Single post: Windows 8 - Windows 8.1
-
Admin
Razzosimi: Nu cunosc pe nimeni care sa-si cumpere un Mac DOAR pentru a pune Windows pe el. Bootcamp, Parallels Desktop, VMWare si alte nebunii le inteleg. Esti user de Mac si totusi vrei sa folosesti o aplicatie sau un joc de Windows. Insa a-ti cumpara un Mac doar pentru Windows... e un pic ilogic. Poate doar daca vrei neaparat un laptop care sa te tina cel putin 12 ore pe baterie... dar chiar si pe un Macbook Air de ultima generatie, daca pui Windows ma indoiesc profund ca vei scoate mai mult de 6 ore din el. Pentru ca nu e optimizat pentru acel hardware, oricat am zice.
Stai linistit... nu ne deranjeaza disputele gen Mac vs PC... la urma urmei, Mac-ul in ultima vreme a devenit cel mai vandut PC (so to speak). Si faptul ca Apple a trecut pe o platforma compatibila (Intel vs PowerPC) i-a ajutat sa "fure" si mai mult din piata.
Daca n-ar fi fost Apple cu versiunile de MacOS la 29.99 USD, va garantez ca n-ar fi existat niciodata un Windows 8 in varianta de 40 USD (eu atat am platit pentru un upgrade Pro). Ar fi fost acelasi 199 minimum (pt. un Home version) cu care Microsoft se obisnuise. La fel si Office....
Asta pe partea de software, pentru ca pe partea de hardware, Apple a aratat ce inseamna sa imbunatatesti un produs la extrem. Daca mergi la HP (care au cazut in ultimul hal) gasesti 40.000 de notebook-uri si PC-uri... dar pun pariu ca nu ai niciun feeling pentru o anumita serie, sau pentru un produs anume. Te uiti strict la performante si pret. Pe cand Apple a mers pe ideea asta de a te face sa te "legi" de un produs anume. Te-ai obisnuit cu un MacBook Air? No worries... la fiecare iteratie ai un MacBook Air mai bun. Te-ai obisnuit cu MacBook Pro? La fel... cumperi ultima iteratie fara sa te intrebi daca ai pierdut ceva in tranzitie. Stii ca totul e mai bun, mai rapid, mai stabil, etc...
Microsoft a pierdut trend-ul... pierde din ce in ce mai mult teren si nu mai vine cu nimic inovativ... si daca nu se trezeste repede, s-ar putea ca Steam via Linux sa-i fure si ceea ce il tinea in "fruntea" celorlalti: gaming-ul.
Cat despre Windows 8... au dovedit acum cat de "speriati" sunt de useri. Exact ca in cazul lui Xbox One, au dat inapoi pur si simplu de frica. S-au uitat la numarul de vanzari (asa cum au facut cu Xbox One la numarul de pre-orders) si s-au apucat repede sa caute ce-au facut aiurea. No offense, asta e o strategie demna de o firma neserioasa... nu de ditamai mastodontul. Sa te apuci sa lucrezi un an doar ca sa aduci in fata features pe care le-ai scos din Windows 7 (gen Dekstop Mode primar si Start button/menu), mi se pare jenant.
In final, pentru mine cele 2 imagini atasate cred ca spun totul 
P.S. Da, pe sistemul meu principal inca merge Windows 7. Windows 8 e in cutie. I rest my case.