Quote Originally Posted by RvsS View Post
Cateva motive sa faci preorder ar fi:
a. Te asiguri ca ai pretul cel mai bun existent intre momentul in care se pune precomanda pe site si momentul in care se lanseaza(cu alte cuvinte te aperi de risc de marire de pret, risc de curs valutar)
Din experienta mea pretul scade dupa lansare, ba chiar si inainte cu cativa centi. Dar te cred ca se poate intampla sa creasca pretul si asta e un punct pro, mai ales daca este un joc pe care ti-l doresti mult.
b. Iti asiguri disponibilitatea produsului (da, chiar si editiile digitale se pot epuiza uneori, de exemplu daca se limiteaza numarul de membri pe un server la lansare in multiplayer).
Yep, in special editiile de colectie, limited, etc.

c. Bonusurile de precomanda sunt uneori importante si nu mai sunt disponibile dupa lansare.
Asta sincer mi se pare doar o strategie de a avea cat mai multi bani in ziua lansarii. Sunt exceptii unde merita o harta "premium" cum spune Tudoran (o am si eu btw), aici e ceva real, o pui pe perete, arata fain, e la accelasi pret, chiar e un bonus. Dar o arma care e verde sau aurie? Cat de mult schimba experienta jocului? Nici misiuni in plus nu mi se par ca se justifica (majoritatea apar ca DLC dupa o vreme oricum). Sau o harta MP pe care o ai in ziua lansarii si joci singur pe ea ca prietenii tai inca nu o au.
So uneori da, merita dar tot e o strategie de a acumula vanzari si statistici pentru shareholders. Unele sunt mai smart ca altele, that's it.

In cazul de mai sus este clar: Colonial Marines avea multe precomenzi si era in topuri. Un joc de tot rasul.

Mai e un lucru care mi se pare aberant: digital download vs retail box
Colonial Marines
pe steam e 50 eur (what the ****??!?)
pe amazon.uk e 29 eur (varianta pc)
pe shopto e 39 eur DOWNLOAD si 34 eur PC.

Cum mama lor sa fie versiunea download mai scump decat retail? Case, booklet print, media print (dvd, bluray) e mai scump ca productie decat un digital download? I don't think so.

Ca sa nu intru in DLC-uri...