Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

View Poll Results: Este gamingul din anii 2020 într-o direcție bună decât în anii 2000-2010?

Voters
1. You may not vote on this poll
  • DA. Jocurile au o grafică mai bună și mă distrez mult mai bine decât în ultimii 10-20 ani

    0 0%
  • NU. Jocurile arată mai rău, sunt mai scumpe și mă plictisesc/mă deprimă.

    1 100.00%
Results 1 to 3 of 3

Thread: Gamingul din anii 2020 - Evoluție sau Involuție

  1. #1 SP
    Banned olteanug's Avatar

    Gamingul din anii 2020 - Evoluție sau Involuție

    Mai mulți youtuberi se plâng că în ciuda graficii, jocurile au involuat pe partea de poveste, mecanici și pe estetica personajelor.

    Au dreptate?

    Sau sunt gameri care pur și simplu suferă de sindromul burnout, sunt hateri sau pur și simplu fac astfel de clipuri cu titluri clickbait care să capteze atenție pentru vizualizări?

    E un trend care a cam început din 2020-2021.

    Și am mai observat că de la pandemie și războiul din Ucraina încoace, mai toată presa susține că trăim din punct de vedere economic, politic și social cele mai urâte vremuri de la Marea Depresiune, Gripa Spaniolă și cele două războaie mondiale încoace.









  2. #2 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Cred ca depinde foarte mult cum privesti lucrurile. La urma urmei, evolutie exista si e normal sa existe, iar jocuri care sa fie "un singur gen" gasesti din ce in ce mai rar.

    Astfel ca daca orice joc este si RPG, este si action, este si x si y si z, deja toate jocurile ni se pare ca seamana si ne plictisim cumva de ele inainte sa iasa.

    Pe de alta parte, vremurile se schimba, tineretul nu mai vrea ce era "cool" acum 15-20 de acum. Ei vor actiune incontinuu, vor sa joace doar cu prietenii si se plictisesc teribil la un joc senzational, dar SP.

    Astfel ca depinde foarte mult din perspectiva cui pui problema cand pui o astfel de intrebare.

    Personal incerc sa ma adaptez si sa iau fiecare joc care ma atrage intr-o oacare masura, ca ce este, iar asta inseamna sa-mi setez asteptarile corecte, chiar daca uneori dureaza cateva ore de joaca efectiv, pana reusesc sa o fac - vezi cazul Avatar.

    Iar jocuri bune, sau chiar excelente, inca exista in fiecare an, fie ca e vorba de jocuri super cunoscute sau jocuri complet noi, fie ca e vorba de jocuri de la studiouri mari sau studiouri independente.

    Cea mai buna parte, din punctul meu de vedere, este ca acum avem jocuri pentru efectiv toate gusturile.

    Cat de clipurile pe care le postezi, nu uita ca majoritatea sunt clickbait sau e doar un negativism "care vinde".

    La "end of the day" as zice ca este foarte simplu - daca tie-ti place un joc, indiferent daca el a luat doar note de 3 sau de 10, atunci e de bine - bucura-te de el, indiferent de parerea unor necunoscuti de pe internet.

    In schimb, daca tie (si ma refer la oricine, nu la tine in mod special) nu-ti mai place niciun joc si preferi doar jocurile vechi, poate e doar nostalgia, iar "microbul" asta de gaming, poate a disparut sau are nevoie de o pauza.

    Dar ca sa raspund si la subiect - pentru mine este clar o evolutie din toate privintele, cu mentiunea ca jocurile vechi erau atat de misto, pentru ca nu aveam altceva si jucam doar 1 joc pe care il "masteram" si jucam pana-i sareau capacele, iar amintirea aia (nu si frustrarile) ne vine acum in minte, este strict nostalgia din orice (nu doar jocuri, desigur).

  3. #3 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Este acelasi efect ca la orice altceva - muzica era mai buna acum 20 de ani, filmele erau mai bune acum 20 de ani, viata era mai buna acum 20 de ani, etc.

    Acum 20 de ani daca intrebai pe cineva iti zicea fix aceleasi lucruri, dar de acum 40 de ani. E un mix de nostalgie + novelty factor al descoperirilor personale. Intotdeauna o sa iti fi placut lucrurile din trecut mai mult decat alea de azi pentru ca ai plasat o valoare subiectiva pe ele. Asta nu inseamna ca unele lucruri chiar nu erau obiectiv mai bune decat altele de astazi, dar merge si viceversa.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 3 Last Post: 01-03-2024, 19:31
  2. Jocurile Olimpice de vară din 2020 - Tokyo 2020 By paul in forum Health, Food & Sports
    Replies: 8 Last Post: 08-08-2021, 13:50
  3. Replies: 16 Last Post: 02-09-2017, 20:57
  4. Replies: 2 Last Post: 04-11-2016, 21:00
  5. Replici Memorabile sau Amuzante din Jocuri By Danny in forum Console Club
    Replies: 11 Last Post: 04-02-2015, 12:38

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts