Salutare! Sunt nou pe aici.
Eu o să-mi cumpăr PS4, probabil chiar la lansare.

N-am avut niciodată o consolă, întotdeauna am avut PC, de mic. Dar de când a apărut Playstation 1 am tot visat să-mi iau un Playstation al meu într-o zi.
Tata nu mi-a cumpărat fiindcă nu le vedea rostul, zicea că PC-urile sunt mai bune, că poți face o mulțime de chestii pe ele în afară de jocuri - perfect de acord. Dar ăsta nu-i un motiv bun.
Existau de-atunci jocuri care se făceau doar pentru console, și multe din ele mă atrăgeau. Jucam pe la prieteni Jackie Chan Stuntmaster și Xena: Warrior Princess, pe PS1. Întotdeauna am vrut să joc un Final Fantasy de-adevăratelea, în mediul pentru care a fost destinat. N-am avut șansa până acum.
Am jucat pe vremuri tot felul de chestii pe Sega, SNES etc. Dar întotdeauna la amici. PS2 și PS3 n-am atins deloc, dar am acum o șansă cu PS4.
De câțiva ani joc cu vecinu' jocuri de XboX360, de la Fifa la MK, Forza Motorsport, puțin UFC, chestii de-astea mai mainstream. Oricum mi-au readus cheful de-o consolă a mea.
Cum lucrez de câteva luni, am propriul salariu și mă gândesc serios să bag bani într-un PS4. Ce mă atrage enorm, pe lângă posibilitatea jucatului de jocuri console-only, e posibilitatea redării discurilor BluRay (scap de investiția într-un BluRay player), al căror fan declarat sunt. Regret că n-are backwards compatibility, dar poate cine știe, se implementează vreun emulator în viitor (cei de la Sony așa au zis, că suport nativ nu va fi, dar există posibilitatea emulării).

Deci varianta mea e PS4. XboX One în niciun caz, iar pentru X360 e cam târziu, nu-și mai are sensul din moment ce noile jocuri se vor face pentru Xbone ca să atragă clienții pe partea aia.

Legat de tastatură și mouse la PS4, atâta vreme cât PS3 a avut suport, nu văd de ce n-ar avea și PS4. Eu sincer sper să aibă. Deși admit că nu voi juca prea multe shooter-e pe consolă (nu concep să-l joc fără mouse, am încercat cu GTA IV pe x360, făceam ca toate visele, dacă mă filma vecinu' și mă punea pe YouTube cred că luam vreun milion de hituri cu titlul „Cel mai prost gamer din istoria consolelor” ) ), voi încerca probabil titluri console-only (Red Dead Redemption portat pentru PS4? Asta chiar aș vrea, dat fiind că nu l-am „primit” pe PC), iar o combinație keyboard + mouse ar fi binevenită.
Bineînțeles, confirmarea finală o vom primi de la Sony, dar nu văd cu ce ar deranja existența acestei facilități - fiecare să joace cum preferă.
Mulțumesc pentru atenție și sper să mă simt bine pe acest forum!