Inainte de a spune ca aberez si ca ce scriu nu are legatura cu realitatea ar trebui sa te gandesti ca suntem persoane diferite cu nevoi diferite si care putem privi acelasi obiect din perspective diferite. Sau poate avem asteptari diferite. Ceea ce spun eu nu trebuie neaparat sa excluda ceea ce spui tu si invers ar fi normal sa fie la fel.

Nu pot sa nu observ atitudinea de haita care vad ca este puternic prezenta aici. Castiga cineva ceva daca isi cumpara 90% din consolistii din lume PS4? Nu. Uitati-va ce inceput dezastruos a avut PS3 dupa ce au doborat toate recordurile in materie de vanzari console cu PS2. S-au culcat pe o ureche si dupa aceea au tras din greu pentru damage control. Asta au facut Sony generatia aceasta, damage control. Abia au reusit sa ajunga 360 din urma, pe ultima suta de metri, din pozitia de lider incontestabil. Nu inteleg de ce apara lumea cu atata inversunare Sony.

Daca a spus un oficial Ms ca One nu a fost conceputa pentru cea mai mare performanta grafica posibila, de ce automat in mintea tuturor inseamna ca o sa fie discrepante mari de performanta grafica intre cele doua console sau ca One o sa fie slaba dpdv grafic? Ce iti imaginezi? Ca o sa fie ca diferenta dintre Wii si PS3+360? Scuza-ma ca nu sunt asa dramatic. Si ce daca a spus nu-stiu-ce-site ca PS4 este cu 50% mai puternic? Asta inseamna ca trebuie sa ma inchin in fata lor? Ei sunt detinatorii adevarului suprem? Si aici ma refer la generatia trecuta, atunci spuneau ca PS3 este la ani lumina fata de 360. Nu ma refer la jocurile multiplatform, poftim, ca tot imi aduci amine de arhitecturile complet diferite si ce greu era de portat ci la jocurile exclusive PS3. Ti se pare tie ca arata ca un tablou pe langa cele exclusive 360? Exact asta spuneau "expertii" generatia trecuta, ca nu o sa se compare, PS3 are hw net superior. Microsoft a anuntat la conferinta ca jocurile vor rula la 60fps si 1080p. Dupa cateva zile a iesit si Sony si au anuntat acelasi lucru. Deci nu inteleg ce discutam aici, vorbim benchmarkuri sau ce? Ma intereseaza ce are sub capota sau ce ruleaza si cum ruleaza?

Eu ma bucur sincer ca au un OS sau cate or fi capabil sa faca mai multe lucruri deodata. Vorbim de next-gen aici. Ma asteptam la asa ceva. Tu chiar crezi ca nu puteau sa bage inca 3gb ram daca era nevoie? Chiar crezi ca au sacrificat performanta jocurilor cand puteau sa puna inca 3 sau 8? Ca tot sunt asa de putin performanti, ma gandesc ca sunt si ieftini. Nu mi se pare sfarsitul graficii bune si nici sfarsitul jocurilor hardcore faptul ca au conceput un OS performant. Au spus cumva "expertii" citati mai sus ca One nu are destula memorie ram pentru jocuri? E normal sa evoluezi. Asta nu inseamna ca sacrifica cineva din performanta jocurilor.

Si nu inteleg care e problema daca vreau sa stau pe Skype in acelasi timp in care ma joc sau sa ascult muzica in acelasi timp in care ma joc sau sa se uite cineva la un alt TV la un film si eu sa ma joc pe altul de pe aceeasi consola? Asta inseamna ca nu mai imi plac consolele asa mult sau ca am devenit casual sau ca imi plac doar Kinect-games? Nu se poate sa-mi placa sa schimb intre o pagina Web cand stau pe forum sa trec direct in joc unde am ramas instantaneu fara sa ating controllerul? Mi se pare normal sa am acele optiuni, unii o sa le foloseasca des,altii foarte rar.Eu consider asta evolutie si next-gen. Niciodata nu o sa poti sa multumesti pe toata lumea.

Nu inteleg de ce trebuie sa fiu pus la zid doar pentru ca privesc altfel lucrurile si am si alte asteptari de la consola aceasta, pe langa jocuri, si pentru ca mi se pare foarte promitator ceea ce au aratat.