Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Results 1 to 7 of 7

Thread: User Review: Calvino Noir

  1. #1 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar

    User Review: Calvino Noir

    Recunosc ca am fost foarte entuziasmat cand am aflat despre Calvino Noir. Imi place enorm tot ceea ce este legat de “noir” si experimentasem subiectul in carti, filme, in jocul celor de la Rockstar, L.A. Noir, insa niciodata intr-un joc 2D. Iata ca un grup restrans de oameni a venit cu aceasta idee si in 14 luni au adus-o la viata pe iOS, PC si PS4.

    Story

    Povestea jocului se desfasoara undeva in Europa anilor ’30. In primele minute ale jocului suntem pusi in pielea lui Wilt, un mercenar sarcastic, ce are o personalitate rece. Acesta primeste un telefon de la o femeie misterioasa, care ii ofera o misiune importanta. Astfel o intalnim pe Siska, care mai tarziu va deveni un personaj controlabil. In al doilea capitol al jocului il vom cunoaste pe cel de-al treilea personaj controlabil, Arno, un bun prieten al lui Wilt. Astfel Wilt, Siska si Arno sunt cele trei personaje pe care le vom controla de-a lungul povestii, fiecare avand abilitati diferite (pe care le voi detalia la partea de gameplay). Cei trei “eroi” vor complota cu alte personaje pentru a porni o revolutie impotriva coruptiei. De-a lungul aventurii ne vom inflitra in cladiri, vom scapa prin canalizari sau vom explora pe acoperisuri.

    Grafica si Sunet

    Un capitol la care jocul exceleaza. Grafica nu putea fi altfel decat noir, ceea ce denota o atmosfera incredibila. Decorurile in care se desfasoara misiunile sunt si ele demne de lauda fiind foarte bine realizate. Voice actingul este extraordinar, actorii vocali aducand la viata personajele intr-un mod inedit, astfel ca fiecare personaj are propria personalitate.

    Coloana Sonora... este suficient sa spun jazz. Cred ca va puteti imagina atmosfera creata de grafica in nuante de gri si negru, acompaniata de muzica jazz, pur si simplu superba.

    Gameplay

    Daca pana acum am avut doar cuvinte de lauda, cand vine vorba de gameplay acestea se termina. Calitatea povestii este trasa mult in jos de modul in care este pusa in miscare. Calvino Noir este un joc care se vrea 100% stealth, insa nu poti avea aceasta pretentie cu un asemenea gameplay.

    Cum spuneam mai sus fiecare din cele trei personaje are niste abilitati individuale. Wilt este cel care poate inlatura garzile, Siska este cea care poate descuia usi, iar Arno este creierul, cel care poate repara chestii sau utiliza masinarii. Gameplay-ul, in teorie este simplu: “cureti” drumul de garzi cu Wilt, ca Arno sa-si poata face treaba, iar cand intalnesti o usa incuitata, Siska o deschide fara nici cea mai mica problema. Suna simplu, insa cee ace il face complicat este modul precar in care este pus in practica.

    Cea mai importanta mecanica intr-un joc stealth, este ceea in care te furisezi si inlaturi garzile. In Calvino Noir acest lucru este un calvar, deoarece nu functioneaza. Oricat ai incerca sa te furisezi in spatele unei garzi, in momentul in care ai apasat butonul pentru “takedown” aceasta se intoarce si te impusca. Trebuie sa adaug si faptul ca daca reusesti sa omori un inamic, vei fi auzit de la un etaj superior (a nu se intelege ca il impusti, nu, daca il sugrumi). Este frustrant, mai ales pentru un joc care iti ofera stealth-ul ca singura optiune. O alta problema este intrarea in cover: in momentul cand apesi butonul pentru actiunea respectiva se declanseaza o animatie rudimentara ce dureaza 2-3 secunde pentru a ascunde personajul. Imi aduc aminte de niste jocuri din 2012: Mark of theNinja si Deadlight, jocuri ce aveau niste animatii extrem de fluide pentru niste jocuri indie, in plus rulau pe old gen. Asa ca stealth game-ul Calvino Noir nu are nicio scuza pentru gameplay-ul prost dezvoltat.

    Concluzie

    Degeaba are Calvino Noir atmosfera si poveste bine puse la punct, deoarece din cauza gameplay-ului acestea sunt puse intr-o lumina foarte proasta. Cu siguranta jocul nu merita pretul pe care il are in acest moment.

    Vi-l recomand doar daca aveti multa rabdare si il prindeti la un pret de nimic. Imi pare nespus de rau, deoarece jocul avea un potential imens. Insa, poate in viitorul titlul, studioul va invata din aceste greseli, sau de ce nu, vor repara jocul cu un update serios.

    Story: 7
    Grafica: 8
    Sunet: 8
    Gameplay: 4
    Nota finala: 6.75

    Multumesc Dant3 si Console Games pentru codul de review. Multumiri si micului studio care a reusit sa aduca "noir-ul" intr-un joc 2D.
    Attached Images Attached Images calvino_noir.jpg

  2. #2 SP
    Member LeicaBogdan's Avatar
    sincer chiar aseara ma uitam la el pe psn si ma gandeam sa il iau...dar daca zici ca e asa nasol la gameplay...mai bine astept sa il prind la o reducere

  3. #3 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar
    Chiar nu merita pret intreg. Si eu aveam asteptari mari de la acest joc...

  4. #4 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Ouch, chiar atât de nasol e la capitolul gameplay? Damn!

  5. #5 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar
    Am incercat sa joc in mai multe moduri: mai alert, mai calm, mai tactic. Degeaba, rezultatul a fost acelasi.
    O sa las si pagina de metacritic: Calvino Noir for PlayStation 4 Reviews - Metacritic
    Parerile sunt in mare parte aceleasi: se apreciaza directia artistica si se critica negativ partea de stealth.

  6. #6 SP
    CG Editor Dant3's Avatar
    Ce bine arăta în trailer, păcat, muzica aia e de 10 Poate învață din greșeli, sper.

  7. #7 SP
    Senior Member raduadelin's Avatar
    Dupa doua update-uri, Calvino Noir a devenit jucabil. Inca nu este un joc care sa exceleze la capitolul gameplay, dar este o schimbare pozitiva majora fata de cum era la inceput.
    Nu inteleg de ce a fost lansat cu asa mari probleme. Nu vorbim de un joc care sa apartina de EA sau Ubisoft, in acele cazuri stim de ce se grabeste lansarea unui joc.
    Acum, Calvino Noir merita o sansa!

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.

Similar Threads

  1. User Review: Killzone 2 By IceBlast13 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 27-04-2011, 21:23
  2. User Review: Uncharted 2 By paunstefan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 7 Last Post: 19-01-2011, 10:14
  3. User Review: Battlefield 2 Review By erik95 in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 3 Last Post: 10-03-2010, 00:09
  4. User Review: Fable 2 By Khan in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 8 Last Post: 06-02-2009, 14:32
  5. User Review: Metal Gear Solid 4 - Guns of the Patriots Review By istrategie in forum Game Reviews & Previews
    Replies: 25 Last Post: 05-11-2008, 16:00

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts