Libris, bine ai venit pe CG!

Legat de intrebarea ta, fiecare dintre alternative (Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U) are avantajele si dezavantajele sale. Cel mai important lucru fiind acela ca va fi pentru copil, as putea fi inclinat sa-ti recomand un Nintendo Wii U (impreuna cu un pack de wiimote-uri pt. multiplayer). Insa nu o voi face, si iti voi recomanda sa mergi pe un Xbox 360 + Kinect + inca un gamepad.

Ai extrem de multe titluri pentru copiii, ai Kinect-ul cu zeci de titluri bune (si nici nu ai riscul de a scapa controllerul fix in TV-ul de 32")... trebuie doar sa ai suficient spatiu pana la Kinect (minim 2.8m).

Cat despre Xbox Live, acesta este fie de tip free (Silver - poti descarca demo-uri), fie de tip Gold (poti sa te joci in multiplayer online). Pretul este decent (poti gasi si la 150 RON pe an - vezi la RobertDinu sau Webpredator: Bazar Console - Vinzi, Cumperi sau Schimbi).

Cu pretul la jocuri, aici e o alta discutie... Daca bugetul nu-ti permite, ti-as recomanda sa-ti iei cateva titluri bune... si sa faci schimburi cu colegii consolisti. In felul acesta, dupa investitia initiala, dai zero pe jocuri. Daca bugetul iti permite, iti recomand sa incepi cu titluri mai vechi (dar bune) pe care le gasesti pe aria de Bazar la preturi intre 30 RON si 50 RON. Dupa care poti trece linistit la cele ceva mai noi (intre 50 si 100 RON)... si in final, nebuniile de-abia aparute, titluri AAA care incep de la 100 RON.

Pentru toate celelalte, verifica ariile dedicate consolei respective.

P.S. Eu as alege Xbox 360... e decizie personala. Asta nu inseamna ca PS3-ul nu e mai bun sau Wii U nu ar oferi exclusivitati interesante. As fi fost tentat sa-ti recomand PlayStation 3 pt. ca are si BluRay... dar am vazut ca ai deja un BluRay player. Iar Move-ul de pe PS3 nu e prea interesant (la mine zace de multa vreme).

P.P.S. Pentru un buget mult mai mic, ai putea incepe chiar cu un Nintendo Wii (nici macar Wii U). Nu ai acces la jocuri HD sau FullHD... insa pentru un copil sunt sute de titluri interesante.

Bafta!