Imi place jocul, insa trebuie obligatoriu jucat cu prietenii pentru a fi fun. Cam asta e si motivul pentru care l-am cumparat, absenta unui joc multiplayer pe care sa il pot juca cu prietenii. Este primul meu MMO asa ca imi este greu sa fac o comparatie cu alte jocuri din aceeasi categorie. L-as caracteriza ca fiind o versiune lite a lui Borderlands cu perspectiva third-person si un numar mult mai mare de playeri.
Gameplayul este decent cu o mecanica de shooting buna; tintesti cu usurinta inamicii. La fel ca si la Borderlands, sistemul de looting si varietatea itemelor sunt elementele jocului care te fac sa-l joci in continuare cu acelasi interes, tot sperand sa gasesti echipament mai bun decat ce ai in momentul de fata. La inceputul jocului poti alege una din cele 4 abilitati (Cloak - invizibilitate, Overcharge - +x% damage, Blur - viteza de miscare si melee damage crescute, Decoy - creezi o holograma ce distrage atentia inamicilor). Apoi, pe masura ce avansezi in level poti debloca perkuri ce iti aduc diferite imbunatatiri. Jocul are si un sistem de modding ce iti permite sa pui diferite atasamente armelor modificandu-le statisticile.
Questurile devin putin repetitive deoarece nu exista o varietate foarte mare a obiectivelor: omoara inamici, salveaza oameni, activeaza aparate, aduna obiecte, protejeaza zone. Pe langa questurile principale si secundare mai exista si obiective optionale ce apar la intamplare pe harta si iti ofera XP si niste chei cu care deschizi loot chests pentru a-ti mari arsenalul. De asemenea, exista si bine cunoscutele raiduri din MMO-uri, numite Arkfalls. Puteti vedea un astfel de Arkfall la sfarsitul videoului postat mai sus. Se strang zeci de playeri pentru a omori waveuri de inamici intr-un timp limitat. La sfarsit se face un clasament in functie de damageul facut si cu cat esti clasat mai bine cu atat primesti mai mult XP si chei. Exista si 7 misiuni coop ce au loc in spatii inchise la care pot participa 4 playeri. Jocul are si component PvP (player versus player) insa nu m-am atins inca de ea. Din cate am inteles sunt disponibile 3 hartie (2 mai mici pentru 8vs8 si una medie pentru 16vs16). De asemenea, este si open-world PvP la care pot participa maxim 128 playeri.
Povestea este destul de greu de urmarit si nici nu pare foarte atractiva. Nu primesti foarte multe informatii despre poveste la inceputul jocului. Sper sa fie explicate lucrurile mai bine in serial. In schimb, lumea jocului pare foarte interesanta.
Grafic, jocul nu straluceste insa este de inteles avand in vedere natura acestuia. Framerateul scade vizibil atunci cand sunt multi playeri pe ecran. Insa, atunci intri in cladiri pentru anumite questuri sau misiunile coop, grafica si stabilitatea jocului sunt imbunatatite.
Problemele pe care le-am intampinat pana acum (15-25 ore de gameplay) sunt urmatoarele:
- 1 freeze, 2 deconectari, 2 blocari la ecranul de loading ce au necesitat restartarea jocului.
- Uneori se face mai greu sincronizarea cu serverul si nu apar toti playerii sau se intampla chiar sa nu incarce obiecte din lume daca mergi prea repede cu vehiculul si te trezesti ca te lovesti de obiecte invizibile.
- Voice-chatul se intrerupe dupa o perioada si nu isi mai revine decat daca te reconectezi pe server (de aceea, eu si Koba am apelat la Skype pentru chat)
- AI-ul se comporta ciudat - uneori este super agresiv si te ataca de la mare distanta, alteori nu te ataca daca esti la cativa metri.
- Inamicii se respawneaza mult prea repede - in maxim 5 minute reapar daca ramai in zona. De foarte multe ori mi s-a intamplat sa fiu atacat cat timp eram in meniu, verificand ce loot am primit.
- Uneori dureaza mai mult pana se deschide meniul.
Insa, avand in vedere ca este un MMO in prima saptamana de la lansare si ca este primul joc al celor de la Trion Worlds de pe PS3 eu cred ca s-au descurcat destul de bine si sunt multumit de joc. Sunt foarte multumit si preocuparea lor sa imbunatateasca si sa repare jocul. Au lansat patchuri minore aproape in fiecare zi si au in lucru si doua patchuri majore ce se vor lansa luna aceasta. De asemenea, ma bucura sa aud ca partea cea mai importanta a DLC-urile (zone noi si misiuni) va fi gratuita, iar misiunile episodice ce au legatura cu serialul si care se vor lansa in fiecare saptamana sunt un bonus bine venit.
Eu am ales sa cumpar versiunea digitala deoarece era la reducere pentru membrii PS+ si poate fi shareuita cu o alta persoana, in felul asta ajungandu-se la un pret bun.

Reply With Quote