Quote Originally Posted by catalineatza08 View Post
Cei de la Microsoft spun ca sunt chestiuni de legislatie romaneasca de nu pot baga LIVE-ul in Romania. De exemplu, PS Store e in Bulgaria. Bulgaru nu pirateaza, bulgaru baga banu gros in jocurile de pe PS Store?
in legatura cu Bulgaria cam asa sta treaba. in general vorbind mi s-a spus ca bulgarul cheltuie mai mult pe produse Sony (comparativ cu romanul). mi-a fost dat ca exemplu tv-ul ala 4K pe care l-au lansat si in Romania. la noi s-a vandut o bucata imediat dupa lansare, la bulgari s-au vandut 4. de partea cealalta a baricadei, MS se plange de piraterie pe tot palierul de continut (nu numai gaming) care, dupa cum spuneam, tocmai a devenit foarte important pentru ei odata cu prezentarea Xbox One.

in plus, AlanPoe are dreptate in tot ceea ce a afirmat, iar motivul pentru care aceste companii nu considera ca asemenea investitii pot fi facute acum in Romania este chiar faptul ca vanzarile de pana acum nu au fost la nivelul la care s-au asteptat (citez, nu avem cu ce sa ne laudam, motiv pentru care nici nu avem public cifre oficiale), iar romanii prefera sa ia de unde este mai ieftin in loc sa achizitioneze de pe plan local (si avand in vedere diferentele, este de inteles). am verificat, de curiozitate, dupa ce am jucat demoul de Last of Us, pretul de pe PS Store BG. este 110BGN adica 248RON la cursul oficial de azi. pe PS Store UK este 40GBP, adica 207RON. daca noi am avea acum PS Store RO, ati face preorder la 248RON? (la Altex este 240RON).