada de exp. Problema in US nu e cu Jailbreak-ul in sine, ci cu faptul ca multi se folosesc de Jailbreak pentru a face unlock. Si da, unlock-ul este ilegal. Cauta in DMCA si vei vedea ca nu poti primi mai mult de 500.000$ amenda si maxim 5 ani inchisoare (prima oara), si maxim 1.000.000$ amenda si maxim 10 ani inchisoare (daca repeti). Insa este valabila doar pentru telefoanele achizitionate dupa Ianuarie 2013 (in caz ca nu stiai). Deasemenea, cand a fost reinnoit DMCA-ul in 2012 (se intampla odata la fiecare 3 ani), iPad-ul a fost exclus din lista de exceptii (prin urmare in momentul de fata e ilegal sa faci jailbreak la un iPad).

Pe mine insa nu ma doare de US, Canada & Co... in Romania legislatia in domeniu legata de jailbreak sau modding este inexistenta. Sau permisiva. Eu am spus ce-am spus mai sus ca poate sunt oameni care mai calatoresc pe-afara, si sa nu se mire daca apar probleme.

Cat despre "Apple n-are voie sa inchida site-uri ca asa vor ei", nici nu era nevoie sa faca asta. La banii si oamenii lor, daca vroiau, le rupeau serverul/serverele in doua, si nu se lansa nimic (cel putin nu pe site-ul oficial). Eu insa nu cred ca au vrut asta (continui teoria conspiratiei). Si se va vedea asta in vanzari...

Legat de "95% din cei peste 4 milioane de useri care au facut jailbreak iDevice-urilor lor l-au facut pt piraterie, asta e sigur", eu nu am statistici atat de sigure ca tine. Eu unul daca-mi fac jailbreak o fac pentru aplicatiile din Cydia pe care le-am cumparat, nu pentru piraterie. Multi o fac pentru unlock. Altii o fac pentru customizare la iOS... eu nu m-as hazarda atat de mult sa spun ca 95% din cei cu jailbreak pirateaza, dar in fine... tu probabil stii mai bine.