Quote Originally Posted by DanTe23 View Post
Eu am inteles ca cele hibrid nu sunt bune
In ce sens nu sunt bune? Sunt un fel de mix intre cele doua variante (SSD si HDD). Daca vrei spatiu mare si nu ai loc decat de un HDD, e cea mai buna solutie. Se apropie foarte mult de solutiile de cache pe care le au multi producatori de notebook-uri (care vin cu 16-24-32GB "SSD"). De fapt sunt niste memorii flash integrate... care fac acelasi lucru cu flash-ul de pe HDD-urile hibrid.

Ba mai mult, hibrid-ul are avantajul ca nu necesita o solutie software (asa cum face Intel, Asus sau Samsung pentru cache - deci nu stai tu sa-ti configurezi cache-ul, nu iei hit-uri pentru faptul ca trece informatia prin cache)... ci este totul la nivel de hardware.

Cu un hibrid anumite operatiuni le vei face la viteza unui SSD... si vei avea avantajul ca nu dai o avere pentru 750GB-1TB...
Din pacate, ai si dezavantajul unui HDD clasic: temperatura si consum mai mare, plus faptul ca din punct de vedere mecanic nu e atat de fiabil precum un SSD.

Se simte diferenta chiar si fata de un HDD de 7200 RPM (hell yeah, le-am vazut batand chiar si Velociraptor-ul de 10.000 RPM)... si in anumite benchmark-uri dau la fel de bine ca un SSD. Insa trebuie sa va ganditi ca nu are decat 8GB de "cache"... care totusi nu poate face miracole. Dar ca pret si spatiu, e o solutie imbatabila.