sexbobomb91, cele doua vor fi "oarecum in concurenta" in momentul in care iti va fi greu sa te decizi sambata dimineata daca iti cumperi TLoU (200RON) sau te duci diseara la film (20RON). crezi ca sunt multi printre noi care se confrunta cu aceasta decizie dificila?

ontopic: AkF, teoretic da, ar trebui sa fie mai obiectiv DACA asta ar fi scopul, insa ma tem ca nu prea e. majoritatea noutatilor se posteaza destul de rapid prin topicurile dedicate, astfel incat eu am impresia ca aria asta are rolul sa scoata in fata unele stiri mai importante care incita la discutie, ceea ce iti permite sa fii mai putin obiectiv si sa mai adaugi de la tine. eu am probleme cu modul asta in momentul in care stirea este prezentata numai partial si sunt in mod deliberat omise anumite parti pentru a-ti justifica propriul tau punct de vedere, insa cu putina atentie se pot verifica informatiile din mai multe surse si se poate compila o stire exacta. nu e chiar rocket science.

AndRewqp, indiferent ce modalitate alegi (obiectiva sau subiectiva), intotdeauna va fi cineva care nu e de acord cu modul in care te exprimi. nu poti impaca si capra si varza. in contextul asta, trebuie sa scrii cum iti vine tie bine, cum te simti tu mai lejer pentru ca este extrem de important sa nu fii stresat de modul in care trebuie sa-ti comunici mesajul. este, de asemenea, adevarat ca atunci cand transmiti un mesaj trebuie sa-ti cunosti cat mai bine interlocutorii, astfel incat mesajul sa le fie transmis in mod eficient (fara sa fii nevoit sa revii de nu stiu cate ori ca sa fii inteles). aici insa (adica pe CG), asta tine mai mult de forma, in ideea ca nu are sens sa folosesti cuvinte pompoase sau un limbaj prea tehnic (ceea ce oricum nu faci, dar iti dau un exemplu) pentru ca varsta interlocutorilor tai este destul de frageda, iar acest tip de interlocutor apreciaza un mesaj simplu, la obiect si pe cat posibil complet (sau macar esentialul sa fie prezent, dar sa fie verificat ca sa nu existe dubii asupra veridicitatii informatiei).

in consecinta, incearca sa verifici informatiile din mai multe surse, sa identifici sursa de la care a plecat totul (sa vezi daca este una oficiala precum un comunicat de presa sau neoficiala cum ar fi un site tert si atunci sa estimezi calitatea sursei respective in sensul ca site-ul respectiv poate a avut dreptate in trecut sau poate a lansat numai zvonuri care nu s-au confirmat), sa vezi daca exista reactii si care sunt ele (mai ales ca vrei probabil sa ii dai si o nota personala), sa folosesti o exprimare relativ simpla fara expresii complicate si un limbaj prea tehnic sau formal, iar atunci cand adaugi propriile tale pareri sa se inteleaga clar ca sunt ale tale (deoarece vei fi apreciat pentru asta) si nu ale altora, iar daca sunt ale altora atunci mentioneaza-i ca asa e frumos. bine, frumos e sa mentionezi si sursa de la care a plecat informatia ca poate sunt unii mai catolici decat papa si vor si ei sa verifice, dar in cazul in care compilezi o stire din mai multe surse e ceva mai dificil de facut asta. toate aceste lucruri sunt valabile pentru toti cei care incearca sa contribuie intr-un fel sau altul aici (sau in alta parte).

eu cam atat am avut de spus si sper sa o luati ca pe o critica constructiva. am facut chestiile astea de aproape 15 ani de cand am inceput sa scriu (undeva inainte de 2000 la XtremPC, nu imi mai aduc aminte exact daca a fost 1998 sau 1999) asa ca sper ca cele cateva sugestii vor fi bine primite si vor ridica nivelul stirilor si articolelor postate aici. am auzit intr-adevar intrebarea pe care a pus-o si sexbobomb91 mai sus de o gramada de ori, insa nu cred ca e corect. faptul ca unii nu au timpul sau pregatirea/dispozitia necesara pentru a scrie nu inseamna ca nu au si dreptul de a comenta cum scriu ceilalti. au tot dreptul sa o faca pentru ca au dreptul sa citeasca stirile si articolele respective, iar pentru cei care scriu cititorii sunt de fapt clienti. nu spun ca clientul are intotdeauna dreptate, insa mai trebuie si el ascultat din cand in cand.