Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 74 of 74 FirstFirst ... 24 64 72 73 74
Results 1,461 to 1,469 of 1469

Thread: Un TV nou pentru consola mea!

  1. #1461 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Daca vanezi oferte la 4500 gasesti si OLED de 55", de BF OLED S90C de 55" de la Samsung a fost la 4000 de lei, best buy!! LG C3 de 65" a fost 5600, nu cred ca a fost mai ieftin niciodata modelul de 65" seria C, astea la Carefour ca gigantii Altex au avut oferte de cacaridiculus de BF.
    Oferte mai gasesti, probabil nu atata de bune ca la carefour de BF, zilele trecute la e-mag 55" G2 a fost 4999.
    LG B3 si C3 de 55" % o sa le gasesti sub 5000 la oferte, nu stiu cat de tare te grabesti cu achizitia dar prin martie ies modele noi(de obicei LG si Samsung lanseaza asa repede) in unele tari si vor mai scadea pretul peste tot la modelele precedente.

  2. #1462 SP
    Member lukecelmare's Avatar
    Nu ma grabesc foarte tare, prin Vera intentionez sa il achizitionez .

  3. #1463 SP
    Senior Member LucKos's Avatar
    Salut! 2 întrebări am:

    1. Cu cât s-a vândut lg oled 55C3 de black friday dc știți?

    2. Și încă e seria C de la LG still the king value for money? Pe rtings.com pare că l-a bătut seria S90C de la Samsung...

    Sent from my KB2005 using Tapatalk

  4. #1464 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Carefour a avut cele mai bune reduceri de BF original(ultima zi de vineri din luna noiembrie), nu stiu cat a fost C3-ul de 55" dar cel de 65" a fost 5600 de lei, preț mega super bun la care probabil nu o sa mai ajunga modelul de 65" niciodată, stocurile nu au tinut mult. Tot la Carefour G3 de 55" a fost 5600 iar stocurile au tinut aproape toata ziua, multe cunoștințe și-au prins si cumpărat. La eMag G2 de 55" a fost 4500, din nou super pret, au tinut stocurile destul. Au fost si la OLED-urile de la Samsung reduceri foarte bune!

    Seria C este destul de bună dar de doi ani in coace este diferența destul de mare intre seria G si C, nu cu mult timp in urmă recomandam G2-ul in loc de C3 fiindca G2 era mai ieftin si mai performant decat C3 doar că nu cred ca mai găsești prin stocuri.

    Samsung S90C este un TV bun si in materiale HDR este mai luminos decât C3-ul plus ca s-a gasit la prețuri mult mai bune decat C3-ul.
    Daca cumva nu te interesează Dolby Vision si DTS poti merge liniștit pe S90C, Samsung nu a adoptat standardul de imagine Dolby Vision, au ramas cu al lor HDR10 si HDR10+, multă lume zice ca nu se vede diferența între Dolby Vision si HDR 10 si in unele cazuri este adevărat dar in altele DV are un avantaj, depinde cum este masterizat materialul. Daca Samsung ar fi adoptat DV ar fi ruot piata cu OLED -urile lor fiindca au avut preturi super bune insa multă lume vrea si DV. LG din fericire a reintodus și DTS de anul trecut, 3 ani la rând nici modelele lor nu au mai avut suoort DTS dar se pare că LG și-a revenit la cap!

    Anul asta sper sa apuc să-mi iau un G4 de 65", momentan tot cu B9 de 55" dar vreau mai mare, 55" ramane mic dupa un timp chiar daca distanta de vizionare este de 2.3m, pentru imersie mai buna unul de 65" ar fi super. Trecand de la 40" la 55", la început mi s-a parut mare cel de 55", acum il vad doar okay si simt ca ar merge un 65"

  5. #1465 SP
    Teo
    Senior Member Teo's Avatar
    Tot am folosit in ultimul timp un dispozitiv care mi-a îmbunătățit felul în care mă joc și văd filme de pe televizor.

    De câțiva ani folosesc un sistem 5.1 cu sateliții din spate wireless, se aude excelent și arată foarte bine, însă sunt unele situații în care simt nevoia sa îl dau mai tare când sunt dialoguri in filme și mai încet când este acțiune. Nu știu dacă și voi pățiți asta, să stați cu telecomanda pregătită pentru a-l da mai încet când sunt explozii sau alte chestiuni care se aud tare. Deși locuiesc la curte, tot am impresia că s-ar auzi de pe stradă daca îl las la volum mare și nu vreau sa deranjez pe nimeni.

    De vreo șase luni folosesc un neck-band de la Sony și sunt foarte mulțumit de el, cred că este și mai util pentru cei care locuiesc la bloc și vor să aibă o experiență audio superioară fără să deranjeze vecinii, mai ales daca au și pereți subțiri.

    Acesta este produsul:



    Se conectează la tv printr-un receiver cu cablu optic, dar funcționează și prin Bluetooth, însă prin a doua variantă nu veți putea folosi modul gaming la majoritatea Tv-urilor. Pe televizoarele Sony din seria XR funcționează și cu Dolby Atmos.

    Am văzut recent One Piece Netflix si Dune, am avut o experiență perfectă cu acest dispozitiv audio, dialogurile din încăperile liniștite se auzeau perfect, același caz și în scenele cu maximă acțiune, totul fara sa fiu nevoit să umblu la volum.

    La Altex mult timp a fost redus la 999lei de la 1500lei.

  6. #1466 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Quote Originally Posted by Teo View Post
    De câțiva ani folosesc un sistem 5.1 cu sateliții din spate wireless, se aude excelent și arată foarte bine, însă sunt unele situații în care simt nevoia sa îl dau mai tare când sunt dialoguri in filme și mai încet când este acțiune. Nu știu dacă și voi pățiți asta, să stați cu telecomanda pregătită pentru a-l da mai încet când sunt explozii sau alte chestiuni care se aud tare. Deși locuiesc la curte, tot am impresia că s-ar auzi de pe stradă daca îl las la volum mare și nu vreau sa deranjez pe nimeni.
    Dacă as sta la casă m-ar durea in 14 daca cineva din stradă aude ceva! Eu am receiver A/V într-un setup 5.1.2, receiverul are o funcție numita Dynamic Volume care ajustează diferențele astea mari de volum intre sunete, reglez volumul la cat vreau si nu mai am treabă fiindcă se ocupa receiverul de tot.

  7. #1467 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    Dupa zile intregi de incercari nereusite, vin disperat la voi in speranta ca s-a mai lovit cineva de aceeasi problema. Aveti idee cum sa fac sa redau filme Dolby Vision (in special profile 7 dual layer/FEL) de pe PC pe un android tv? Sunt deschis sa cumpar un media player daca nu se poate altfel, dar parca toti producatorii sunt nebuni si nu gasesc nimic concret. Am incercat:
    • sa pun filmul pe HDD si sa il conectez direct la TV - orice e DV nu porneste deloc, iar HDR simplu sacadeaza.
    • sa fac streaming local cu Plex - ruleaza DV, dar se blocheaza constant pe wifi; am incercat local network intre TV si calculator (fara internet) si Plex nu recunoaste conexiunea
    • sa fac streaming cu Plex via PS5 - aparent PS5 nu stie dolby vision, e saracie la Sony
    • sa fac streaming local cu Jellyfin - spre deosebire de Plex merge direct prin cablu ethernet, insa la jumatate din fisiere arunca eroare obscura "cannot play this media type", desi Plex il poate reda linistit, chiar daca sacadat
    Ma intereseaza un dispozitiv sau o solutie software cu care sa pot reda orice continut video, in orice format, Dolby Vision toate layerele. Cer prea mult de la 50 de ani de tehnologie?

  8. #1468 SP
    Senior Member Srachi's Avatar
    Salut, era bine daca ne ziceai si ce televizor ai! De pe PC direct legat la TV prin HDMI nu vei putea reda Dolby Vision, Windows si media playere pt windows nu redau corect DV.

    In primul rând sa ne zici dacă televizorul tau stie Dolby Vision, spune ce brand si model este! De pe HDD legat direct la TV prin USB ar trebui să-ți pornească filme in Dolby Vision dar cu culori denaturate, plin de magenta si verde. HDR10 este open source si nu ar trebui sa ai probleme să-l redai pe TV, nu am idee de ce sacadează, inca o data ce TV ai, este unul foarte vechi la care ii este greu sa proceseze fisiere 4K cu bitrate mare?
    Mai nou exista Dolby Vision profil 8 care este capabil de fallback la HDR10, adica daca device-ul nu stie DV iti va fi redat in HDR10, la fisierele astea containerul (mkv) contine pista video HDR 10 si peste ea se ia din altă parte metadata pentru DV si este injectat pe lângă trackul HDR 10 rezultând într-un hibrid capabil si de DV si de HDR10.

    Eu nu am folosit Plex și alde alte softuri de genu, nici nu le recomand la nimeni.

    Televizoarele cu OS Android daca stiu Dolby Vision ar trebui sa fie capabile sa redea unele profile DV, cu profil 5 si 8 nu ar trebui sa ai probleme dar trebuie să-ți instalezi pe el aplicații/playere care știu DV, parcă pe android Just Player, Exo Player redau profil 5 si 8 si chiar unele filme in profil 7, cred ca cu profil 7 dacă era cu MEL(minimum enhancement layer) mergea iar cele cu FEL(full enhancement layer) nu mergeau. Daca TV este capabil de DV instaleaza pe el playere ce știu DV, am pe cineva cu TV Android si daca vrei il pot întreba ce aplicatie/player folosește dar încearcă Just Player pana una alta.

    Cea mai bună optiune ar fi un player extern capabil sa redea orice, eu am un OLED si folosesc la el un media player Dune Real Vision 4K, a costat vreo 980 de lei dar pentru mine merită din plin fiindcă redă orice și n-am bătăi de cap.
    Dune Real Vision, citeste si copie exacta a discurilor blu ray/uhd in structura originala, le reda cu meniu sau fara precum alegi, reda SDR, HDR10, HDR10+, Dolby Vision toate profilele dual layer sau single layer, reda standardele astea din orice container, reda 3D ,reda din format ISO, reda fara nici o problemă audio lossless Dolby TrueHD cu Atmos sau DTS HD Master/DTS X.
    Se poate seta să-ți aleaga singur limba romana daca într-un fisier media exista înglobată subitrare in română, daca nu exista subtitrare înglobată in romana reda subtitrarea externa, poti alege pozitia subititrarilor, culoarea si marimea, are si niste funcții foarte utile, de exemplu eu mi-am setat aparatul să-mi acceseze automat folderul meu media principal când pornesc aparatul, pe cand se aprinde televizorul playerul deja e in folderul pe care vreau sal accesez din rețea, reda din rețea SMB/NFS/DLNA fara probleme.
    Calitatea video este foarte buna, ai VS10 engine care face tone mapping in caz ca vrei sa vezi un film HDR in SDR pe proiector, mai poate "transforma" un film SDR in Dolby Vision, pe televizoru chiar se declanseaza sigla DV si filmele nu par de loc artificial, nu stiu cum functioneaza si eu unul nu folosesc functia fiindca imi place sa vad materialul precum a fost lasat sa fie dar am incercat-o, am rulat Total Recall 2012 care este in SDR si nu a aratata deloc rau transformat in "DV"

    Laptopul imi este ca un server de pe care fac streaming, acolo am toate fisierele media, am activat protocolul SMB si am dat share la folderele unde am filme, media playerul vede folderele sstea si redă orice din ele prin rețea wireless, chiar si filme cu bitrate urias de 100 Mbps redă wireless fără sacadări, bine asta daca ai router în aceiași camera ca altfel ar fi bine de legat orin cablu. Desigur ca poți să-ți atasezi HDD sau SSD la USB -ul playerului, eu redau din retea fiindca este mult mai comod sa nu te mai plimbi de la PC la media player cu HDD -ul.
    Toate folderele care le-am facut vizibile în rețea le poti adauga sub favorite si poti sa le accesezi cu un singur buton de pe telecomanda, toate filmele vizionate ajung sub tab-ul Recent, daca te uiți pe jumate la un film si vrei să-l reiei altă dată exact de unde ai rămas, apesi pe butonul care te duce sub tab-ul recent si dintr-un click reiei ce a ramas de vizionat, no more browsing and searching bla bla....
    Dune Real Vision 4K văd ca a fost înlocuit de modelul plus pe care l-au scumpit dar se mai vinde încă pe ceva site și modelul de care am vorbit, plusul este exact același lucru dar cu ceva mai mult loc de stocare intern de care chiar nu ai nevoie si are 4GB RAM in loc de 2GB.
    De menționat ar fi ca aceste media player nu-i pentrucă aplicațiile platformelor de streaming gen Netflix, Disney+ etc, este pt redat fisiere media local dar ma gândesc ca nu ai nevoie de platforme de streaming, oricum sunt pe TV.

    Dune ii capabil si de poster wall dar eu sunt mai old school si imi place sa vad totul in directoare/fisiere exact cum le am structurate pe HDD-urile legate la laptop asa ca eu nu folosesc poster wall.

    Cam același lucru ar fi si playerul Zidoo Z9X care are același procesor deci cam redă același lucru insa nu l-am încercat si nu stiu despre funcții și altele, Zidoo pare să aibă interfață mai drăguță decat Dune dar si Dune are interfața schimbata pe firmware-urile beta, eu sunt pe ultimul fw beta și aparatul este stabil si merge fără cusur.

    Daca vrei sa nu mai ai batai de cap si sa redai absolut orice standard de imagine actual îți recomand un astfel de player! Acuma trebuie sa ai si televizor capabil care știe Dolby Vision si HDR 10 ca altfel poti avea playerul lui domnu ca nu te vei bucura de standardele astea de imagine!

  9. #1469 SP
    Member kkkotto07's Avatar
    As vrea sa cumpar un TV de 65 inch pt filme si jocuri si ceva live-uri sportive si inca nu sunt decis, poate ma ajutati voi, S90c sau C3, mersi.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 74 of 74 FirstFirst ... 24 64 72 73 74

Similar Threads

  1. Jocuri bune pentru configuratia mea By verde in forum Software
    Replies: 2 Last Post: 30-08-2010, 19:23

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts