E drept ca si HeatoN exagereaza, dar nu inteleg de ce va luati de el pentru ca nu a jucat Fallout 1 si 2.
Am jucat Fallout 2, mi-a placut, dar nu are mare lucru in comun cu 3, care nu este de fapt decat un shooter cu mici elemente de RPG. Elemente care de altfel sunt slab implementate.
De exemplu am atins nivelul maxim cu mult inainte sa ajung departe in povestea principala, si aveam la maxim majoritatea skill-urilor importante. Inamicii spre final mureau toti cu cate un headshot din V.A.T.S (apropo, de cate ori poti sa vezi cum le zbori capul in slow-motion pana cand te plictisesti?).
In Fallout 2 nu aveai la fel de multe skill-points, aveai mai putine perks, trebuia sa alegi un stil de joc si sa incerci sa-l duci pana la capat. In 3 poti sa faci cam ce vrei... am terminat cu small guns, energy weapons, big guns, stealth, lock-pick si electronics (sau cum ii spuneai ca sa folosesti computers si sa deschizi usi electronice) toate la maxim... penibil din puctul meu de vedere, si isi pierde din rejucabililitate. Daca as fi cautat toate cartile si toate bubble-heads ar fi fost si mai si.

Sistem de followers mult prea puternic (l-am luat pe Fawkes ca sa vad de ce e in stare... putea sa omoare orice fara sa ia damage considerabil, chiar si 2-3 Deathclaws in acelasi timp).
Mi-am facut un caracter care se baza pe stealth... pe la jumatatea jocului a devenit irelevant intrucat puteam sa omor mai orice super usor si era foarte greu sa mor. Sa merg tot timpul in stealth ca sa am acel "first shot" critical a devenit o pierdere de timp.

Si vad commenturi gen "Vise nene,nu poti intelege o capodopera ca aceasta,asa trebuie sa arate un joc bun.Uitate la contrastul dintre muzica veche(de opera) si razboiul nuclear ce zici e un gameplay si o atmosfera nasoala,nu?Grafica,nu am ce discuta dar este extraordinara pt. acest joc" si raman aproape mut. Jocul nu este nici pe departe o capodopera, si nu trebuie sa fii un "fin cunoscator" ca sa o intelegi.
Da jocul reuseste in anumite momente sa redea realist atmosfera de Washington al anilor '50 post-apocaliptic, dar in la fel de multe momente peisajul este generic. Peste 50% din harta e formata din "campie" cu cate o ramasita a unui pod suspendat. Si toate elementele astea sunt cunoscute din Fallout 1 si 2. De fapt jocul nu aduce nimic nou, doar o transpunere in 3D. Gameplay slab, grafica mediocra (nu ca as pune mare pret pe asta) dar atmosfera buna (insa in acelasi timp nimic inovator, mi s-a parut mai bine redata in celelalte jocuri ale seriei)

Jocul este, din puctul meu de vedere, mediocru. Majoritatea jocurilor le-am terminat mai mult de o singura data, dar la Fallout 3 chiar nu am mai avut rabdare sa-l reincep, si nu regret absolut deloc ca l-am dat la schimb. Chiar am avut sperante mari, si l-am inceput foarte entuziasmat, insa cu cat am jucat mai mult cu atat si-a aratat minusurile culminand cu finalul care a fost foarte slab si stupid.
In ultima misiune, care se vroia o super batalie nu am facut absolut nimic. Am omorat doar vreo 2 inamici.
Si cand esti pus sa faci alegerea finala

Ma rog s-a cam deviat de la subiectul threadului. Bine ca acest nou joc din univers nu este facut de Bethesda, si sper ca va fi mai mult de un "Oblivion with guns".

Edit: Si era sa uit de sistemul imbecil de Karma. Deschid o usa inchisa sau fur ceva fara sa ma vada nimeni... bad karma... De unde pana unde scade parerea NPC-urilor despre mine, datorita unor lucruri despre care nici nu stiu.