Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 109

Thread: Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9005) Experience

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9005) Experience

    Well, contrar asteptarilor celor care ma considera Apple fanboy, mi-am tras si eu un Android pt. daily use. Acesta va lua locul unui iPhone 5 (care dealtfel merge perfect inca, dar mi-a fost luat "prizonier" de catre cealalta jumatate a mea) si va trebui sa reziste cu brio la toate incercarile... cel putin pana va iesi un nou smartphone care sa ma atraga.

    Acum, probabil ma veti intreba de ce nu am postat in threadul dedicat: http://www.consolegames.ro/forum/f11...laxy-note-3-a/ sau de ce nu am facut un review in sectiunea speciala? Well, pentru ca vreau sa tin un mic "jurnal" aici cu ceea ce descopar si cu problemele si solutiile proprii... fara a deranja pe ceilalti. Considerati-l un mic "mini-review"... sau luati-l ca pe un mic "ghid de folosire" pe care un maniac de tehnologie il va supune la toate cele. Sorry, sa nu va asteptati sa vedeti teste in blender sau cat de repede se sparge ecranul... ci mai degraba teste personale, recomandari, tweak-uri, etc...

    Sa incepem cu inceputul: De ce am ales o astfel de "paleta" (aka phablet)? Raspunsul e un picut complicat, dar pe scurt am avut nevoie de un smartphone care sa raspunda la urmatoarele puncte:
    1. Sa aiba diagonala mai mare si sa pot seta totul mai mare (am probleme momentan cu vederea - sper ca este o problema temporara)
    2. Sa aiba butoane hardware (nu imi place deloc ce se intampla pe Nexus-uri si toate device-urile care au renuntat la butoane hardware)
    3. Sa fie cel unul din cele mai rapide device-uri cu Android (pt. ca deh, nu am chef sa pierd timpul pe smartphone iar experienta cu fostele device-uri cu Android nu pot spune ca a fost prea placuta)
    4. Sa fie mult mai ieftin decat i5S (1000 RON mai putin aveam ca target pentru diferenta)
    5. Sa fie cat mai stabil si fiabil cu putinta

    Presupun ca stiti ca in trecut nu am fost deloc impresionat de device-urile cu Android. A se vedea problemele legata de Galaxy Note N7000 - Note 1, de Galaxy Tab 7.0, S4 si Nexus 7 2013... plus multe alte jucarii cu Android de care ma lovesc in fiecare zi (am Android pe TV, am Android "on a stick", and so on)...

    Insa odata cu KitKat si trecerea la procesoare puternice, plus cei 3GB RAM... pot spune ca jucariile Android au inceput sa se "simta bine". Mai sunt mici hiccups, fragmentarea e la ea acasa, inca dai de aplicatii incompatibile, Play Store-ul inca pare a fi administrat de niste pusti... dar, sa le luam pe rand.

    In primul rand, de cand am trecut de la plasma la un TV cu LED, am dus dorul unui device care sa fie capabil sa-mi afiseze un negru perfect. Si pe langa motivul cu butoanele hardware, trebuie sa recunosc ca S-AMOLED-ul de la Samsung m-a atras cu acest lucru. Nici-un LCD/LED nu e capabil sa afiseze un astfel de negru datorita tehnologiei... Niciodata nu se va intampla asta (e si motivul pentru care urmatorul meu TV va fi clar un OLED).

    Dupa butoane harware si ecranul capabil de un negru perfect (imens 5.7" in 1920 x 1080), trebuie sa recunosc ca e primul telefon de la Samsung la care mi-a placut designul. Initial am crezut ca marginile sunt din metal si spatele din piele. Din pacate insa, nu va luati dupa aparente. Atat spatele cat si marginile sunt din plastic. Un plastic extrem de cheap din pacate. Am ajuns sa folosesc bumper pentru asta (dar vom vorbim mai incolo despre accesorii and co.).

    Si unul din cele mai importante puncte... a fost cel legat de fluiditate/viteza. Daca S4 nu m-a satisfacut cu al sau Snapdragon 600 si cei 2GB RAM (puteti vedea aici ca l-am vandut pe forum dupa aproximativ 2 saptamani de usage), pot spune ca Note3-ul e deja in alta categorie. Poate ajuta si KitKat-ul, ajuta si CPU-ul/GPU-ul mai puternic... cert este ca nu s-a supraincalzit asa cum o facea S4, si ca performante e OK.

    Acum, dupa atat de multe chestii de bine, sa trec si la partile negative. Sarind peste plasticul ieftin si faptul ca pentru aproape orice operatiune ai nevoie de 2 maini pentru a-l folosi, sunt un pic dezamagit de performante. Cu un iPhone 5 side by side (atentie, nici macar un iPhone 5S), cam la toate operatiunile Note3-ul a mancat bataie. Bineinteles, veti spune ca Note-ul trebuie sa afiseze mai multi pixeli, e mai customizabil, etc... Well, pentru cineva care doar foloseste un smartphone, chiar nu conteaza. El vede/simte lucrurile astea, si probabil se intreaba cum Dzeu Google si Samsung nu poate optimiza un procesor quad core la 2.3Ghz si 3GB RAM astfel incat sa "distruga" un amarat de dual core la 1.3Ghz si 1GB RAM.

    E mare pacat ca desi am avut la dispozitie vreo 20 de browsere, o diagonala si o rezolutie mai mare, nu am reusit sa fac sa se vada la fel de bine site-ul CG (de exemplu), asa cum o face "amaratul" de Safari. De viteza iarasi nu mai vorbesc... cum reuseste Safari sa fie atat de bine optimizat, cand Google e atat de ok cu al sau Chrome pe partea de desktop.

    Anyway trecem peste si ajungem la o alta duda care m-a omorat pur si simplu si care m-a lasat fara cuvinte. Eu am un TV Samsung (F8000), care e "smart" si pe care ma pot conecta cu tableta sau smartphone-ul si controla programele and stuff like that. Dar cel mai important este ca pot sa ma duc in alta camera si sa ma uit la TV cu ajutorul aplicatiei SmartView de la Samsung. Aplicatie care merge perfect pe iOS (pana si pe iOS 6 pe iPhone 4) dar pe care daca incerc sa o descarc pe Note 3 (care totusi e propriul lor device) primesc un "your device isn't compatible with this version". How ****ed up is that? Le-am scris, dar inca nu s-a obosit nimeni sa-mi raspunda.

    O alta "minciuna" frumoasa este legata de faptul ca Note 3 are 802.11ac. Intrucat am un Asus AC66U, m-am bucurat ca in sfarsit am si eu un device cu care voi putea folosi la maxim WiFi-ul. Din pacate, Note 3 cu 802.11ac nu a fost in stare nici macar sa se apropie de ce a reusit un iPad Air cu 802.11n. Nu am un iPhone 5S sa testez, dar din cate am vazut, foloseste acelasi chip si antene ca si iPad Air-ul, deci performantele sunt asemanatoare. Pacat... mare pacat.

    Dupa cum bine stiti, Samsung merge pe al sau Note 3 cu shell-ul denumit TouchWiz. Desi a primit ceva imbunatatiri de-a lungul timpului, a ramas cu niste "sechele" pe care eu unul chiar nu le inteleg. Adica, pe o asemenea diagonala si rezolutie, sa nu poti sa ai mai mult de 5 icoane pe rand, si maxim 4 coloane, mi se pare penibil. Cineva ar trebui sa angajeze un om capabil la Samsung, pentru ca e ca si cand ai vinde ultimul model de BMW dar pe care pui un bord de Dacie. Prin urmare am inceput sa testez vreo 20 de shell-uri, si in final am ramas pe Apex Launcher Pro. Dar asta inseamna ca vreau nu vreau, TouchWiz-ul cu ale sale tone de framework-uri, ruleaza in background, fara posibilitatea de a-l opri (fara custom ROM).

    End of part I - Cam atat momentan, revin cu mai multe detalii si impresii imediat
    Attached Images Attached Images galaxy_note_3_01.jpg galaxy_note_3_02.jpg galaxy_note_3_03.jpg galaxy_note_3_04.jpg galaxy_note_3_05.jpg galaxy_note_3_06.jpg galaxy_note_3_07.jpg galaxy_note_3_08.jpg galaxy_note_3_09.jpg galaxy_note_3_10.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mbon, sa mergem mai departe. Ajung la partea pe care nu am inteles-o niciodata la multi dintre utilizatorii de Android (si in special Samsung): brightness-ul. Nu de putine ori mi-au dat diversi amici, prieteni, clienti... cate un telefon la care trebuia sa ma "holbez" ca sa inteleg ceva. I-am intrebat de ce tin brightness-ul atat de mic si invariabil am primit raspunsul "ca sa nu se consume prea multa baterie". Eu, obisnuit cu un minim de 50-60% pe iPhone, nu voi accepta niciodata asa ceva. Am sperat ca de la primul Note, Samsung si-a invatat lectia si a imbunatatit modul Auto. Acum exista un Auto + 5, dar care din pacate, e prea putin. Pur si simplu indoors cred ca maximul la care se duce este un 15%.

    Prin urmare, am inceput sa caut solutii. Si am ajuns la a folosi Lux Lite, o aplicatie foarte desteapta. Prin intermediul acesteia poti seta profile prin care de exp. la un lux cu valoare 0 (intuneric bezna) sa iti dea un brightness de 20%. Mai setezi un maxim (sa zicem la 5000 lux) care sa se duca la 100%. Poti desigur sa setezi si valori intermediare, si in felul acesta iti poti seta un "auto-brightness" aproape perfect. Personal am in momentul de fata urmatoarele valori:

    0 lux - 22% brightness (practic la mine acesta este minimul pe care-l accept)
    50 lux - 28% brightness
    150 lux - 40% brightness
    5000 lux - 100% brightness

    Aplicatia este free si are un dashboard foarte destept. Un singur click pe refresh si iti ajusteaza corect luminozitatea. Il recomand cu caldura. Exista si o varianta pro care permite mai multe profile, insa pt. mine momentan e suficient.

    Am inceput sa-mi instalez aplicatiile favorite (oare de ce Dzeu se misca atat de prost Facebook pe Android, nu stiu) si mi-am dat seama foarte repede ca trebuie sa-mi iau un microSD (deh, cu jocuri de cate 3GB bucata, era si normal - in plus, Note-ul vine cu aproximativ 22GB folosibili). Am achizitionat un card si m-am lovit de un mare bug (marca Google). Se pare ca la KitKat, nicio aplicatie nu poate accesa cardul extern, cu exceptia celor de sistem (de exp. Camera). Prin urmare, mi-a fost imposibil sa copiez ceva pe acel card... l-am scos si mi-am transferat ce aveam nevoie pe PC. Exista o rezolvare pentru aceasta problema, dar necesita root (si inca nu sunt pregatit sa iau totul de la zero, intrucat rootarea se face cu delete all data).

    Ah, ca mi-am adus aminte... o chestie "tampita" rau (din pacate Samsung a copiat toate prostiile de la Apple). Telefon negru, vine cu charger alb si cablu de date alb. I really hate that! Inteleg ca Apple are o chestie pentru alb, dar Samsung face chestia asta in mod special, intrucat exista si charger negru si cablu de date negru pentru Note 3 (pe care desigur, a trebuit sa mi-l achizitionez). Veti spune "esti nebun daca iei alt charger si cablu de date doar pentru asta". Well, un alt motiv pt. care am luat altul este ca acel cablu de date original e ingrozitor de mic (cred ca are 80cm or so)... pe cand cel negru are 1.5m. Why? I don't know... It's Samsung!

    In caz ca aveti nevoie, acesta este chargerul si cablul negru pe care l-am achizitionat: Cablu de date Samsung, USB 3.0, Black. Nu va faceti griji ca scrie "cablu de date". De fapt este si charger inclus, ba chiar cel oficial de 2A - 5.3V. Culmea e faptul ca doar cablul costa cu vreo 10 RON mai putin, deci e o afacere buna: Cablu de date Samsung ET-DQ11Y1BEGWW, microUSB, Black.

    O alta duda care m-a obligat sa-mi cumpar si husa, a fost faptul ca din start plasticul de pe margini se vede ca are defecte de fabricatie (mai greu de vazut de catre "necunoscatori") care mi-au sarit in ochi. Am luat pana la urma asa ceva (cheap): Husa Baseus Ultra-Thin pentru Samsung N9000 Galaxy Note 3, Black si culmea este ca e chiar bine facuta si sta perfect pe Note 3. Vom vedea in timp daca ma voi obisnui cu ea sau nu.

    To be continued...
    Attached Images Attached Images galaxy_note_3_01.jpg galaxy_note_3_02.jpg galaxy_note_3_03.jpg galaxy_note_3_04.jpg galaxy_note_3_05.jpg galaxy_note_3_06.jpg galaxy_note_3_07.jpg galaxy_note_3_08.jpg galaxy_note_3_09.jpg galaxy_note_3_10.jpg galaxy_note_3_11.jpg galaxy_note_3_12.jpg galaxy_note_3_13.jpg galaxy_note_3_14.jpg galaxy_note_3_15.jpg galaxy_note_3_16.jpg galaxy_note_3_17.jpg galaxy_note_3_18.jpg galaxy_note_3_19.jpg galaxy_note_3_20.jpg

  3. #3 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    E mare pacat cu Touch Wizz. Tin minte ca si eu l-am vrut la un moment dat, dar atunci rula 4.3.1 (??), chiar la lansare. Si se misca greoi. E genul de telefon la care mi-ar placea sa vad un Google Play Edition. Ar zbura pur si simplu pe un Android stock.

    Pana se intampla asta insa, nu prea ai ce face. Erau niste tutoriale care te puneau sa faci root iar apoi puneai un alt launcher (cel de pe Nexus 7) ca sa fie cat mai aproape de ceva facut de Google, dar pierdeai foarte multe. Inclusiv camera care nu ar mai face poze la fel de bune, air gestures si alte gimmicks de genul, bateria nu mai e la fel optimizata, si poti spune goodbye filmarii 4K.

    De cand ma zbat si eu intre Nexus 5 si 5S ma gandesc mult si la Note 3. Eu insa nu am curajul tau sa iau un TouchWizz plin de bloatware. Asta e buba lui. Dintre toate skin-urile pentru Android, asta e cea mai grea si radicala. Oricum, eu din ce teste am vazut pe net, majoritatea aplicatilor pornesc mai repede pe Note 3 decat pe 5S.

    Sa mai spui niste vorbe despre baterie, ca multi o lauda.

  4. #4 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Ideea e ca Note 3-ul cu Apex launcher se misca sublim (nu ca s-ar fi miscat prea prost pe TouchWiz - acolo cel mai mult a durut partea de customizare, care e cam inexistenta). Nu am ce sa-i reprosez in "dashboard" sau in settings. Imi place si "toolbar-ul" customizabil de la Samsung (nah ca nu fac numai chestii aiurea) unde iti poti defini tu ce butoane vrei... imi place ca pot sa pornesc doua aplicatii simultan pe ecran (le poti da resize fara probleme). Cu aplicatiile tipice Android nu prea ma descurc eu - pana acum cam tot ce am comparat cu iOS, e mai lent, sau are mai putine features, sau e mai putin customizabil (ciudat, avand in vedere ca pe Android cuvantul "customizare" e lege).

    Anyway, trecem mai departe... si ajungem la ce intrebai si tu: bateria! Well, nu il am decat de o saptamana, asa ca nu sunt in masura sa dau un verdict... insa folosit la fel de mult ca si i5-ul, ma tine cam jumatate. Daca la i5 rezistam 2-3 zile, pe Note 3 dupa o zi e cam gata... maxim am scos o zi si jumatate. Inca ma chinui sa inteleg de ce Dzeu nu se deconecteaza WiFi-ul in sleep mode, chiar daca ii setez asta. O sa mai "sap" sa vedem ce se mai poate optimiza, dar din cate am vazut pana acum la Android devices, asta e problema nr. 1. Sa stai sa vanezi wakelocks si ce servicii "sug" prea tare... Plus faptul ca WiFi-ul nu e nici pe departe la fel de optimizat ca pe iOS (asta este).

    Cat despre "Google Experience", o am pe Nexus 7 2013 si nu pot sa spun ca imi place. E cam la fel de putin customizabila (as indrazi sa spun ca e chiar mai putin customizabila decat TouchWiz-ul) doar ca nu ai nimic bloatware. Ce nu-mi place insa la cele doua shell-uri sunt icoanele si micile "retusuri". Aici duc dorul design-ului de la Apple (am ajuns sa regret pana si iOS7). Am ajuns chiar sa-mi cumpar o thema care sa-mi aduca un picut din "placerea" data de icoanele de pe iOS. In caz ca sunteti interesati, aceasta este: https://play.google.com/store/apps/d...rs.se7en.theme.

    Din pacate, desi nu l-am rootat, nu i-am facut nimic ingrozitor... ma lovesc de mesaje gen "Unfortunately, Tapatalk has stopped". Chiar si Play Store-ul mi-a dat asemenea erori. E un lucru cam greu de acceptat la mine care in ultimul an nu cred ca am reusit decat sa crashez Safari de vreo 2 ori (prea multe tab-uri)... si cam atat. Dar, asta este. Va trebui probabil sa incep sa sap prin log-uri sa vedem ce si cum.

    Mai jos aveti cateva screenshot-uri de pe Note 3. To be continued...
    Attached Images Attached Images screenshot_2014-01-23-15-30-46.jpg screenshot_2014-01-23-15-40-02.jpg screenshot_2014-01-23-15-40-13.jpg screenshot_2014-01-24-04-41-53.jpg screenshot_2014-01-24-04-43-31.jpg screenshot_2014-01-24-04-47-53.jpg screenshot_2014-01-24-04-49-43.jpg screenshot_2014-01-24-12-25-06.jpg screenshot_2014-01-24-13-27-55.jpg screenshot_2014-01-24-13-31-31.jpg screenshot_2014-01-24-13-31-55.jpg screenshot_2014-01-24-13-32-59.jpg screenshot_2014-01-24-16-16-59.jpg screenshot_2014-01-25-00-55-15.jpg screenshot_2014-01-26-02-18-42.jpg screenshot_2014-01-26-04-30-00.jpg screenshot_2014-01-26-07-37-35.jpg screenshot_2014-01-29-19-09-54.jpg screenshot_2014-01-29-19-10-01.jpg screenshot_2014-01-29-22-04-28.jpg

  5. #5 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mbon... sa nu uit sa discut despre una din cele mai dese intrebari la care trebuie sa raspund atunci cand sunt vazut cu un Note. Si anume "Cum manevrezi jucaria asta? Intra in buzunar, sau cum il transporti?". Well, repet... e mare. Chiar si persoanele cu maini mari vor avea probleme in a manevra jucaria single handed. Samsung are mici "tweak-uri" prin care puteti folosi single handed anumite functii (de exp. in screenshoturile de mai sus aveti modul in care tastatura din Phone se micsoreaza si se muta in dreapta - sau in stanga). Insa de obicei e al naibii de complicat sa vezi notifications-urile cu o singura mana... sau sa ajungi la icoanele de pe "partea cealalta". Pregatiti-va ca pentru 95% din cazuri sa folositi ambele maini. And that's it.

    Cat despre "transport", eu dintotdeauna am fost fan-ul toc-urilor (sau asa numitele holstere). Mi-a venit si mie jucaria asta si inca ma obisnuiesc cu greu. Daca un i5 il puteam tine la curea in fata (pentru acces mai rapid si extra protectie), un Note 3 nu ai sanse decat daca-l tii intr-o parte (altfel te trezesti ca-ti intra in ficat )
    Attached Images Attached Images galaxy_note_3_holster_01.jpg galaxy_note_3_holster_02.jpg galaxy_note_3_holster_03.jpg galaxy_note_3_holster_04.jpg galaxy_note_3_holster_05.jpg galaxy_note_3_holster_06.jpg galaxy_note_3_holster_07.jpg galaxy_note_3_holster_08.jpg galaxy_note_3_holster_09.jpg galaxy_note_3_holster_10.jpg

  6. #6 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    MonkY, de ce nu incerci si tu o alta experienta? Vad ca si pe Samsung ai reusit sa faci un maldăr de iconite pe homescreen, pe care le-ai si modificat sa arate ca pe iOS. Si eu am stat in ultimii ani cu iOS, dar cand am incercat altele, mereu am incercat sa am o experienta noua, ca doar e alt aparat. Daca incerci sa aduci experienta de pe iOS pe TouchWizz, nu vei reusi. Eu zic sa incerci sa profiti de functiile noi si exclusive pe care nu le poti avea pe iOS si sa iti dai si tu seama ca esti pe alt aparat. Dar ma rog, tu stii ce vrei.

  7. #7 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Stai linistit... celelalte screen-uri nu sunt asa. Dar nu pot sa le postez aici, ca nah, sunt private stuff... sunt fie cu notitzele mele sau to-do lists, fie cu widget-uri cu mail-uri, contactele mele, contorizare, alarme... Oricum nu e nici pe departe setat 100%. Momentan ma joc cu el.

    Pe de alta parte, am mai zis-o si o repet: eu nu stau in dashboard, ci in aplicatii. De ce mi-as pune mini facebook widget pe dashboard (de exemplu), cand pt. a vedea ce se intampla pe facebook cel mai bine intru in aplicatie? La fel si cu widget-urile de flipboard and co... mi se pare waste of resources sa ai ceva pornit chiar daca nu-l folosesti sau pe care nu-l vezi oricum asa cum ar trebui, si doar cand ai nevoie. De aceea si nebunia cu "icoanele"... am nevoie la un smartphone sa am acces rapid la ce folosesc mai des.

    Din pacate multe chestii trebuie sa le mut de pe homescreen spre altele adiacente, si din motive de privacy... E o moda in ziua de azi, cu oricine te intalnesti, cand iti vede smartphone-ul, sa-l ia sa se "plimbe prin ecranele tale". Mai nene, stai un pic... poate am si eu ceva privat, secret, whatever. Ce, eu cand vin la tine acasa ma apuc sa ma uit prin ce ai pe calculator? Stiu... stiu, i need a password. Dar de obicei o pun cand plec, ma enerveaza acasa sa stau sa tot introduc parole (hai cu clona de TouchID).

    P.S. Sorry, sunt prea urate icoanele clasice de Android. Si fiecare avand o forma proprie, de multe ori arata haotic. Imi plac astea din thema achizitionata... Nu sunt chiar cele de pe iOS, dar sunt mai interesante.
    Attached Images Attached Images screenshot_2014-01-30-03-09-12-galaxy-note3.jpg

  8. #8 SP
    naz
    Senior Member naz's Avatar
    Super articol! Poti sa-mi spui ce app-uri ai folosit pt. widget-ul de vreme/ active apps si bateria de pe ecran? Thanks!

    P.S. Mi-am pus si eu Apex + KitKat, arata super

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sure thing. Asta era si ideea thread-ului, sa facem schimb de "experiente", mai ales ca vad ariile Android ca nefiind atat de populate.

    So, ca widget de vreme am folosit noul Yahoo Weather. Poate nu e el cel mai dragut widget, insa m-am bazat intotdeauna pe datele lor de weather (si iOS tot pe ei merg). Aplicatia insa a fost refacuta de la zero si arata sublim. E free, bineinteles. Contine vreo 4-5 widget-uri diferite (cu ceas, fara ceas, mai mic, mai mare, etc.) si poti seta sa descarce si o imagine de pe Flickr ca background (i choose not to).

    Ca aplicatie pt. baterie, am folosit Battery Widget. Are avantajul ca iti arata si voltajul, temperatura, si are buton dedicat pentru a te duce in Battery Stats (cel din Android).

    Active Apps-ul este widget-ul din TouchWiz. Imi place pt. ca iti arata foarte simplu cate apps ruleaza in Background, si cu un singur click te duce in Task Managerul Samsung (unul din cele mai bune dealtfel).

    Mai jos cateva screenshots. Sorry, nu pot sa pun la toate... ca deh, cum ziceam mai sus, sunt private stuff.

    tudyniuz: uita-te la screenshot-ul acela cu Smart TV... vezi ce urat arata icoanele care nu sunt in thema? Asta incercam sa explic, ca cele clasice de Android sunt asa, de zici ca "fiecare cu treaba lui"...
    Attached Images Attached Images screenshot_2014-01-30-15-44-58.jpg screenshot_2014-01-30-15-45-56.jpg screenshot_2014-01-30-15-46-02.jpg screenshot_2014-01-30-15-46-08.jpg screenshot_2014-01-30-15-46-20.jpg screenshot_2014-01-30-15-47-39.jpg screenshot_2014-01-30-15-48-51.jpg screenshot_2014-01-30-15-49-10.jpg screenshot_2014-01-30-15-49-18.jpg screenshot_2014-01-30-15-50-30.jpg

  10. #10 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mbon. Am incercat in ultimele 2 zile sa folosesc cat mai putin Note 3-ul. Veti intreba probabil de ce? Well, am vrut sa vad daca ma apropii cat de cat de cei care lauda bateria sa. Si dupa cum se vede, Note 3-ul daca-l folosesti putin, tine destul de ok. Mai exact 2 zile si 2 ore (si mai aveam 8%), cu screen on de 4 ore (sincer nici nu stiu de ce asa mult screen on, pt. ca personal nu cred ca l-am tinut atat de mult pornit).

    Din pacate, pentru a ajuns la acest lucru am mai scazut un pic luminozitatea... am oprit din task manager toate procesele (de fiecare data)... deci e un mod pe care cu siguranta nu il voi folosi vreodata.

    P.S. Nu inteleg de ce Google Search a consumat 4%, cand eu nici nu l-am folosit
    Attached Images Attached Images screenshot_2014-02-01-00-28-37.jpg screenshot_2014-02-01-00-28-47.jpg

  11. #11 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Mai jos aveti si un mic test facut azi noapte. L-am incarcat la 100% chiar inainte de a ma culca, am inchis toate procesele, dar lasat WiFi-ul pornit. Dupa cum se poate vedea, dupa 7 ore, a consumat "doar" 3%. Dar nici nu a luat vreun email, nu a sincronizat nimic... deci a cam stat degeaba.
    Attached Images Attached Images screenshot_2014-02-01-12-44-43.jpg

  12. #12 SP
    Senior Member silvian92's Avatar
    Dupa ce am citit aici ... mai mult de 80% cred ca mi.l iau de ziua mea .... dar nush cat imi iau pe S3 asta

  13. #13 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pentru cei interesati, in momentul de fata eu folosesc Hacker's Keyboard (inca nu am avut timp sa caut altele mai destepte) in locul celei de la Samsung. E destul de customizabila (poti seta cat la suta sa ocupe pe inaltime), iar in landscape mode devine o tastatura completa (must have pentru SSH, terminale mai ciudate unde ai nevoie de F-uri). E free, so give it a try!

  14. #14 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Well, sa vedem ce am mai reusit sa facem in ultima vreme cu Note 3. In primul rand, cred ca am reusit sa-mi bat "recordul" anterior de baterie... am folosit mai mult iPad-ul pentru toate cele, in incercarea de a avea cat mai putin Screen Usage. In felul acesta am reusit sa ajung la 2 zile, 22 de ore si 33 de minute pe baterie (pana la 2%) cu un Screen Usage de 2 ore si 47 de minute (voi atasa screenshot-urile).

    In ultima saptamana de folosire am avut 4 crashuri de aplicatii (gen "Unfortunately, K-9 Email has stopped") si de 2 ori si-a pierdut WiFi-ul (desi era conectat, nu mai descarca nimic - s-a rezolvat cu o simpla reconectare). In rest totul a fost OK (avand in vedere ca totusi nu l-am folosit decat maxim 10 ore intr-o saptamana).

    De-acum inainte insa, e full time usage... cred ca m-am chinuit suficient sa nu-l chinui.

    In caz ca va intrebati in cat timp se incarca mastodontul... well, mie mi-a luat fix 2 ore, cu chargerul oficial de 2Ah (cu cablul USB 3.0)... de la 2% la 100%. Eu zic ca e mai bine decat decent, pentru o baterie de 3200mAh (pentru comparatie, un iPad Air cu 8820mAh se incarca in aproximativ 4 ore).

    Intre timp am renuntat la husa aceea de spate... mi-am dat seama ca momentan ma deranjeaza fiecare mm in plus la un asemenea "phablet". Am zis "screw protection" in favoarea "usabilitatii". Singurul lucru pe care l-am inlocuit, a fost spatele acela din "fake leather" (care e plastic chior) cu un spate din piele. Much better feeling into the hand.

    Aici as vrea sa fac o mica paranteza si daca printr-o minune cineva de la Samsung citeste randurile astea... guys, pentru numele lui Dzeu... faceti urmatorul Note (sau chiar S5) din cadru metalic si spatele din piele. Sunt singurele doua lucruri care lipsesc din a face telefonul asta o bijuterie. Spatele am reusit eu sa-i pun unul din piele... dar cadrul acela din plastic ma tem ca nu se poate. Sau cel putin eu nu am reusit sa gasesc ceva pe ebay & co.

    Si apropos de schimbat cadru... intre timp m-am informat si ce ar insemna schimbarea unui ecran de Note 3. Aveti mai jos un filmulet cu modalitatea de schimbare, dar vad ca este un pack pentru varianta AT&T, care vine by default cu o groaza de componente in afara de display-ul atasat. Extra, mai aveti un filmulet cu un teardown (pt. un N9006). Si o varianta de teardown in imagini aici: How to Disassemble Galaxy Note III for Screen/Parts Repair.



    Attached Images Attached Images screenshot_2014-02-04-04-15-29.png screenshot_2014-02-04-04-15-22.png

  15. #15 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Nu stiu ce s-a intamplat... dar dupa un reboot la telefon, a inceput WiFi-ul sa functioneze "in parametrii"... Mai exact am apucat sa vad 229Mbps DL si 180Mbps UL pe Speedtest. Not bad! Sper sa nu fie "one time only"... O sa incerc sa fac un test local (in retea), sa vad ce benchmark sau tool bun gasesc pt. asta.
    Attached Images Attached Images screenshot_2014-02-04-07-37-17.jpg

  16. #16 SP
    \ tudyniuz's Avatar
    Poti sa ne dai ceva informatii despre spatele ala din piele? Cum arata, cum se monteaza, daca ingroasa telefonul, pretul, etc.

  17. #17 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Sure thing. Acesta este spatele din piele (si inlocuieste plasticaraia oficiala): BACK COVER AKKU DECKEL F. SAMSUNG GALAXY NOTE 3 N9000 N9005 SCHWARZ LEDER BEZUG | eBay - 7.9 EUR cu Free P&P. E cu foarte putin mai gros, lucru de care o sa razi, dar mie unul imi convine. E mai usor de tinut (eu urasc ca au inceput sa subţieze atat de mult telefoanele - mai ales astea mari) si ai un pic de "extra grip" pentru ca simti mai bine spatele (cu cel oficial, nu prea simti decat marginile).

    De montat, se monteaza exact ca spatele oficial. Tragi de un colt (stanga sus) si scoti back cover-ul oficial (pur si simplu tragi de el), il apesi pe cel nou in place, si aia e. Dureaza 5 secunde toata operatiunea. Bineinteles, ca orice back cover nu ofera niciun fel de protectie pentru margini (care fiind de plastic, nu le vad prea bine pentru mult timp).
    Attached Images Attached Images leather_back_cover_note3_1.jpg leather_back_cover_note3_2.jpg

  18. #18 SP
    Admin MonkY's Avatar
    E un lucru pe care nu-l inteleg... nu-mi dau seama de ce se comporta asa. Mai exact, avand in vedere rezultatele benchmark-urilor de pe Speedtest.net unde a sarit de 200Mbps (deci aproximativ 25MB/s), nu inteleg de ce nu pot copia in retea, sau din retea (share-uri) cu mai mult de 10Mbps (deci aproximativ 1.2MB/s). E ca si cand ar fi limitat transferul undeva (din router sau PC sigur nu e)...

    1.2 MB/s UL via Total Commander de pe Note 3 pe PC
    1.2 MB/s DL via Total Commander de pe PC pe Note 3

    1.2 MB/s UL via ES File Explorer de pe Note 3 pe PC
    1.3 MB/s DL via ES File Explorer de pe PC pe Note 3

    Daca are cineva vreo idee sau o solutie... let me know. Thanks!

  19. #19 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Intre timp am trecut la modul de folosire "intens" a telefonului. Doar WiFi si un auto brightness dat de Lux Lite (in medie 25%). Si in 2 ore si 52 de minute de screen on s-a dus 50% din baterie! Cu alte cuvinte, la heavy usage (3G On, Bluetooth On, Brightness 50%) sa nu va asteptati sa scoateti mai mult de 5-6 ore dintr-un Note 3.
    Attached Images Attached Images screenshot_2014-02-04-10-23-57.png screenshot_2014-02-04-10-23-50.png

  20. #20 SP
    Admin MonkY's Avatar
    M-am bucurat si eu ca in sfarsit mi-au ascultat cei de la Samsung "ruga" si au facut aplicatia pentru TV (Samsung Smart View) compatibila si cu Note 3-ul. Din pacate, dupa cateva crash-uri... nu am reusit sa-l fac sa-mi arate ceva de pe TV. Godamnit Samsung!
    Attached Images Attached Images screenshot_2014-02-04-09-39-40.jpg screenshot_2014-02-04-09-39-21.jpg screenshot_2014-02-04-09-38-57.jpg screenshot_2014-02-04-09-31-50.jpg screenshot_2014-02-04-09-31-22.jpg screenshot_2014-02-04-09-31-30.jpg

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 6 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. Samsung Galaxy Note 3 By tudyniuz in forum Android
    Replies: 17 Last Post: 03-02-2014, 21:59
  2. Replies: 7 Last Post: 24-05-2012, 14:04
  3. Samsung Galaxy Note By Dant3 in forum GSM
    Replies: 5 Last Post: 13-04-2012, 07:17

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts