Quote Originally Posted by RaverX View Post
4K e un exemplu excelent acum, uita-te cat cost un astfel de TV.
Vezi ca nu prea esti atent la posturile mele. Altfel stiai ca deja ca am facut referire la un TV 4K la 1300 USD: http://www.consolegames.ro/forum/f11...tml#post971558 La naiba! A costat de 3 ori mai mult prima mea plasma HD Ready (si era de 37" si nu de 50" cum e mastodontul acela de SEIKI). Daca asta nu e revolutie, atunci...
Si faza cu adevarat trista e ca nici nu ai ce sa faci cu el, filme 4K nu sunt, jocuri care sa le poti juca in 4K sunt putine si le poti juca doar pe un PC (foarte puternic).
Ce ma distrezi. Intai vrei o revolutie... dupa care te plangi ca e trista revolutia (in cazul de fata 4K). Mie nu mi se pare deloc trista. Eu as avea ce sa fac cu 4K. Fotografia a ajuns de ceva vreme chiar la 8K... si doar pentru a edita o imagine 1:1 in 32Mpx si ar fi... super cool (si deloc trist, decat poate pentru buzunar). Mai mult, deja gasesti camere 4K pe "toate drumurile". Poate vrei sa-ti pastrezi amintirile intr-un format cat mai HQ. 4K is the way (let's start the revolution!).

La jocuri e mai complicat... dar daca va aduceti aminte, la fel de complicat a fost si cand am dat de 720p... si cand am trecut la 1080p. Hell yeah, eu imi aduc aminte ce nebunie era cand am trecut la 1024 x 768... Eu zic ca toti producatorii de chip-uri grafice au deja pregatite "jucarii" pentru 4K. Dar nu le-au lansat pentru ca nu era momentul. Ce rost avea sa piarda atatia bani din upgrade-uri gen "10-15% in plus"? In momentul in care 4K va deveni mainstream (si nu ma refer la televiziune aici... sunt ferm convins ca televiziunea va ramane in urma), sigur vom avea si pe ce sa le rulam. Iar PS4 va ajuta la mainstream pt. 4K, asa cum a facut-o in trecut pentru 1080p/BluRay.

Si on-topic, probabil PS4 va fi capabil sa ruleze anumite jocuri in 4K, asa cum a facut-o si pentru titlurile in 1080p. Cateva arcade-uri, cateva jocuri mai speciale... De exp. in momentul de fata, conform listei de aici (nu stiu cat de updatata este insa), avem aproximativ 30 de titluri care sunt randate in FullHD. Probabil cam tot atatea vom avea capabile si de 4K.
Si asta e valabil si la filme, pentru filme 4K ai nevoie si de un mediu mai incapator, la fel cum pentru Full HD a fost nevoie de BluRay.
Vad ca esti din ce in ce mai putin informat in ultima vreme (si nu stiu de ce... de obicei nu faceai asa). Citeste mai multe despre HEVC (H.265): http://www.consolegames.ro/forum/f11...-este-h-265-a/ si vei vedea ca se intampla ceva minuni pe-acolo. Mai exact, daca in 1080p bitrate-uri pt. HQ avea nevoie de 20-25Mbps, cei de la HEVC au spus ca au reusit cu H.265 sa duca bitrate-ul pentru 4K la (tineti-va bine) 10Mbps!!! Acum, eu nu vreau sa fie neaparat atat de jos... ba sa-l duca linistit pe langa 1080p-ul actual... si in felul asta un 4K intra linistit pe BluRay. Deci da... cu H.265 se poate spune ca BluRay-ul nu a murit! Doar ca va avea nevoie de ceva procesare pentru 4K. Si cam atat! Doar nu credeati ca va face Sony streaming-uri de cate 50-60Mbps. Sa fim seriosi!

Deci, mai cautati si voi un pic inainte de a va plange ca mai e un pic si cade drobul de sare. Eu vad viitorul foarte interesant... Pana nu imbatranesc si puteti sa-mi spuneti voi de 16K... pt. ca la ce ochelari voi avea, probabil totul va fi SD. So, be happy now! Until it's too late...