Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 10 of 10

Thread: Apple fura un angajat de la Tag Heuer

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Apple fura un angajat de la Tag Heuer

    Jean-Claude Biver, presedintele consiliului de administratie LVMH, un conglomerat ce detine multe firme de lux precum Louis Vuitton, Hennessey sau Tag Heuer, a spus intr-un interviu ca un important membru al diviziei de vanzari Tag Heuer a parasit firma pentru un contract primit de la Apple. Se pare ca acesta ar fi fost adus la compania din Cupertino pentru a-i ajuta la o posibila lansare a mult asteptatului iWatch. Nu este prima data cand Apple a incercat sa "fure" din angajatii firmelor de ceasuri de lux elvetiene, spune acelasi Biver. Acesta relateaza in acelasi interviu faptul ca a vazut personal niste e-mail-uri trimise de Apple angajatilor sai la inceputul acestui an.

    Aveti mai jos o parte din interviul acordat de Biver, interviu in care vorbeste despre miscarea Apple:



    Lansarea iWatch ar putea avea loc in aceasta toamna, dupa lansarea noului iPhone.
    Attached Images Attached Images iwatch.jpg

  2. #2 SP
    Member Hitman's Avatar
    Mereu m-a amuzat expresia asta cu "furatul" de la o companie la alta. Omului i s-a facut o oferta mai buna si a plecat, nu a fost luat in portbagajul unei masini si dus la Apple. Astept si eu sa fiu "furat" pentru niste bani in plus.

  3. #3 SP
    Turbo Killer RonanN1's Avatar
    Cu o floare nu se face primavara

  4. #4 SP
    iry
    Senior Member iry's Avatar
    Una si buna mai Ronan

  5. #5 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Hitman - nu e chiar cum zici tu, o anumita companie investeste o gramada de bani in dezvoltarea unui angajat, pe langa acest fapt cu cat acesta ajunge mai sus primeste access si la o multime de "secrete" ale respectivei companii, daca pleaca la competitor el poate folosi vulnerabilitatile. (sa nu uitam ca o companie nu dezvolta un produs/tehnologie de pe-o zi pe alta, ci dureaza enorm sa inovezi, daca tu pleci cu tot know-how ul poti foarte usor sa realizezi produse "similare" fara investitie in cercetare (de exemplu).

    Sa fim seriosi totusi nu suntem mercenari sa plecam de la un angajator la altul doar pentru bani.

  6. #6 SP
    Junior Member d@nn's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    Sa fim seriosi totusi nu suntem mercenari sa plecam de la un angajator la altul doar pentru bani.
    Ei na, depinde doar de suma. Daca nu esti actionar la compania aia, sau nu pierzi te miri ce, sau poate pur si simplu esti plafonat in pozitia aia si mai departe nu poti merge, pleci fara sa te uiti. Sau poate omul a plecat doar pentru o provocare noua, lansarea unui produs de orologerie al unei firme care n-are nici in clin nici in mineca cu asta daca facem comparatia cu tag heuer.

  7. #7 SP
    Senior Member RaverX's Avatar
    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    Hitman - nu e chiar cum zici tu, o anumita companie investeste o gramada de bani in dezvoltarea unui angajat
    Si firma poate pune foarte usor o clauza in contract, daca pleci din firma inainte de "x" ani dai inapoi "gramada de bani". Mi s-a intmplat sa refuz locuri de munca pe motivul asta, nu aveam voie sa plec inainte de 2 ani din firma (un exemplu).


    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    primeste access si la o multime de "secrete" ale respectivei companii, daca pleaca la competitor el poate folosi vulnerabilitatile. (sa nu uitam ca o companie nu dezvolta un produs/tehnologie de pe-o zi pe alta, ci dureaza enorm sa inovezi, daca tu pleci cu tot know-how ul poti foarte usor sa realizezi produse "similare" fara investitie in cercetare (de exemplu).
    Si pentru asta exista o alta clauza, de confindentialitate, pe care o are cam orice companie care se respecta, chiar si cele mici.

    Quote Originally Posted by rodarkone View Post
    Sa fim seriosi totusi nu suntem mercenari sa plecam de la un angajator la altul doar pentru bani.
    Evident ca nu, sunt si alte motive, dar partea financiara e importanta. Insa poti pleca din cauza unui sef pe care nu-l suporti, a programului de lucru care nu-ti convine, a unei reguli interne din firma sau a multor alte chestii care pot parea maruntisuri pentru altii, asta pana cand te lovesti de ele personal si... zilnic.

  8. #8 SP
    Mad Collector rodarkone's Avatar
    Toate argumentatiile de mai sus sunt cat se poate de corecte si le sustin, mai ales ca eu am zis ca nu pleci neaparat din cauza banilor, daca iti place ceea ce faci mai ales nu alegi sa te muti de pe pozitia x pe pozitia x pentru o suma de bani (care de obicei in tarile civilizate e mica, nu salariul este "miza" ci "perks" urile, care insa depind de multi alti factori si de companii).

    Ma rog oricum cred ca am divagat subiectul este confirmarea iwatch si nu faptul ca un anumit domn a parasit o corabie

  9. #9 SP
    Junior Member Metaf's Avatar
    "Furat" .. heh.

  10. #10 SP
    Junior Member zyx1141's Avatar
    Probabil putini stiu ca in 2005 Steva Jobs a initiat un acord secret intre companiile din Sillicon Valley care avea scopul mentinerii salariilor la un anumit nivel tocmai prin refuzul reciproc de a recruta angajatii, probabil de aici vine si conotatia ca a furat...ramas ca o cutuma din acele zile..

    The Techtopus: How Silicon Valley’s most celebrated CEOs conspired to drive down 100,000 tech engineers’ wages | PandoDaily

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 3 Last Post: 08-04-2014, 11:00
  2. Replies: 0 Last Post: 19-09-2011, 10:54
  3. Replies: 12 Last Post: 30-06-2011, 21:30
  4. Replies: 4 Last Post: 27-05-2011, 03:09
  5. Canadienii fura produse de 1 milion $ de la Sony By naz in forum Stories & Other News
    Replies: 4 Last Post: 22-04-2011, 15:20

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts