It looks like you're enjoying Console Games but haven't created an account yet. Why not take a minute to register for your own free account now? As a member you get free access to all of our forums and posts plus the ability to post your own messages, communicate directly with other members and much more. Register now!
Already a member? Login at the top of this page to stop seeing this message.
---
Hello!
Se pare ca iti place Console Games insa nu ti-ai creat inca un cont. Pentru a beneficia de toate avantajele iti ia doar un minut sa te inregistrezi si este gratuit. In plus ca membru poti accesa nelimitat toate functiile acestui website, comunica direct cu ceilalti si participa la concursuri, tournaments, arcade, etc. Multumim anticipat pentru intelegere ! Inregistreaza-te acum !
Daca esti deja membru ConsoleGames.ro si inca iti apare acest mesaj, te rugam sa te loghezi cu userul si parola pentru a nu mai fi deranjat. O zi buna !
Single post: Istoria ta in materie de console (cum ai devenit jucator pe consola)
Pai la mine totul a inceput pe la 5 ani cand am primit primul Terminator, da.. am avut mai multe. Din cate imi amintesc jucam foarte mult Mario,Tennis ,Fotbal,Double dragon, Power Rangers , Tennage mutant tournament,Lion king, Captain America, Spiderman , mama... daca stau si ma gandesc am terminat mai multe jocuri pe Terminator decat pe celelalte console.Tin minte cand venea vara mergeam si stateam la bunicamea cu zilele cand mai venea si Varamiu ,aduceam de acasa un televizor care inca il mai am si akuma(stricat) diagonala de 30 cm si jucam toata ziua jocuri in general co-op.Mai tin minte cat de repede se stricau controllerele noroc ca tatal meu avea un prieten in acelasi bloc care se pricepea in electronica si le repara imediat cu pistolul de lipit metal (nu stiu cum i se zice exact), cred ca prin 97' am primit primul terminator.Cu timpul am avut si o consola tip Terminator care arata ca o tastatura si controllerele semanau cu alea de Playstation 1 fara analog.Am mai avut si consola ala portabila galbena foarte ieftina pe care jucam tetris sau jocul ala unde te fereai de masini.
Cand eram mic strangeam cataloagele de la Domo, de la Flanco si de fiecare data ma uitam de-mi curgeau balele la PS1, PS2, Gameboy Advance si PC-uri.Ma uitam la preturile acelea la console : 5 mil un PS1, 14 mil PS2 si 4mil un Gba si ma gandeam ca n-o sami permit niciodata, dar niciodata asa ceva prin 2000,2001 era foarte mult .Prin 2002 cand eram in clasa a 3 tin minte ca tatal nostru ne-a dus pentru prima data pe mine si pe fratele meu la un internet caffe , nici macar nu stiam sa folosesc mouse-ul, dragoste la prima vedere cu Fifa 2002, Revolt, Half-life (crossfire), Counter - Strike (cs_assault), nfs hot pursuit, Punisher , ajungeam sa strang banii de pachet pe o sapt si mergeam cu colegii de clasa la sfarsit de saptamana si bagam toti banii la internet cafe . Toate s-au schimbat in 2004 cand am primit primul PC , tin minte avea configuratia : Amd Athlon 2200, placa video 64 mb, ram 256, 40 gb si CD-rom, era cel mai performant atunci si eu deja aveam pe cd-uri FIfa 2003 si NFS Underground, care nici macar nu stiam sa le instalez ca nu stiam sa copii crack-ul .Iar in 2008 am schimbat iar PC cu unul pe care il folosesc si acum care mi-a oerit noi posibilitati in jocuri video cu grafica mai frumoasa si gameplay mai realist, nici macar nu stiam sa apreciez asa mult un joc atunci. Am dus-o asa pana in 2011 si nu eram pretentios la jocuri atata timp cat aveam Fifa cel mai nou aparut in pc si Gta era cel mai fericit, aa si Rome: Total War poate singurul joc de strategia care mia placut si in care am bagat sute de ore , apoi am descoperit iar Counter- Strike prin 2007 ( de care m-am lasat in 2011, cand trebuia sa ma pregatesc pentru Bac) , numai cand ma gandeam ca venea vara si jucam meciuri, mixuri la CS pana la 5 dimineata.
Am m-ai cochetat cu jocurile pe telefon, stau si ma gandesc si acuma cum din clasa a 5 pana in a 7 in fiecare an strangeam bani un an sami schimb telefonul de Craciun ( in clasa a 7 miam cumparat un Sony Ericson K700i) da avea Java deci noi jocuri,Toate jocurile :Splinter Cell, Real Football, Asphalt si multe altele.
Uitasem sa mentionez ca in 2009 avand stransi vreo 7mil mi-am cumparat un PSP Ice Silver de la Altex cu 675 Ron, dar din pacate pe atunci nu exista modare la versiunea aceea de Soft deci ce puteam sa fac decat: Demo-uri, Filme si Manga (foarte mult Mang ).Si am stat asa aproape 2 ani, da 2 ani in care nu am cumparat un joc pe el, asta da avaritie.Toate s-au schimbat cand de Craciun in 2010 anuntase un hacker pe nume Total Noob ca ar fi descoperit modare la PSP si ca ar fi lansa-o pe 24 decembrie, credetima n-am crezut vreodata ca la 18 ani am sa astept ziua de 24 de decembrie asa mult cum am facut-o atunci.M-am trezit dimineata, modarea era deja publicata deja pe cateva site-uri ,dupa vreo 3 ore de gasit solutia la modare pot spune ca atunci am intrat cu adevarat lumea gamingului, a consolelor si ce diferente exista intre consola si PC.
Am inceput cu jocuri cum ar fi Naruto , Dragon Ball,Fifa, da nimic interesant pana cand in aprilie 2011 vazusem pe Gamespot un filmulet cu Tsunami-ul din Japonia si cat de mult au ajutat Japonezii Gamingul mondial, timp de o ora m-am uitat la interviuri la producatori celebri, ziaristi, jurnalisti din lumea gamingului care isi spuneau fiecare jocurile care iau facut sa intre in gaming.Printre acelea se numara si Final Fantasy VII. Nici macar nu stiam cei ala role-playing, nu jucasem niciodata, de aceea cred ca am citit,vizualizat vreo 20 de reviewuri pana sa ma apuc de el. Eram in clasa a 12 in vacanta de Pasti si cand eu trebuia sa invat pentru Bac timp de 1 sapt juma am jucat incontinuu FF7, doar atunci am realizat cat de mult conteaza la un joc : arta, povestea si sunetul (NU GRAFICA), mi se parea cel mai complet joc pe care l-am jucat,avea o poveste de Oscar, personaje memorabile din prima a devenit jocul meu favorit all time si asa a ramas. Stateam si ma gandeam cum miam pierdut copilaria in jocuri de rating foarte mic , cum puteam sami iau prima consola din banii pe care ii strangeam pentru telefonul care il schimbam anual.
Cat de amuzant poate suna eu am devenit gamer la 19 ani. Abia dupa am inceput sa urmaresc siteurile de gaming , gen Gamespot si Ign. Terminasem cu Bacu si aveam deja inceput jocul FF8, am terminat si FF9 si deja vroiam sa continui cu FF X, dar aveam nevoie de PS2, ceam facut l-am sunat pe unchiumiu din Italia care stiam ca are un PS2 de foarte mult timp si i-am zis sa il aduca in tara sa ma joc pe el cat sta. M-am dus mam mutat la bunicamea o luna , venise si unchiumiu, el avea de gand sa construiasca 2 camere, i-am zis ca stau sal ajut la casa, si i-am zis pana pleaca sa se gandeasca daca vrea sa-mi vanda PS2 mie ca si asa avea o varsta , bine abureli...Consola nu era modata asa ca am cumparat primul meu joc original si adica Tekken 5, devenisem fan Tekken de la T6 de pe PSP. Dupa o luna de munca, dupa multe dureri de spate si de maini am terminat si treaba si cum ma asteptam unchiumiu mi-a zis ca imi lasa mie PS2 drept plata pentru munca depusa .Pe PS2 am descoperit seria Metal Gear Solid care la fel nam crezut vreodata co sami placa si de atunci tot asa la fel si cu Dragon quest.
Am 21 de ani si acuma am : PS1,PS2,PS3,PSP,NDS si 3DS, pentru mine Nintendo nu inseamna decat Maria, Pokemon( pentru Pokemon X,Y miam si cumparat 3DS) toate consolele cumparata din banii mei, parintii nu prea inteleg acest hobby, cand miam luat PS3 ma intrebat dc tiai luat PS3 cand aveai PS2 sau dc NDS cand aveai PSP, pt ce ? pentru diversitatea, eu sunt genul de om care cand incepe un jocul continua cu toata seria de jocuri, Am terminate toate Final Fantasy de la 1 la 12, Dragon Quest de la 1 la 9 , toate MGS de pe PS2,PSP si PS3, Chrono Triger,Chrono Cross, toate Pokemon de la Red la Black 2 (fara ranger sau mistery dungeon care mi se par copilaroase), Tekken toate, Am PS3 de 6 luni si deja am 15 jocuri in colectie care spre rusinea mea nam terminat decat Tekken Tag 2 si asta poate numai ca as vrea sami cumpar mai intai o plasma ca sa pot profita de PS3 la maxim, pana atunci ma bazez pe nou primita consola Nintendo 3DS cu al sau Mario Kart 7 sa-mi tina de urat .Cam atat pana acum , viata mea de gamer merge inainte pana cand nu stiu..
PS: Am sa las un link cu filmuletul care ma facut sa ma consider cu adevarat un "gamer" in care se vorbea despre tot ceau facut japonezii pentru gaming: