Sincer sa fiu eu nu cred ca voi cumpara nici una dintre console la lansare (cum nu am facut'o nici cu Wii U).

Inca trebuie sa scot parleala pentru cai 600 EU dati pe Ps3 si pentru cei 400 EU dati pe Xbox 360 slim.

Va recomand sa nu va aruncati cu capul inainte spre nici una dintre cele 2 tabere si sa asteptati pana cand apele se linistesc un pic (perioada martie 2014).

Sunt aproape sigur ca launch titles vor fi atat pe PS3/Xbox360 cat si pe "next-gen" - diferentele nu ma astept sa fie incredibil de mari intre cele 2 platforme, nu cred ca Sony sau Microsoft isi permite sa renunte la uriasul install base (care aproapo e in favoarea Sony, PS3 ul depasing in sfarsit la vanzari dupa o lupta de 6 ani si ceva, rivala X360, evident dezavantajata de o data de lansare tarzie si de un limited first run).

Deci - eu imi pun banii dintr'un buzunar in celalalt si astept sa apara titluri, servicii sau oferte care sa ma dea pe spate in asa hal, incat sa spun - STOP, ma duc sa o cumpar ACUM !

Sincer sa fiu - sunt deranjat de miscarea Microsoft referitoare la 24/7 connectivity, insa nu sunt deranjat de DRM - chiar as spune ca sunt super fericit ca exista un asemenea feature, nu spun ca pirateria afecteaza pe marii producatori sau distribuitori, e mai mult o chestie de obraz, insa sper ca in sfarsit Romania va aparea pe harta de distributie, mi-e rusine ca bulgarii au PSN si noi nu avem, e JENANT, tari precum Republica Ceha si Polonia (pe care incep sa o cunosc mai bine) unde conexiunea la internet e super mega naspa, comparat cu ce aveam in Romania acum 2-3 ani (astazi presupun ca conexiunile rapide sunt si mai raspandite la noi in tara) si ce conexiune de tot rahatu a trebuit sa suport in Cehia, conexiunea actuala din Polonia nefiind "top-notch" si in Bulgaria sunt convins ca nu e mare branza.

Ma rog ma deranjeaza ca nu avem PSN / Xbox Live / Wii shop oficial si trebuie sa MINT ca sunt de alta nationalitate, cu mari chinuri (si sprijinit de multi alti baieti de pe forumul celor de la Square) un asemenea RANT a dus la upgradarea shopului online de la SQUARE Enix europa, adaugand, printre alte tari si Romania.

Cat despre pretul jocurilor, sincer eu cred ca ar trebui sa fie reglementate de cerere / oferta nu blocate la o anumita suma - producatorul si distribuitorul ar trebui sa decida un pret mai mare initial, jocurile care merita jucate si care vor fi apreciate de gameri cu adevarat isi vor pastra pretul ridicat, mediocritatile vor scadea treptat si jocurile proaste vor duce la falimentarea studiourilor producatoare. Piata va deveni mult mai dinamica si mai interesanta (similar cu ce se intampla acum 20 ani - pe vremea Super Nintendo si Mega Drive cand jocurile puteau ajunge, OFICIAL, pana la 120 $, pretul mediu fiind undeva la 70-80 $). Iar gamerii vor fi mult mai atenti si mai precauti inainte sa arunce o suma mare de bani pe un joc (posibil) prost.