Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 10 of 10

Thread: LittleBigPlanet 3 Review

  1. #1 SP
    Admin MonkY's Avatar

    LittleBigPlanet 3 Review

    Well, dragii mosului, nu-i asa ca va doriti ca Universul PlayStation sa detina un platformer care sa rivalizeze cu Nintendo si al sau Mario? Sunt sigur ca da, iar prin micul review pe care incerc sa-l incropesc, vom afla daca acest lucru a fost realizat sau nu. LittleBigPlanet 3, asa cum ii spune numele este cea de-a treia iteratie a titlului care a incercat de-a lungul timpului sa imbine elementele de platforming, puzzle si arcade in acelasi timp. De data aceasta insa la butoane nu ii mai avem pe cei de la Media Molecule, fraiele fiind preluate de cei de la Sumo Digital. Oare vor reusi acestia sa rezolve toate problemele de care s-au plans fanii LittleBigPlanet? Haideti sa aflam!

    Inainte de toate, trebuie sa mentionez ca LittleBigPlanet 3 ramane in continuare un titlu exclusiv PlayStation. Chiar daca inca nu avem o varianta pentru PlayStation Vita, avem cel putin avantajul ca pe langa PlayStation 3 sa il putem juca pe o consola "next-gen" - PlayStation 4. Jocul se poate gasi atat in varianta retail cat si in varianta digitala via PlayStation Store. Pentru a va face o idee de diferenta dintre old-gen si next-gen, download-ul variantei de PS3 are 8.1GB, pe cand varianta de PS4 are 11.4GB. Pretul mi se pare un picut gresit, intrucat atat pe PS3 cat si pe PS4 costa identic (59.99$ pe PS US), si acest lucru nu mi se pare fair.

    Trecand peste acest lucru, sunt sigur ca va intrebati daca Sumo Digital a reusit sa pastreze originalitatea impusa de cei de la Media Molecule, sau daca cumva au stricat sau schimbat prea mult jocul. Well, nu va faceti probleme. Daca nu ati vedea o alta sigla la pornirea jocului, nu ati putea spune ca avem un alt developer. Tot farmecul LBP este la locul sau si nu cred ca s-a pierdut absolut nimic in aceasta tranzitie. Avem si un trailer care sa confirme acest lucru:



    Prin urmare, jocul incepe in acelasi stil haios, cu acelasi protagonist simpatic: SackBoy. Avem un mic tutorial si avem acelasi stil de control. Practic oricine a jucat LBP sau LBP 2 se va simti ca acasa. Si aici trebuie neaparat sa reamintesc faptul ca LBP 3 suporta absolut orice obiect si orice nivel creat in titlurile anterioare! Puteti importa fara probleme toate obiectele sau costumele pe care le-ati achizitionat in celelalte jocuri, ceea ce mi se pare un mare atu, mai ales tinand cont de faptul ca exista cateva zeci de mii de mini games create de alti gameri.

    Cum spuneam, story-ul incepe cu SackBoy pornind intr-o noua aventura (dar puteti alege sa intrati direct in Multiplayer sau in Creation Mode) si de data aceasta partea frumoasa este ca NPC-urile au tot dialogul vorbit, vocile fiind extrem de bine asignate personajelor. Nu vreau sa va divulg prea mult din story si va las pe voi sa-l descoperiti pas cu pas... va spun doar ca modul Adventure va va tine ocupati cel putin 6-7 ore. Story-ul din pacate ramane la fel de "copilaresc" si daca aveti copiii sunt sigur ca acestia il vor savura mult mai mult decat voi.

    Din punct de vedere vizual, LBP 3 pe PlayStation 4 este foarte OK. Nu am spus excelent sau superb pentru ca pana la primul patch am avut parte de ceva stuttering, un picut de lag ici-colo, mici glitch-uri la interactiunea cu anumite obiecte... Insa dupa patch, mare parte din probleme au fost rezolvate (prin urmare va recomand sa descarcati update-ul inainte de a porni la drum). Stilul "cartoonish" se imbina excelent cu genul acesta de joc si ma bucur ca developerii nu au tinut cont de cererile multora de a-l face mai "serios". Mentionez si faptul ca absolut orice este importat din variantele anterioare ale jocului, vor beneficia de un upgrade de la 720p la 1080p (cel putin in varianta de PS4). Pentru a va face o idee despre ce se poate face cu grafica din LBP 3, va reamintesc ca Sony a realizat filmul de aniversare a "20 de ani de PlayStation" folosind engine-ul din LBP 3. Filmuletul il aveti mai jos:



    Vorbind despre audio, pot spune ca LBP 3 este genial. Nu doar ca vocile dau suflet story-ului (btw, Sackboy e inca mut), insa muzica de fundal (soundtrack-ul) este incredibil de bun si da o nota aparte fiecarui nivel in parte. Diversitatea pe partea aceasta este foarte ok, de exp. avem un nivel in care ascultam muzica anilor 60 si trecem in altul in care bubuie bass-ul unei melodii house.

    Partea frumoasa si pe care multi o asteptau la LBP3, este cea legata de faptul ca de-a lungul povestii, SackBoy se va putea transforma in alte 3 caractere: Oddsock, Toggle si Swoop. Fiecare caracter are stilul sau de joc si de control si ofera o mai mare varietate de combinatii (puteti termina un nivel in diferite moduri). Din pacate (sau din fericire), acest lucru va aduce si un nivel de complexitate sporit... intrucat veti avea zone in care va veti chinui sa terminati un puzzle folosind un caracter, ca sa realizati cat de usor rezolvati schimband cu un altul. Nu veti avea acces de la inceput la toate celelalte 3 caractere, prin urmare dupa "achizitia" lor din story, veti avea multe zone anterioare pe care sa le vizitati pentru a ajunge la anumite item-uri pe care cu SackBoy nu le puteati accesa.

    De-a lungul story-ului veti trece prin zone complet diferite, unele dintre ele chiar extrem de ingenios realizate. Ba mai mult, veti intalni NPC-uri care va vor oferi diverse mini-jocuri sau va vor da side-quest-uri. Nu vreau sa va stric surprizele oferite de acestia, dar pot sa spun ca veti ajunge inclusiv sa va construiti propriul go-kart sau veti controla drone. Ca originalitate, jocul sta foarte bine, fiecare nivel fiind deosebit in felul sau. La dificultate insa, veti avea momente in care va veti intreba "prea usor, prea ca la tara" si momente in care veti fi la un pas sa aruncati consola pe geam (in special la boss fights).

    Ca multiplayer, LBP 3 ofera extrem de multe optiuni. Story-ul poate fi jucat cu mai multi prieteni in co-op (ba chiar sunt zone pe care nu le puteti accesa decat cu ajutorul unui alt player), sau puteti intra in zona de Multiplayer. Nu am incercat, insa am inteles ca LBP 3 ofera si posibilitatea de a juca offline folosind inca un gamepad.

    Nu trebuie uitat faptul ca unul dintre cele mai atractive puncte ale seriei LittleBigPlanet a fost si ramane in continuare editorul de nivel. Practic puteti creea absolut orice va trece prin minte, si am vazut multe creatii care m-au lasat cu gura cascata (gen Dead Space sau Mortal Kombat levels). Creation Mode-ul din LBP 3 duce totul la un alt nivel fata de LBP 2. De exemplu acum avem parte de 16 layere pe care putem "construi", fata de doar 3 disponibile in jocul anterior. Intr-adevar, sunt momente in care parca e totul prea complicat, insa developerii vin in ajutorul vostru si va invata pas cu pas cum sa folositi Blaster Handle-ul prin Popit Academy. Mai jos aveti si un trailer marca Sony denumit "Create & Share" prin care puteti intelege mai bine ce puteti crea:



    In concluzie, LittleBigPlanet 3 nu a pierdut mai nimic din farmecul seriei, aduce noi caractere, avem un nou story in care personajele chiar sunt ajutate de voice-over, soundtrack-ul este excelent, avem compatibilitate cu tot ce a fost creat sau castigat in LBP si LBP 2... Toate acestea, plus trecerea la 1080p pe PS4, eu zic ca formeaza un titlu foarte atractiv. Si revenind la intrebarea cu care am pornit, se poate oare "lupta" cu Mario sau cu Zelda? Well, as spune si da si nu, insa in final voi sunteti cei care va trebui sa dati verdictul. Pentru mine LBP e un joc bun, care mai are nevoie insa de mici ajustari pentru a deveni perfect. Prin urmare, il recomand cu drag celor care isi doresc un platformer bun pe PlayStation 4. Iata si notele:

    Story: 7
    Gameplay: 8
    Sunet: 9
    Grafica: 7
    Multiplayer: 8

    Nota Finala: 7.8
    Attached Images Attached Images littlebigplanet_3_01.jpg littlebigplanet_3_02.jpg littlebigplanet_3_03.jpg littlebigplanet_3_04.jpg littlebigplanet_3_05.jpg littlebigplanet_3_06.jpg littlebigplanet_3_07.jpg littlebigplanet_3_08.jpg littlebigplanet_3_09.jpg littlebigplanet_3_10.jpg littlebigplanet_3_11.jpg littlebigplanet_3_12.jpg littlebigplanet_3_13.jpg littlebigplanet_3_14.jpg littlebigplanet_3_15.jpg littlebigplanet_3_16.jpg littlebigplanet_3_17.jpg littlebigplanet_3_18.jpg littlebigplanet_3_19.jpg littlebigplanet_3_20.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member nameless_fear's Avatar
    Din ce am vazut si citit LBP 3 este cel putin la fel de bun ca seriile anterioare plus ca aduce mai multe noutati.
    Si atunci cum de are recenzii asa slabe, doar din cauza ca grafica arata cam la fel ca pe PS3?
    Sau ca nu prea are story, care oricum nu interesa?

  3. #3 SP
    Admin MonkY's Avatar
    nameless_fear: cred ca e strict din cauza asteptarilor. Cand s-a lansat primul LBP (in 2008), era ceva original si mult asteptat pe platforma PlayStation. Era normal sa primeasca note mari, pt. ca nu prea exista "concurenta". E motivul pentru care a si primit note mari (95/100 pe Metacritic). LBP 2 a venit in 2011 reparand multe din problemele primului joc, insa deja nu mai era originalitate ci continuitate. A primit 91/100 pe Metacritic. La LBP 3, in special pe o consola next-gen, asteptarile au fost mult mai mari. Daca pe PS3 mai acceptai caderi de framerate, probleme de optimizare, pe PS4 se accepta mai greu. La fel, te astepti ca grafica sa fie cu mult peste, dar in afara de rezolutie, e cam acelasi lucru. Chiar daca vine si cu ceva nou, toate minusurile combinate duc la nota pe Metacritic, care dealtfel se apropie si de a mea, de 79/100.

    A nu se intelege gresit... nota de 7.8 care a rezultat in review nu e nici pe departe o nota mica. E si motivul pentru care l-am recomandat. Daca in cazul tau nu te intereseaza story-ul si grafica, atunci pentru tine deja e un joc de nota 8.3. Deci foarte bun. So, if you want it, go for it!

  4. #4 SP
    Senior Member BizZare's Avatar
    Déjà vu...

  5. #5 SP
    Member Prototype93D's Avatar
    Trebuie sa recunosc ca cel mai mult la aceasta serie ma atrage Creation Mode. Am descarcat in urma cu un an LBP 1 de pe contul unui prieten. La inceput mi s-a parut un joc de copii mici cand am jucat la Story, asta pana cand am descoperit ca pot sa creez si eu propriile nivele
    Cred ca pana la urma o sa iau mai intai LBP 2 si apoi LBP 3.
    Ma bucur ca se pot importa obiectele create din jocurile anterioare. Totusi, pot importa nivelele create din LBP 1 in LBP 3? Precizez ca LBP 1 e luat de pe PS Store US, iar LBP 3 il voi lua pentru Zona 2.

  6. #6 SP
    One Man Army Cristy's Avatar
    Pentru mine este un joc must-have... Am platina la primele doua jocuri... Deci trebuie neaparat sa il iau si sa il joc Am investit sute de ore in seria LBP... Pur si simplu gasesti cate ceva de facut

    @David9: Nivelele din LBP1 au fost importate in LBP 2... Ar trebuii sa fie identic si cu LBP 3...

  7. #7 SP
    Member Prototype93D's Avatar
    Ma gandeam ca poate o sa fie o problema din cauza ca LBP 1 e de pe Zona 1 si LBP 2/LBP 3 e de pe Zona 2.

  8. #8 SP
    Senior Member JeNeI's Avatar
    Exista LBP atat pentru PSV cat si pentru PSP.

    Am jucat toate jocurile din serie si LBP3 este favoritul meu.Cred ca a primit note slabe din cauza problemelor avute pe partea de multiplayer si lag la pop-it (problema ulteriora fiind reparat in ultimul patch).

  9. #9 SP
    Admin MonkY's Avatar
    Quote Originally Posted by JeNeI View Post
    Exista LBP atat pentru PSV cat si pentru PSP.
    Cred ca te referi la un alt LBP... intrucat LBP 3 nu exista in momentul de fata decat pe PS3 si PS4.

  10. #10 SP
    Senior Member JeNeI's Avatar
    Ai dreptate, am citit eu eronat postul.

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. Replies: 0 Last Post: 22-11-2012, 14:41
  2. Replies: 0 Last Post: 21-11-2012, 11:42
  3. Replies: 0 Last Post: 28-08-2012, 09:25
  4. User Review: LittleBigPlanet Beta Hands On - Part 1 By h0stile in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 24 Last Post: 09-12-2008, 12:50
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts