Single post: Microsoft acopera prin garantie defectul E74
-
Senior Member
RonanN tin sa te contrazic, nu intelege ca tin cu cei care comercializeaza aceste produse, insa tu cind cumperi un anumit produs din magazin il cumperi de nou, cu garantie, etc, de unde si modalitatea de plata pe loc (cash, card, cec, op, etc).
Situatia sta altfel in cazul in care un comerciant achizitioneaza de pe piata libera (adica de la client) un produs, prin aceasta procedura comerciantul isi asuma anumite riscuri.
In cazul in care produsul sufera o defectiune in maxim 24h-48h de la achizitionare se va schimba pe loc sau se vor returna banii din caserie, asta in cazul in care nu este specificata o alta perioada in certificat, cea data de mine fiind perioada prevazuta de lege.
Insa in cazul in care produsul are mai mult de 2-3 luni situatia nu mai e chiar asa simpla, produsul respectiv va fi supus unei analize financiare (evaluare pret) in functie de vechime, uzura fizica si morala, etc. Aceasta procedura nu este tocmai simpla si nu poate fi facuta de angajatul de la raft ci numai de anumiti analisti care se numesc Brand Manager, acestia din urma au datoria de a urmari evolutia produselor ce se afla sub brand-ul de care se ocupa tot ei fiind cei care dau si preturile de achizitie de la client.
In cazul de fata problema nu consta in ceea ce am spus eu mai sus ci in faptul ca MS trebuie sa returneze o suma considerabila catre clientii sai, de unde si perioada de returnare mai relaxata, altfel ar intra in frumoasa criza financiara. Ceea ce spun eu are legatura strict cu profitul net al MS si nu tine de averea lui Gates sau de rulajul companiei.
Pentru moment eu zic ca ar trebui sa ne bucuram de fenomenul lipsei suportului oficial in Romania, spun asta pentru ca in momentul in care va aparea un centru autorizat de service MS nu va mai primi nimeni Xbox360-uri noi de pe raft (asta in cazul consolelor ce depasesc termenul legal de inlocuire), din acel moment se va face uz de politica de garantie a MS aceasta constind in inlocuirea consolei defecte cu una refurbished (ceea ce inseamna Opus, adica Zephyr si Falcon resuscitate).