Guys, se pricepe vreunu din voi foarte bine la Mac OS ?

Am urmatoarea problema.

Am primit de la un prieten care nu-l mai folosea de ani, un mac mini G4 (la 1.4 GHz, 512 RAM si 64 video). O sa incerc sa gasesc 1GB RAM la 333 DDR1 sa pun in el. Faza este urmatoarea. El a venit cu Mac OS X Lion, 10.4.11 iar eu vreau sa-i pun (singurul compatibil cu el) 10.5.6 Leopard. Am tot de la prietenul asta acest Leopard pe DVD, dar DVD ROM-ul din mac da rateuri si merge cateva secunde dupa care se opreste si crapa tot si am incercat de cateva ori sa instalez asa dar m-am lasat pagubas.
De 2 zile ma chinui sa fac USB bootabil (am si reusit) dar nu reusesc sa-l fac sa booteze de pe USB (in acel meniu de boot nu apare USB-uri orice as face). Am incercat si cu un HDD extern si tot nu apare.
In seara asta, mi-a venit ideea sa incerc sa instalez folosind DVD-ul din calc (cu windows 7) si am facut toti pasii de pe net, am share-uit tot dar sunt 2 chestii care ar fi trebuit sa mearga si nu merg:
1. In Mac, File - New Finder Option ar fi trebuit sa apara, sub HDD, DVD-ul share-uit dar nu apare.
2. In Mac, la networks, am gasit calculatorul dar cand dau de el ma lovesc de eroarea "The alias "desktop name" could not be opened, because the original item cannot be found.". Am inteles ca asa se intapla daca e vb de o scurtatura, dar nu e cazul. Am facut si imagine pe PC si am share-uit si drive-ul virtual si tot nu-l vede.

Please help