Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 6 of 6

Thread: Despre Star Wars și alte SF-uri clasice, adaptate la vremurile actuale

  1. #1 SP
    Member olteanug's Avatar

    Despre Star Wars și alte SF-uri clasice, adaptate la vremurile actuale

    Star Wars trebuia să moară în glorie pe la 1983 dacă se voia a fi un SF retro de calitate care să fie amintit cu drag.
    Așa cum este acum 2001: A Space Odyssey, Back to the Future și E.T., cred că singurele SF-uri clasice de care nu s-a mai atins cinematografia modernă de azi ca să le DISTRUGĂ. Au reușit până acum să strice Dune, Planet of the Apes, Star Trek, Blade Runner, War of the Worlds, universul Marvel și DC Comics.
    Dacă faci un film SF după o poveste concepută în anii 1960-1970, când cunoștințele despre spațiu și legile fizicii erau mai limitate, nu o adapta la vremurile actuale. Fă-o serioasă, în atmosfera anilor 1960-1970!

    Star Wars ar fi fost mai bine amintit acum dacă nu ar fi lungit-o cu filme proaste care să includă clișee de anii 1990-2000, și woke-isme și glumițe de anii 2010-2020.
    În momentul de față, chiar încerc să uit trilogiile din anii 1997-2005 și din 2015-2019. Pentru că chiar nu mi-au plăcut cum le-au adaptat după anii 1990-2000 și mai ales, după anii 2010-2020. Mă uit la ele și îmi tot zic că n-ar fi fost niciun dezastru dacă nu continuau franciza din 97' încoace și o lăsau să moară în 83'. N-ar fi fost lumea de azi mai bună, nici mai rea.
    Filmele din trilogia Luke Skywalker au fost cele mai tari.
    Filmele din trilogia Anakin Skywalker au fost mizerabile.
    Filmele din trilogia Rey „Skywalker” - era mai bine dacă nu existau.

    Ce-i drept, au fost câteva comics-uri, animații (Star Wars Clone Wars a fost chiar reușit în comparație cu filmele moderne) și jocuri video, precum Star Wars: Knights of the Old Republic, Jedy Academy și vechile Star Wars Battlefront (nu remaster-urile, nu reboot-urile, ci cele în varianta originală), plus câteva strategii. Și hai, poate Star Wars Jedi: Fallen Order.
    Adică:
    1. au reușit unele dintre ele să meargă mai departe de Skywalker era, să abordeze și altceva, să mai extindă universul Star Wars
    2. ne-au ajutat să mai învățăm ceva despre lore

    Dar Star Wars Battlefront 2015 și cel din 2017 mi s-au părut niște oribilități marca EA/DICE care nu ar fi trebuit să existe.

    Iar despre Star Wars Outlaws, well.........e un joc făcut de Ubisoft până la urmă. Adică, de ce aș juca un joc cu open world vast cu 95% quest-uri plictisitoare și cu mult grinding doar ca să casc ?

  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Eu sunt curios de o chestie - ce anume iti place - filme/jocuri - din cele aparute in ultimii 10-15-20 de ani?

  3. #3 SP
    Member olteanug's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Eu sunt curios de o chestie - ce anume iti place - filme/jocuri - din cele aparute in ultimii 10-15-20 de ani?
    Filme - cum am mai spus - NICIUNUL de la Return of the Jedi

    Animații - Star Wars Clone Wars, cel care se difuza pe Cartoon Network acum 20 ani



    Jocuri:
    Star Wars: Jedi Knight II: Jedi Outcast


    Star Wars Battlefront 1 și 2 - originialele ,nu remastered/nu reboots


    Empire at War


    KNIGHTS OF THE OLD REPUBLIC


    Knights of the Old Republic™ II: The Sith Lords


    Star Wars Jedi: Fallen Order - mă mir cum de nu l-a stricat EA


    Star Wars Jedi: Survivor



    Star Wars Squadrons

  4. #4 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Pfoai de capu meu. Ce am intrebat eu si ce ai postat tu, cu 100 de clipuri si detalii care nu ma intereseaza.

    Poate ca d-aia evita lumea sa discute pe temele (unele foarte interesante) pe care le deschizi...

    Te mai intreb o data si poate raspunzi si tu ca intr-o conversatie - ce filme (NU Star Wars, desigur, din moment ce ai tot enumerat o gramada de filme non start wars in postarea ta) sau jocuri, aparute in ultimii 10-15-20 de ani, iti plac?
    Pentru ca inteleg ca majoritatea lucrurilor nu-ti plac - esti pe principiu - sa mergem inainte, ca inainte era mai bine

    Personal nu ma atrage deloc universul Star Wars sau Star Trek, dar pe de alta parte, Dune Part 1 mi s-a parut foarte bun, mult peste asteptari (2-ul il voi vedea zilele astea), Planet of the Apes, trilogia noua, cu Caesar, mi s-a parut foarte buna si astept cu mare interes filmul de anul asta si la fel noul Blade Runner mi-a placut foarte mult, de la scenariu, la acting si cinematografie - iar asta doar din cele enumerate de tine.

    Desigur ca le-am vazut ca ce sunt, nu ca ce voiam eu sa fie - nu le comparam cu nimic si sincer - stiu, sunt ciudat - filmele vechi, pana la un anumit punct ('80s/'90s, cu mici exceptii), din punctul meu de vedere, erau atat de prost jucate (toate, nu doar anumite titluri) si mult prea teatrale si exagerate in interpretare si livrarea de replici, incat vad videos pe youtube mai bine jucate, de zici ca sunt reale, nu regizate - desigur ca asta este parerea mea.

    Asa ca da, eu prefer Planet of the Apes astea noi, nu cele vechi, exagerate in tot si toate. La fel e cazul cu foarte multe filme relansate/reinterpretate.

    Si te rog, nu mai posta 1000 de clipuri de youtube si nu mai edita toate postarile, pentru ca devin incredibil de greu de citit si lumea-si pierde interesul (me included). Raspunde scurt si la obiect.

  5. #5 SP
    Member olteanug's Avatar
    Poftim:

    Anii 2000 - trilogia LOTR, primele patru Harry Potter, primele trei Pirates of the Caribbean, trilogia Dark Knight, trilogia Spider-Man, trilogia X-Men, o grămadă de filme cu teme istorice (Troy, 300, Passion of the Christ, Gladiator, Kingdom of Heaven, Patriot, Downfall, We Were Soldiers, Black Hawk Down, inclusiv alea mai fictive ca Inglorious Basterads), Kill Bill, Matrix 2, Iron Man 1 , The Hurt Loker, Avatar doar pentru grafică și pentru că a fost primul film 3D Imax văzut de mine.

    Anii 2010 - Social Media, 12 Years of Slave, King Speech, Martian,, Interstellar, Gravity, Wolf from the Wall Street, Les Miserables, Edge of Tomorrow, Dunkirk, Darkest Hour, Lincoln, Zero Dark Thirty, Mad Max Fury Road (ăsta a fost bun, nu Furiosa care o să fie epic fail), cât de cât Blade Runner 2049, deși nu l-a ajuns pe originalul din urmă, Ready Player One, La La Land, Argo, Mission Impossible, iar dintre filmele cu supereroi - Captain America Winter Soldier, Guardians of the Galaxy (doar primul), Deadpool, Logan și Avengers Infinity War. Planet of the Apes - cred că doar cel din 2011 a fost decent.

    Anii 2020 - Oppenheimer, All Quiet on the Western Front, Top Gun: Maverick, Dune Part 2 (cât de cât, Dune Part 1 reboot parcă mai bine lipsea), Avatar: The Way of Water pentru grafică.

  6. #6 SP
    Junior Member staedler's Avatar
    Quote Originally Posted by olteanug View Post
    Star Wars trebuia să moară în glorie pe la 1983 dacă se voia a fi un SF retro de calitate care să fie amintit cu drag.
    ..... Fă-o serioasă, în atmosfera anilor 1960-1970! |
    Trilogia originala, chiar este un SF retro de calitate, ca sa te citez.

    Quote Originally Posted by olteanug View Post
    Star Wars ar fi fost mai bine amintit acum dacă nu ar fi lungit-o cu filme proaste care să includă clișee de anii 1990-2000, și woke-isme și glumițe de anii 2010-2020.
    .......
    Filmele din trilogia Luke Skywalker au fost cele mai tari.
    Filmele din trilogia Anakin Skywalker au fost mizerabile.
    Filmele din trilogia Rey „Skywalker” - era mai bine dacă nu existau. |
    De acord cu tine in ceea ce priveste trilogia Rey „Skywalker”. Disney, not Lucas. Dar si aici e ceva ok-ish si anume dezvoltarea personajului lui Kylo Ren. Cu toate bubele lui, a fost cel mai bine conturat personaj (si singurul) din trilogia sequel.

    In schimb, trilogia Anakin Skywalker este ce trebuie, din punctul de vedere al povestii. Ca nu a fost uneori ce trebuia, e adevarat. Chiar si George Lucas a recunoscut ca a exagerat, referitor la Phantom Menace, cu Jar Jar and stuff. Dar a creat un personaj memorabil, Darth Maul. Si la Attack Of The Clones a exagerat putin.
    Dar trecand peste astea, povestea lui Anakin si cum, incet, dar sigur, a ajuns Darth Vader, este acolo si este spusa cum trebuie. Iar Lucas si-a reparat greselile in Revenge Of The Sith. Pana la mizerabil e cale lunga si neinteleasa.

    Iar singurul film reusit din era Disney, este Rogue One. Si ala cu mici bube, rewriting and stuff, dar a iesit ce trebuia. Deci se poate spune o poveste buna si fara lightsabers. Exceptand faza epica Cu Vader, de la final.

    Ca fan Star Wars din 1977, raportat la 2024, topul meu in ce priveste filmele/animatiile cu subiect SW/Skywalker, este urmatorul:

    1. The Empire Strikes Back
    2. A New Hope
    3. Revenge Of The Sith
    4. Rogue One
    5. Return Of The Jedi
    6. The Clone Wars, ambele variante
    7. Attack Of The Clones
    8. The Phantom Menace

    Quote Originally Posted by olteanug View Post
    Iar despre Star Wars Outlaws, well.........e un joc făcut de Ubisoft până la urmă. Adică, de ce aș juca un joc cu open world vast cu 95% quest-uri plictisitoare și cu mult grinding doar ca să casc ?
    In ceea ce priveste Star Wars Outlaws, nu te pune nimeni sa faci mult grinding si sa te ia somnul. Joaca main quest, povestea.
    Also, parerea mea este ca trebuie sa joci ceva, ca sa ai o parere, nu din auzite si nici din reviews idioate, gen Angry Joe. Ia-l la reducere, whatever, joaca.
    Sau macar sa vezi un walktrough. Daca vrei sa te si distrezi la un walktrough, vezi la theRadBrad. E delicios omul, cel putin la jocurile mai vechi, gen Alien Isolation, Days Gone, etc, este epic. Iar in continuare, reactiile lui la scare jumps sunt de belea. Nu este cel mai bun la jucat jocuri, dar tocmai asta e farmecul lui.

    Cred ca nu am mai scris atat de mult, de pe vremea cand era Basescu presedinte, e cazul sa ma opresc.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 05-12-2011, 20:24
  2. Replies: 1 Last Post: 13-11-2010, 00:11
  3. Lego Star Wars III: The Clone Wars anuntat By erik95 in forum Console News
    Replies: 7 Last Post: 12-02-2010, 00:56
  4. Replies: 2 Last Post: 15-10-2009, 08:33
  5. Replies: 9 Last Post: 29-07-2009, 16:20

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts