Single post: Microsoft omoara gamingul?
-
Member

Originally Posted by
trickz
Lista lui Schindler era "de bine"...
Tind sa cred ca daca se intampla cu consolele, cu siguranta PC-ul nu va ramane nici el liber...
Pai PC-ul nu e de mult "liber", dar cam tot s-a spart mai devreme sau mai tarziu, mai toate jocurile fiind in genul "Ia jocul piratat si te joci campania single-player de 5 ore. Vrei Online ? Steam/Origin/Uplay te asteapta !"
Practic, pe planul asta, PC-ul e cu o generatie in fata consolelor, in ideea in care DRM-urile luau amploare incepand cu 2008, insa, treptat, toate au fost deblocate/scoase, deoarece nu aduceau pe plan indelungat suficiente avantaje pentru producatori. Problema e ca, pe console, este teoretic mai dificil sa reusesti sa dezbini tainele DRM-ului, mai ales ca-i controlat de cei care au creat consola.
P.S. Diablo 3 si SimCity sunt singurele jocuri care inca n-au fost piratate, dar e de luat in calcul si faptul ca la Diablo se gasise o idee de "rezolvare" printr-un emulator, insa a aparut TorchLight II care, folosind suita Steamworks, a fost spart imediat, iar SimCity e un joc pe care nici nu merita sa incerci sa-l piratezi.
Ideea e ca singura modalitate de a combate pirateria pe orice platforma este cloud gaming-ul. Din (ne)fericire (depinde cum e implementat si cloud-ul asta, ca daca vin cu preturi de 100$ pentru un abonament de un an pe un joc, iti poti baga toate alea in el), nu toti au un net la fel de rapid ca noi astfel incat trecerea mai dureaza.
Sony n-a cumparat degeaba Gaikai, plus ca si MoneySoft au anuntat ca Xbone e cloud ready.

Originally Posted by
Dark Wadder
wii U e o consola gandita prost. din aceasta motiv nu se vinde. iar din cauza ca sunt putine - vanzari de jocuri slabe. iar astia au zis ca nu merita sa-si mai porteze jocurile si pe aceasta solutie.
xbox one pare gandit ptr divertisment, schimbat poze, vorbit skype, matrasit facebook si urmarit utilizatori - kinect conectat permanent. eu sincer nu am chef sa fiu cu "ochiul" pe mine. iar partea de gaming mi se pare gandita de microsoft la "si altele". asa ca deocamdata voi zice pass la xbox. iar daca vanzarile in primele 6 luni vor fi de genul 4 milioane de console - ii vad alb negru pe cei de la microsoft.
Nici nu sunt jocuri suficiente, aproape tot ce-i legat de EA nu va fi valabil pe Wii U, si desi EA e o companie care scoate/face foarte multe idiotenii, totusi lanseaza si jocuri de la decente in sus. Consola nu-i atat de rea, dar nu e bine sprijinita/promovata si are si un pret maricel.