Quote Originally Posted by RaverX View Post
Ce are quality control-ul unui chip video cu implementarea respectivului chip pe placa? Eu vorbeam strict de chip-urile de la AMD, nu de cum lipeste Microsoft chip-ul pe placa de la XBOX si de ce racire ii ataseaza.
Are, pt. ca din cate am inteles au estimat TDP-ul prost, la care ventilatoarele de 70mm si radiatorul initial nu a facut fata. Bine, ca si Microsoft putea sa nu mearga pe mana lor si sa faca mai multe teste in-house, si sa stabileasca propriul lor TDP.
Daca Microsoft nu erau absolut complet retardati si lasau chip-ul ala mai aerisit (trebuie sa fii cretin rau de tot sa pui unitatea optica peste radiator) nu mai erau asa probleme.
Incorect. Si la PS3 daca stam si ne gandim, unitatea optica sta peste radiator/ventilator (e chiar mult mai "aglomerat" la PS3 Slim)... si cu toate astea, nu au fost problemele de la Microsoft.
Ideea e ca chip-ul AMD din XBOX 360 n-a avut absolut nicio problema, din punctul meu de vedere quality control-ul la AMD a fost de nota 10.
Vezi ca le cam incurci. Xbox 360 nu a avut niciun chip AMD in el (cel putin in primele revizii). A avut un CPU IBM (fara legatura cu AMD) si un GPU Ati (care la vremea respectiva inca erau in discutii cu AMD pentru a fi cumparati). Si au tot picat, pana au reusit sa scada de la 90nm la 65nm si mai apoi la 45nm, cand in sfarsit racirea a fost suficienta.