Closed Thread
Results 1 to 2 of 2

Thread: Regulament ConsoleGames.Ro

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    Post Regulament ConsoleGames.Ro

    I. Regulament General
    1. Nu este permisa folosirea unui limbaj necivilizat sau atacul la persoana. Aceasta regula este valabila inclusiv pentru mesageria privata.
    2. Nu sunt permise discuţiile gen irc, reply-urile monosilabice. Va rugam sa respectati limba romana!
    3. Este interzisa promovarea pirateriei software si postarea de mesaje care contravin legilor in vigoare.
    4. Fiecare user este responsabil de ceea ce scrie, ConsoleGames.ro neasumandu-si responsabilitatea privind continutul posturilor dvs. sau a fisierelor atasate.
    5. Semnatura unui user pe acest website trebuie sa aiba maxim 4 randuri (la font de marime normala - size 2).
    6. Avatarul, custom title-ul, semnatura nick-ul si posturile dvs. nu trebuie sa aiba tenta antisemita, rasista sau pornografica.
    7. Nu sunt permise clonele. Daca un user este banat si va crea un alt user pentru a ocoli sanctiunea respectiva ambele conturi vor fi banate. Singura metoda de contact in acest caz este pagina de Contact Us.
    8. ConsoleGames.ro isi rezerva dreptul de a bana ip-ul sau username-ul in cazul in care apar recidive asupra nerespectarii regulamentului, a unor hotarari a moderatorilor sau este incalcata legislatia in vigoare.
    9. In cazul persoanelor fizice sau juridice care isi fac reclama fara acordul unui administrator sau a moderatorilor, ne rezervam dreptul de a sterge posturile respective si a opri accesul persoanei in cauza pana la stabilirea unor relatii contractuale.
    10. Nu sunt permise reclamele nesolicitate via PM precum si abuzul de folosire a sistemului de PM (mass message).
    11. In momentul inregistrarii se considera ca ati citit acest regulament si sunteţi 100% de acord cu cele scrise aici. Daca sunteti deja inregistrat in momentul afisarii regulamentului, acţiunea de a posta in continuare inseamna o acceptare tacita a continutului sau, indiferent daca l-ati citit sau nu.
    12. In orice situatie neacoperita specific de prezentul regulament, administratorii si moderatorii acestui website au intotdeauna ultimul cuvant.
    13. Este obligatoriu sa introduceti adresa de mail si datele reale (data de nastere in mod special) acestea fiind elemente de identificare in cazul in care apar probleme pe contul dvs.
    14. Nu este permisa folosirea a mai multor conturi pe acelasi calculator. Crearea unui nou user de pe un calculator cu user existent poate duce la dezactivarea ambelor conturi!
    15. Nu sunt permise nume de useri, custom titles sau avatars care sa contina nume de site-uri sau reclama la produse. Exceptia de la aceasta regula sunt userii VIP si persoanele juridice pe baza unor contracte de publicitate.
    16. Nu se sterg posturi sau useri la cerere! Puteti cere inchiderea threadurilor personale folosind butonul de Report, iar in cazul in care doriti sa renuntati la cont, pur si simplu nu-l mai folositi.
    17. Folositi sistemul de attachment in locul link-urilor la imagini pe alte site-uri. In felul acesta putem garanta ca se incarca totul OK (iar in cazul in care site-urile respective dispar sau modifica linkurile, imaginile vor fi in continuare vizibile si linkurile functionale).
    18. Nu folositi functia "Reply With Quote" pentru a raspunde unui mesaj imediat anterior, exceptie facandu-se atunci cand selectati in Quote doar o anumite parte din mesajul anterior.
    19. Nu este permis abuzul de culori, fonturi imense, animatii sau elemente deranjante in semnatura sau profilul dvs.
    20. Nu postati simple link-uri (URL-uri), imagini sau link-uri la imagini fara sa scrieti o mica descriere sau ce anume este prezentat in acel link sau imagine.
    21. Orice incercare de a folosi pe site metode de phishing, spyware, scam, spam si reclame fara sens vor fi sanctionate prin banarea userului.
    II. Reguli de postare si recomandari pe aria de Publicitate/Bazar
    1. Titlul fiecarui thread trebuie sa inceapa cu unul din cuvintele "Vand", "Cumpar", "Schimb" sau "Ofer". Titlul trebuie sa contina o descriere neutra a produsului oferit/cerut fara abuz de CAPS (litere mari, semne de exclamare, punctuatie excesiva, etc.). Nu folositi taguri (gen [Vand] sau [Cumpar]), doua puncte, x semne de exclamare sau alte forme punctuatie pentru a scoate in evidenta threadul.
    2. Threadul deschis trebuie sa contina o descriere a produsului respectiv, daca sunt defecte vizibile, daca este functional, etc. Se recomanda ca produsele scoase la vanzare sa fie insotite de un link pentru edificarea in conditii optime a oricarui virtual cumparator. Va rugam sa atasati si poze acolo unde este posibil si obligatoriu sa specificati metodele de contact, locatia vanzatorului si daca e valabil anuntul si pentru provincie. Practic tot ce trebuie sa faceti este sa completati urmatoarele puncte pentru a evita eventuale probleme:
    • denumirea exacta a produsului (specificati daca este Retail, Platinum, Collectors edition in cazul jocurilor)
    • pretul produsului (de asemenea trebuie specificat daca este negociabil sau nu)
    • metoda de contact (PM, telefon, messenger, email)
    • fotografii reale cu produsul
    • starea produsului (daca este uzat, sigilat, putin folosit, zgariat, etc)
    • descrierea produsului (ce contine pachetul, zona in care ruleaza, limba, etc)
    • modalitatea de livrare (daca accepta trimiterea prin curier, posta si daca pretul include transportul)
    3. Nu se permite postarea produselor la vanzare cu un pret mai mare decat cel oficial la momentul vanzarii! Pretul de referinta va fi cel mai mic pret afisat in magazinele din Romania (online sau retail).
    4. Este interzisa comercializarea produselor achizitionate de pe aria de Publicitate/Bazar la preturi mai mari decat la cumparare. CG nu incurajeaza si nu va incuraja niciodata bisnita!
    5. Nu folositi UP-uri consecutive decat dupa o perioada de minim 24h! Orice post al dvs. urmat de un alt post in perioada mai mica de 24h va fi automat "merged" de catre server. Deasemenea nu sunt permise UP-uri decat pe threadurile de vanzare/cumparare proprii.
    6. Este interzisa comercializarea jocurilor tip backup, chiar daca sunt incluse ca bundle cu alt produs. Aceste detalii pot fi discutate pe PM cu userii interesati. Singurele produse software acceptate pentru vanzare sunt cele originale.
    7. Intrucat serviciile oferite aici sunt gratuite, anunturile persoanelor juridice se pot face doar cu acordul unui Administrator, pe baza unui contract. In caz contrar ne rezervam dreptul de a inchide threadul respectiv si de a sanctiona cu ban pe termen nelimitat.
    8. Toate produsele din anunturile de vanzare trebuie sa aiba specificat un pret, chiar daca este negociabil. Nu se admit posturi de genul "Cel mai mic pret" sau "Mai ieftin ca braga".
    9. ConsoleGames.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele probleme aparute la achizitionarea sau vanzarea produselor din aria de Publicitate.
    10. Vanzatorii trebuie sa anunte inchiderea threadului (printr-un post in threadul respectiv sau PM la un moderator) atunci cand un produs nu mai este disponibil sau nu se mai doreste vanzarea sa.
    11. Concurenta neloiala nu este acceptata pe ConsoleGames.ro.
    12. Nu sunt acceptate linkuri la site-urile personale cu vanzari de produse decat cu acordul unui Administrator. Daca doriti sa vindeti ceva pe CG, va puteti prezenta produsele in threadul dvs. Pentru sticky si alte detalii va rugam sa contactati un Administrator/Moderator.
    13. Odata cu noua organizare a ariei de Bazar Console, va rugam sa postati anunturile dvs. in aria dedicata (per producator - Sony / Microsoft / Nintendo si per tip Console & Accesorii / Jocuri). Anunturile ce vor contine multiple tipuri (atat console cat si accesorii) sau cu multipli producatori (gen "Vand jocuri si console Xbox, PS3 si Nintendo") trebuiesc deschise in aria de Diverse!
    14. Vanzatorii se obliga sa vanda produsul la un pret mai mic sau egal cu cel anuntat in thread. Nu se accepta intelegeri de genul "Se vinde userului X pentru ca a oferit mai mult decat am cerut". Vanzarile nu sunt in sistem de Licitatie!
    15. Nu este permisa deschiderea mai multor threaduri de vanzare/cumparare pentru acelasi produs / aceleasi produse!
    16. Nu este permisa vanzarea conturilor "fantoma", conturi generate pentru sharing de jocuri, sau conturi care sunt susceptibile de a fi banate de catre Sony, Microsoft sau Nintendo!
    IIa. Reguli de folosire a sistemului de rating iTrader
    1. Nu acordati rating pozitiv daca nu ati efectuat nicio tranzactie! In caz contrar veti primi infractiune pentru Neseriozitate!
    2. Nu acordati rating negativ atunci cand nu este cazul! In caz contrar veti primi infractiune pentru Neseriozitate!
    3. Cazurile in care se acorda ratingurile sunt urmatoarele:
    • Rating Pozitiv: este acordat in cazul in care persoana care a luat parte la tranzactie este multumita.
    • Rating Neutru: este acordat pentru a semnala o nemultumire (de exemplu nu s-a finalizat tranzactia sau nu s-a respectat rezervarea unui produs).
    • Rating Negativ: este acordat doar daca tranzactia s-a finalizat! Ratingul negativ se acorda pentru produse defecte sau care nu corespund descrierii vanzatorului.
    4. Daca tranzactia nu s-a finalizat din diverse motive si sunteti nemultumiti, puteti acorda rating neutru si puteti explica acolo motivele pentru care sunteti nemultumit.
    III. Reguli de postare si recomandari pe aria News (inclusiv Stories, Other News, Previews)
    1. Toate stirile vor trece prin procesul de moderare. Dorim in acest mod sa detinem un control de calitate asupra materialelor ce vor fi publicate pe site.
    2. Stirile trebuie sa fie sa fie din surse de incredere pentru a evita astfel situati neplacute cu stiri fara nicio legatura cu realitatea.
    3. Primul paragraf trebuie sa fie continuu si sa contina minim 400 de caractere, fara link-uri. De aceea, nu folositi
    , Enter sau alte nebunii care sa duca randurile mai jos. In felul acesta putem mentine stirile la aceasi marime pe homepage.
    4. Nu folositi alte fonturi decat cele de pe site. Copy/paste din Word sau din browser vor aduce dupa sine si probleme. Fie le treceti printr-un notepad, fie folositi butonul "Remove Text Formatting". La fel si la culori. Ganditi-va ca daca scrieti cu o culoare alba, iar cititorul are fundal alb, nu va vedea nimic. De aceea e optim default font, cu eventual bold, italic, underline pentru evidentiere.
    5. Imaginile folosite trebuie sa fie atasate si nu folosind tag-uri [IMG]. Deasemenea sa fie de calitate si in format landscape (pe orizontala).
    6. Prima imagine (ce va aparea in Newsflash) din thread trebuie sa fie cea mai semnificativa / atragatoare pt. news-ul respectiv, sa fie in format .jpg si sa aiba dimensiunea 1920 x 1080 (1080p, ratio 16:9) sau 3840 x 2160 (4K, ratio 16:9). De preferat sa dati si un nume fisierului care sa fie pe masura (in loc de 12932190.jpg este preferat sa fie numele_jocului_01.jpg).
    7. Prima imagine nu trebuie sa contina elemente de reclama la alte site-uri, watermark sau tag-uri.
    8. Folositi cu incredere butonul de Preview inainte de a posta stirea.
    9. Dupa ce ati publicat o stire verificati pagina Home pentru a observa daca stirea apare corespunzator. Daca nu, contactati un editor/moderator pentru editare sau rearanjare in pagina.
    10. Stirile ce nu contin poze nu vor fi publicate. In cel mai bun caz un moderator vi le va edita pentru a adauga poze. In cazul in care nu exista poze pentru un anumit titlu, puteti pune logo-ul developer-ului/publisher-ului.
    11. Nu trimiteti stiri ce deja exista pe site. Acestea vor fi sterse.
    12. Stirile trebuie sa fie in limba romana. Se accepta pe langa body-ul in limba romana si quote-urile aferente in engleza.
    13. In cazul in care stirea se referea la un eveniment, o lansare de joc sau demo, va rugam sa adaugati event in Calendar cu data respectiva. In event este de preferat sa treceti si link-ul la stirea dvs.
    14. Va rugam sa nu folositi diacriticele din limba romana (ş, ţ, ă, â, î) pentru a elimina din start posibilele incompatibilitati cu diversi vizitatori/browsere.
    15. Nu sunt permise articole care sunt pur si simplu copiate de pe alte site-uri. Va rugam sa folositi quote-ul atunci cand sunt citate de pe alte site-uri. De asemenea trebuie mentionata sursa in cazul in care stirea/articolul este exclusiv unui site sau nu exista un comunicat de presa. Acelasi lucru este valabil si in cazul articolelor traduse.
    IV. Reguli de postare si recomandari pe aria Reviews
    1. Articolele trebuie sa fie personale si in limba romana. In nici-un caz copiate/traduse de pe alte site-uri. In caz contrar se vor lua masuri administrative.
    2. Nu sunt permise greselile gramaticale. Va rugam sa folositi cu incredere functia de Preview si sa recititi inainte de a posta review-ul dvs. Aranjarea in pagina face toti banii.
    3. Primul paragraf trebuie sa fie continuu si sa contina minim 400 de caractere, fara linkuri. De aceea, nu folositi Enter sau alte functii BBCODE care sa duca randurile mai jos. In felul acesta putem mentine stirile la aceasi marime pe homepage.
    4. Articolele trebuie sa fie scrise intr-un stil casual. Se evita folosirea unui stil "formal" dar si a stilului "de cartier". Se evita frazele si paragrafele kilometrice si propozitiile fara cap si fara coada.
    5. Articolele trebuie sa fie consistente, marimea poate sa varieze dar sa fie cuprinse toate punctele cheie dintr-un review: storyline, grafica, sunet, gameplay, prezentare, feeling, concluzie finala, sistem notare. Recomandam minim 1000 de cuvinte/articol, deoarece tot ceea ce se rezuma la citeva propozitii este doar o parere ce poate fi foarte bine exprimata si in cadrul unui topic dedicat jocului.
    6. Este interzisa folosirea spoilers-urilor. In cazuri in care trebuie precizat neaparat o informatie de acest gen se foloseste tag pentru spoilers dar este recomandata evitarea acestora. Pentru un gamer ce nu a terminat inca jocul in cauza un simplu spoiler poate strica toata placerea de a parcurge acel joc.
    7. Articolele de 10-15 randuri cu poze nearanjate in pagina si un link catre un video review vor fi sterse, iar utilizatorul atentionat.
    8. Pentru fiecare articol se recomanda atasarea a minim 6 poze. Acestea vor fi atasate normal (si nu cu tag-uri IMG sau linkuri pe alte site-uri). Nu se folosesc imagini de pe site-uri precum imageshack, flickr sau altele si nu sunt acceptate poze cu watermark sau sigle cu reclame la site-urile respective. Imaginile vor fi atasate postului si trebuie sa fie in format widescreen (unde este posibil).
    9. Se accepta articole de la utilizatori diferiti pentru aceelasi joc. In acest caz, daca articolul tau nu este primul publicat pentru jocul in cauza se cauta pe forum cu optiunea Search articolele celorlalti utilizatori si trebuie puse la sfarsitul acestuia link-uri catre acestea.
    10. La finalul articolului se va folosi un sistem numeric de notare de la 1 la 10 pentru fiecare aspect al jocului analizat precum si nota finala a jocului. Exemplu:

    Story: 7
    Gameplay: 8
    Sunet: 7.5
    Grafica: 8
    Multiplayer: 6
    Nota Finala: 7.3

    11. Este interzisa utilizarea altei culori pentru tot textul review-ului (se foloseste culoarea default) iar folosirea Bold/Italic/Underline se face in limitele normalului. Daca vi se pare ca o anumita propozitie sau un anumit cuvant din review-ul merita observat de ceilalalti se foloseste fara nicio problema o alta culoare, Bold sau Italic.
    12. Prima imagine din thread trebuie sa fie cea mai semnificativa / atragatoare pt. review-ul respectiv si sa aiba dimensiunea 1920 x 1080 (1080p, ratio 16:9) sau 3840 x 2160 (4K, ratio 16:9) si sa fie neaparat in format .jpg.
    V. Reguli de postare si recomandari pe aria Videos
    1. Clipurile video se publica incredibil de simplu. Este necesar doar copy/paste la url-ul paginii ce contine filmul si sistemul automat integrat in forum va creea playerul aferent. In anumite cazuri, este posibil ca linkul sa nu fie acceptat, in special de pe site-uri mai putin cunoscute.
    2. In rubrica video se posteaza doar new videos, acest lucru insemnand noutati in domeniul: trailers, teasers, gameplay movies. In momentul in care apare un nou trailer pentru un joc se publica in sectiune.
    3. Se incearca mentinerea unei calitatii ale content-ului pe site. Sa se evite postarea de filme filmate cu camera de la telefon sau camera foto sau camera video de calitate indoielnica. Se accepta exceptii in cazuri imporante (de ex: captura cu o camera video la o conferinta de presa sau la prezentarea demo-ului unui joc foarte asteptat ). Filme HD sau SD.
    4. Filmele de preferat sa fie on-topic pe subiect games (trailers/teasers/gameplay movies) dar se accepta si exceptii. Ce exceptii ? Daca gasesti un filmulet nou publicat incredibil de funny, ce te-a facut sa razi cu lacrimi si vrei sa il impartasesti si celor din comunitate este OK.
    5. Comentariile pe seama filmelor sa fie ontopic. Fara comentarii de gen "wow ce calitate buna", "ce tipa tare", etc.
    6. In cazul in care aveti extra trailere sau videoclipuri pentru un anumit joc, postati in acelasi thread al jocului. Nu deschideti x threaduri pe aria de Videos cu acelasi joc/eveniment.
    VI. Reguli de conduita si modalitati de rezolvare a problemelor
    1. Bunul simt este obligatoriu. Aici toti facem parte din aceeasi comunitate.
    2. Respectati opiniile celorlalti chiar daca nu sunteti de acord cu ele. Veti fi respectati la randul vostru.
    3. Nu incercati sa rezolvati o problema in maniera personala. Folositi cu incredere sistemul de Report Post, Report PM si lasati un moderator/admin sa se ocupe de problema.
    4. Cei care au probleme cu contul sau se considera banati pe nedrept, sunt rugati sa apeleze la singura metoda de contact in acest caz: Contact Us. Nu creati alt user pentru ca acesta va fi considerat clona si banat automat.
    5. In cazul in care doriti sa contactati un moderator, este suficient sa folositi butonul de Report Post sau Report PM si sa detaliati problema. Mesajul dvs. va fi preluat de catre moderatorul sau echipa asignata zonei respective.
    6. In momentul inregistrarii va este prezentat acest Regulament iar actiunea de acceptare inseamna ca l-ati citit si sunteti de acord cu toate cele scrise aici. Dupa inregistrare va este prezentat din nou Regulamentul iar actiunea dvs. de a posta pe acest site inseamna ca acceptati continutul sau, indiferent daca l-ati citit sau nu.
    Attached Images Attached Images rules.jpg

  2. #2 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Pentru nerespectarea Regulamentului CG se vor aplica urmatoarele sanctiuni:
    • Limbaj necorespunzator / agramat / limbaj stil irc - se acorda 1 punct - expira in 7 zile
    • Abuz vizual de culori/caps lock/fonturi imense - se acorda 1 punct - expira in 7 zile
    • Off-topic / spoiler / post hunting - se acorda 1 punct - expira in 7 zile
    • Nerespectarea regulamentului / regulilor threadului - se acorda 1 punct - expira in 7 zile
    • Flame / injurii / atac la persoana - se acorda 1 punct - expira in 7 zile
    • Date de inregistrare incorecte / email inexistent - se acorda 1 punct - expira in 7 zile
    • Limbaj necorespunzator / agramat / limbaj stil irc (Recidiva) - se acorda 2 puncte - expira in 14 zile
    • Abuz vizual de culori/caps lock/fonturi imense (Recidiva) - se acorda 2 puncte - expira in 14 zile
    • Off-topic / spoiler / post hunting (Recidiva) - se acorda 2 puncte - expira in 14 zile
    • Nerespectarea regulamentului / regulilor threadului (Recidiva) - se acorda 2 puncte - expira in 14 zile
    • Warez / piraterie - se acorda 2 puncte - expira in 14 zile
    • Flame / injurii / atac la persoana (Recidiva) - se acorda 2 puncte - expira in 14 zile
    • Nerespectarea unui moderator sau a deciziilor administrative - se acorda 3 puncte - expira in 21 zile
    • Injurii grave - se acorda 3 puncte - expira in 21 zile
    • Spam publicitar - se acorda 3 puncte - expira in 21 zile
    • Rasism - se acorda 5 puncte - expira in 30 zile
    • Neseriozitate - se acorda 5 puncte - expira in 30 zile
    • Nerespectarea unui moderator sau a deciziilor administrative (Recidiva) - se acorda 5 puncte - expira in 30 zile
    • Injurii grave (Recidiva) - se acorda 5 puncte - expira in 30 zile
    • Spam publicitar (Recidiva) - se acorda 5 puncte - expira in 30 zile
    • Troll - se acorda 5 puncte - expira in 30 zile
    • Rasism (Recidiva) - se acorda 10 puncte - expira in 60 zile
    • Discutii Warez / piraterie (Recidiva) - se acorda 10 puncte - 60 zile
    • Date de inregistrare incorecte / email inexistent (Recidiva) - se acorda 20 puncte - nu expira
    • Clona - se acorda 20 puncte - nu expira
    • Troll (Recidiva) - se acorda 20 puncte - nu expira
    • Spam / Bot - se acorda 20 puncte - nu expira
    • Neseriozitate (Recidiva) - se acorda 20 puncte - nu expira
    • Nerespectarea deciziilor administrative (Re - Recidiva) - se acorda 20 puncte - nu expira
    • Spam publicitar (Re-Recidiva) / Bisnita - se acorda 20 puncte - nu expira
    Pentru sanctiunile cumulate userul in cauza va primi ban in mod automat dupa cum urmeaza:
    • Pentru 2 puncte - perioada de ban 14 zile
    • Pentru 3 puncte - perioada de ban 21 zile
    • Pentru 5 puncte - perioada de ban 30 zile
    • Pentru 10 puncte - perioada de ban 60 zile
    • Pentru 20 puncte - perioada de ban permanenta
    In cazul in care considerati ca ati primit ban pe nedrept, va rugam sa expuneti problema cat mai explicit posibil aici: Console Games - Contact Us.

Closed Thread

Similar Threads

  1. Bash.consolegames.ro By Mika in forum Funny
    Replies: 480 Last Post: 30-11-2022, 09:19
  2. Regulament Licitatii CG By MonkY in forum Licitatii
    Replies: 173 Last Post: 26-02-2014, 03:27
  3. Propunere modificare Regulament By SublimingSun in forum Help Desk
    Replies: 0 Last Post: 09-10-2009, 11:22

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts