Single post: Istoria ta in materie de console (cum ai devenit jucator pe consola)
-
Junior Member
Frumoase amintiri aveti, si pline de nostalgie.
Pentru mine totul a inceput in anul 1999 cand am descoperit PC-ul. Tata lucreaza la Romtelecom si avea tot felul de PC-uri si laptop-uri destul de performante pe atunci. Intr-o zi tatal meu a adus un laptop acasa si mi-a aratat un joc. Era ceva cu iepuri, si sunt sigur ca era Jazz Jackrabbit 1. In fine, tin minte ca am indragit foarte mult jocul acela si il rugam mereu pe tata sa-mi aduca sa ma mai joc putin. O data m-am dus la el la munca si am descoperit Internetul. WOW...as fi putut sta o zi intreaga pe sit-ul cartoon network. Oricum internetul nu ma atragea asa tare pe atunci.
In anul 2000 prin toamna stiu ca am primit prima mea "consola" : o clona de NES, acel terminator vestit. Eram asa de incantat de el si imi placea la nebunie sa joc Super Mario Bros, Bomberman, Tank, TNMT III, si multe altele, bineinteles impreuna cu tatal meu, pentru ca trebuie sa recunoastem e mult mai amuzant in doi. De-a lungul timpului am strans o multime de casete galbene, cred ca aveam peste 50.
In anul 2002 am primit primul meu PC, care avea un Intel Pentium IV de 1.5 ghz, si 64 MB RAM si video, ceea ce era super performant la acea vreme. De atunci am inceput sa ma joc si pe PC tot ce prindeam (de fapt tot ce imi aducea tata, el era principala mea sursa de jocuri pt ca avea acces la internet, si da stiu ca pirata dar chiar nu imi pasa, nici macar acum). Imi amintesc si acum cata vreme am pierdut cu GTA 3, sau Half-Life, Delta Force, Need For speed, Jazz Jackrabbit 2, Tonic Trouble si muuulte altele pe care sunt sigur ca majoritatea de aici le-ati jucat cu drag.
Am ramas la PC multa vreme. Intre timp eu visam la un PS2, dar prin 2004-2005 era destul de scump pentru a imi permite. In schimb verisorul meu avea un PSx. Nici nu va inchipuiti...mai aveam putin si ma mutam la el. Am jucat impreuna cu el numeroase jocuri gen A bug's life, The fifth element, Crash Bandicot, Grand turismo etc. Intre timp eu mai strangeam bani din alocatii, cadouri, colinde si chesti de genul acesta pentru o eventuala consola. In schimb am ajuns sa-mi fac un upgrade la Pc, si nu regret pentru ca am avut parte de jocuri bune si in acest fel. Stiu ca eram prin clasa a-7-a parca tatal meu a venit sa ma ia de la scoala, iar in drum spre casa ne-am oprit la "Computer Center", care era cel mai renumit magazin pe domeniu din orasul nostru, si de acolo am luat noile piese. Am constinuat cu pc-ul iar in anul 2010 a urmat un nou upgrade la PC. Unul major, caci stransese-mi bani o buna perioada. Dupa acel upgrade am jucat tot ce am vrut fara nici o problema. Inca am acel pc si sunt mandru de el, pot juca orice pe el.
Recent, de cand sunt la facultate, adica din toamna 2012, mi-am amintit de vechea mea dorinta, si anume un PS2. In cateva luni am pus deoparte bani din ce imi trimite tata pentru facultate, si am reusit sa imi achizitionez un PS2 second hand bineinteles cu doar 180 ron. Spre uimirea mea consola arata impecabil si functioneaza la fel, deci imaginati-va cat de incantat am fost, si inca sunt. Am inceput astfel sa joc tot felul de jocuri de PS2: Kingdom Hearts, Virtua Fighter 4, Grand turismo 2, Dragon Ball Z, God Of War etc. In ultimile luni am reusit sa imi iau si un Nintendo Ds Lite de la o fata, la un pret de nimic. Iar in cateva zile urmeaza sa primesc un Nintendo DSi de la unul din utilizatorii consolegames.
Mai pe scurt cam asa au stat si stau lucrurile in viata mea de gamer. Ar fi fost mult mai multe de povestit dar nu vreau sa plictisesc pe nimeni.