Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: User Review: MotorStorm 2 - Pacific Rift

  1. #1 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar

    User Review: MotorStorm 2 - Pacific Rift

    MotorStorm 2 - Pacific Rift doreste sa imbunatateasca si sa ridice stacheta impusa de predecesorul sau, lucru pe care il face cu succes. Jocul este un simulator brutal de off-road racing arcade cu trasee deoformabile si cu o liberate de miscare sporita prin amplasarea de multiple rute. Brutalitatea este omniprezenta printr-un sistem de atac al adversarilor foarte distractiv.

    Actiunea este plasata pe o insula demult parasita de om, lasata prada salbaticiei. Terenul perfect pentru desfasurarea unor curse explozive pe cele 4 tipuri de trasee grupate in jurul a 4 elemente: pamant, foc, aer si apa. De aceasta data traseele sunt mult diversificate fata de predecessor. Exista 16 trasee, cate 4 pentru fiecare element, fiecare avand un design formidabil, incepand cu peisajul si paleta de culori si terminand cu rutele alternative, obstacolele si terenul deformabil. Exista si tipuri diferite de curse de la clasicul race continuand cu speed si eliminator. Multiplayer-ul este super implementat si el.

    Primul criteriu important al racing-ului il reprezinta feeling-ul autovehiculelor. Motorstorm 2 exceleaza la acest capitol. Multiple clase de vehicule iti stau la dispozitie, de la motociclete pana la noua aparitie – monstertrucks; totusi o mai mare varietate sau o diferentiere a handling-ului intre masinile din aceeasi clasa ar fi fost binevenita. Fiecare clasa are un feeling distinct, cu cat este mai mic vehiculul ales cu atat beneficiezi de un mai bun handling si acceleratii mai puternice. Monstertruck-urile sunt o adaugire aparte, ele fiind si manevrabile si rapide, preferatele comunitatii online.

    Sistemul de boost din prima parte revine cu doua importante imbunatatiri. Apa si focul influenteaza durata de actiune a boost-ului vehicului; apa raceste motorul prelungind boost-ul, respectiv focul il incalzeste, expoziile fiind inevitabile.

    Al doilea criteriu important in brutal off-road racing este posibilitatea de elimina adversarii prin atacuri directe (pumni, picoare, lovire cu vehicolul) sau indirecte (distrugeri de turnuri, copaci, bariere si alte obstacole). Prin apasarea tastelor L1-R1 poti ataca adversarul cu pumni sau schimbari bruste de directie.

    Cel de-al treilea criteriu ce exceleaza in Motorstorm sunt rutele alternative. Fiecare clasa de vehicule poate beneficia prin alegerea unei rute optime. De exemplu motocicleta prefera terenurile neaccidentate, fara apa si alte obstacole, cu multe rampe. In cealalta extrema se afla masinile mari ca si Muddplunger-ele sau Truck-urile care iubesc noroiul, apa, obstacolele si ... distrugerile. Munstertruck-ul este cel mai original, el putand escalada orice obstacol si beneficiind de acceleratie puternica. Pentru a facilita alegerea rapida a traseului optim in joc, traseele destinate vehiculelor mici sunt amplasate in urcare sau la inaltime, iar cele destinate camioanelor sunt cele care descend sau se afla la poalele dealurilor sau in rauri. Sunt si obstacole inedite ce pot fi trecute de un singur tip de vehicul: de exemplu treptele pot fi urcate doar de monstertruck, iar pe sub copacii prabusiti pot intra doar motocicletele.

    Ultimul factor ce creste placerea de a juca este multiplayer-ul: split-screen si online. Aici se observa cea mai mare atentie acordata fata de predecesor. Split-screen se poate juca cu pana la 4 jucatori pe aceeasi consola, in timp ce online 16 jucatori fac haos pe trasee. Conexiunea se face rapid si fara intreruperi. Jucatori sunt din plin si toti abia asteapta sa-ti distruga masinuta. Interesant este ca nu castiga de cele mai multe ori cel mai bun, ci cel care profita de brutalitatea jocului.

    Grafica si sunetul sunt la inaltime. Detaliile si designul treseelor sunt un deliciu. Exista si o functie de fotografiere instant a actiunii din single-player. Un instrument foarte bine implementat. Sunetul iti sparge timpanele, fie de la zgomotul pistoanelor, al distrugerilor sau al soundtrack-ului. Muzica din joc face si soondtrack-ul de la Guitar Hero: World Tour sa roseasca. Rock si Hevy Metal ce te indeamna la distrugere.

    Sunt desigur si cateva puncte slabe ce merita mentionate, niciunul ce va afecta serios factorul „fun”: varietate redusa de vehicule; vehiculele nu se pot customiza; prea putine inovatii fata de partea precedenta; destul de scurt singleplayer; distrugerile pot deveni frustrante.

    MotorStorm te va impresiona. Tot ce face, o face formidabil. Impreuna cu cativa prieteni placerea e la ea acasa. Nu are inca un competitor pe masura. Vrei motoare, noroaie, distrugeri si muzica atunci ia jocul negresit.
    E MUST MUST MUST!

    EVALUARE

    BUN

    Despre sistemul de notare
    Deoarece simt ca sistemele de notare intalnite pe majoritatea site-urilor de specialitate reusesc sa alunge multi din potentialii jucatori, prin note care dau impresia ca produsul este defect (de exemplu nota 8.4 ce arata un joc foarte bun, dar care iti lasa un gust amar ca lipseste ceva si mai bine astepti) am hotarat sa folosesc unul mult mai simplu si benefic dupa umila mea parere.

    Am ales doar 3 recomandari:
    1. BUN – este jocul ce merita cumparat si jucat, va place majoritatii utilizatorilor, o necesitate in biblioteca de jocuri a fiecaruia.
    2. SATISFACATOR – un joc care in ciuda punctelor slabe va place celor pasionati de gen sau celor care nu doresc sa caute bugg-uri
    3. PACOSTE – un joc ce merita luat doar de cei ce colectioneaza toate jocurile, de cei care vor toate trofeele/achievemnet-urile sau sunt nascuti pentru a devora jocuri.

    POZE FACUTE DIRECT DE MINE IN JOC
    Attached Images Attached Images motorstorm2.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member istrategie's Avatar
    Te rog sa nu mai scrii cu alta culoare si sa nu mai pui poze cu sigla altui site.

  3. #3 SP
    RPG and FPS fan G-XtremE's Avatar
    Really good review! Asteptam si la inFAMOUS

  4. #4 SP
    Senior Member Krusht's Avatar
    Abia astept sa ajung pe la tine sa dam un split-screen. Nice review. Gj

  5. #5 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Quote Originally Posted by Krusht View Post
    Abia astept sa ajung pe la tine sa dam un split-screen. Nice review. Gj
    clar bagam.
    am doar 3 controllere, imi mai iau unu sa jucam si in 4 ca merita. inca 2 doritori gasim usor

  6. #6 SP
    Member Nonelito's Avatar
    E super joc. Pacat ca nu l-am jucat cu romanasii mei. E totusi frustrant faptul ca ii prinzi greu pe cei care au luat deja avans in cursa + ca NEAPARAT trebuie sa cunosti traseul, altfel risti sa ajungi cu motocicleta prin namol...

    Thx Frica fara nume!

  7. #7 SP
    Junior Member amharets's Avatar
    recomand jocul nota parerea mea merita nota 8/ 10

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Motorstorm: Pacific Rift Update By Mika in forum Console News
    Replies: 1 Last Post: 29-01-2009, 14:40
  2. MotorStorm Pacific Rift Videos By paul in forum Videos
    Replies: 7 Last Post: 11-11-2008, 20:32
  3. User Preview: Motorstorm Pacific Rift demo By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 0 Last Post: 13-09-2008, 15:25

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts