Single post: Clubul Xbox One
-
Admin

Originally Posted by
AkF
MonkY: Am explicat intr-un post anterior ca nu cred ca PS4 este cu mult mai tare decat One.
E parerea ta si esti liber sa ti-o exprimi. Insa iti expui o opinie personala care nu are legatura cu realitatea. Faci o referire gresita la generatia anterioara unde chiar se comparau mere cu pere (arhitecturi complet diferite). Acum ambele console sunt... pepeni. Aceeasi arhitectura, hardware aproape identic... doar ca PS4 are cateva avantaje. De exp. pe partea de hardware, avem un GPU cu aproape 50% mai rapid, avem GDDR5 fata de DDR3 (bandwith cu cel putin 2.5x mai mare). Deci nu vorbim de procente de 2-3%... Pe partea de software, oricat de buni ar fi cei de la MS, o mare parte din procesare (si RAM) se pierde pe virtualizare. Pentru ca trebuie sa administreze 3 OS-uri diferite: unul pentru Kinect, unul pentru TV/media si unul pentru gaming.
Ti-am zis sa te uiti la analiza celor de la Anandtech (care stiu ce spun), ti-am recomandat sa citesti ce spun developerii (care in momentul de fata considera PS4 ca fiind leading platform)... ti-am reamintit si de faptul ca persoana care a dezvoltat pentru Microsoft chip-ul AIO (Greg Williams si nu Gigi Vasile, vecinul meu de bloc) a spus foarte clar ca "purposefully did not target the highest-end graphics" In schimb, Microsoft "targeted more as a broad entertainment play and did it in an intelligent way." Si cu toate astea... ignori tot si ne explici ce bun e multitasking-ul pe o consola (asta in timp ce eu as prefera 100% dat pentru foreground task, care sa fie gamingul). Daca vreau sa vad un film sau sa ma uit la TV, ies din joc, sau ii pun pauza... nu am nevoie sa faca in fundal Kinect-ul miliarde de calcule ca sa-mi verifice mie pulsul...
Referitor la multitasking, numai o persoana dusa cu pluta (deh, lucreaza la Microsoft) putea sa declare ca e atat de fericit cu Xbox One pentru ca el isi doreste sa se uite la un film in timp ce se joaca online si vorbeste cu prietenii pe Skype. Daca-mi aduc bine aminte, printre uitat la film, gaming si skype a spus ca mai facea ceva... dar pe mine m-a pierdut deja la primele doua. Probabil eu sunt o primata din aceea care nu se poate uita la un film in timp ce ma bate cineva la cap pe Skype... la fel cum nu pot nici sa ma joc si sa ma uit in acelasi timp la un film... Deci da, sunt prost si Xbox One cred ca nu e pentru mine...
Asa ca eu zic sa lasam aberatiile astea deoparte... si sa vedem ce pot in gaming. Daca vor veni la E3 cu 200 de exclusive titles pentru Kinect, sa se spele cu ele pe cap. Mai sunt 8 zile si ne vom lamuri, dar tare mi-e ca nu vom vedea cu adevarat diferenta de performante decat dupa lansare... Si chiar si atunci ma tem ca nu cumva developerii sa traga de jocuri inapoi, astfel incat ambele variante ale jocului sa fie identice...