Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 63

Thread: The Game Awards 2023

  1. #1 SP
    Manager paul's Avatar

    Lightbulb The Game Awards 2023

    Live in 7 decembrie: thegameawards - YouTube.

    Nomination announcement:

    Q&A:


    Votati aici: Nominees | The Game Awards.

    Sunt 32 categorii, le-am ales pe cele mai importante:
    Attached Images Attached Images game-year.jpg best-narrative.jpg best-performance.jpg best-action-game.jpg ar-game.jpg best-mobile-game.jpg best-independent-game.jpg best-ongoing-game.jpg strategy-game.jpg best-family-game.jpg best-fighting-game-1.jpg best-rpg.jpg adventure-game.jpg most-anticipated-game.jpg best-multiplayer-1.jpg best-sports-racing.jpg

  2. #2 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Starfield lipsește din "GOTY"?
    Măcar a primit o nominalizare pentru "Best RPG".

  3. #3 SP
    Member codpin's Avatar
    Desi am peste 100 de ore in el, iti zic sincer ca Starfield nu merita nominalizare GOTY.

    Are multe sisteme implementate prost (se vede clar ca aveau ceva gandit dar au renuntat intre timp la ele sau nu au mai avut timp sa le faca sa functioneze) iar libertatea de alegere e drastic redusa fata de jocurile lor precedente.

    Eu il joc pentru ca imi place tema, e okish main quest si inca imi prind urechile in ship builder. Dar nu cred ca ma mai intorc in el cand apare DLC-ul desi il am platit deja.

    LE: si zic asta fara sa ma fi jucat vreun titlu din cele propuse la GOTY.

  4. #4 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Bune liste in general, singura mentiune este ca as fi pus Starfield acolo in loc de Resident Evil sau Mario.
    Imi e greu sa justific de ce ai pune un remake sau un platformer 2D in locul unui IP nou care, chiar si cu anumite probleme deloc mari sau game breaking, 'aduce ceva nou' si ofera sute de ore de gameplay never-ending intr-un univers absolut sublim.

    Dar, era sa uit, este Microsoft si n-ar mai fi avut loc cele 2 de la Nintendo.

    Mi-ar placea sa revin prin decembrie cu o lista a nominalizarilor personale dar sunt restant grav la sectiunea GOTY, Alan Wake 2 il incep saptamana viitoare si Baldur's Gate 3 nu pot sa-l joc ca nu am pe ce, inca il gadila Microsoft sub coada.
    Una peste alta, simt ca 2023 a fost un an excelent, cred ca m-as hazarda sa spun ca a fost unul dintre cei mai buni ani din ultimii 10, cu foarte multe jocuri highly-rated si de o calitate buna.

  5. #5 SP
    Senior Member Espiritus's Avatar
    GOTY va fi Bandur's Gate sau Tears of the Kingdom, nu are ce căuta Starfield in lista, la fel cum nici celelalte 4 jocuri nu prea își au rostul.

  6. #6 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Well, vad ca in fiecare lista sunt minim 5-6 pe care probabil au fost nevoiti sa le includa mandatory ca si sparring partners...
    Chiar daca era clar ca nu va lua Starfield GOTY, sa il incluzi in lista finala de 6 ar fi fost de bun simt daca vrei sa arati tu ca si organizator ca esti obiectiv si nu esti un nenorocit.
    Am 150 de ore in el si jocul are toate motivele sa fie nominalizat acolo, asta e parerea mea. Daca e gresita, mi-o asum.
    Repet, doar sa fie in lista, fara nici o sansa reala de a iesi GOTY, pentru ca nu merita asta, clar.

    Dar, ca si in ultimii ani, lor nu le e rusine sa arate vadit ca sunt niste nenorociti so why bother...
    Si eu spun (si sper) ca va lua Baldur's Gate 3, asa ar fi normal, daca mai exista ceva normal in lumea asta.

  7. #7 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Cel mai probabil Baldur's Gate 3, desi nu l-am jucat inca.
    TOTK mi se pare ca dupa 20-30 ore isi pierde un pic din calitati si devine cam repetitiv.
    Are multe imbunatatiri fata de BOTW, dar a pastrat multe chestii enervante.
    RE4 sigur nu va castiga, dar merita sa fie acolo pentru ca e mult mai mult decat un remake.

  8. #8 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Pentru mine este foarte atractiva lista de best fighting, sunt tare curios daca o sa castige Mortal Kombat sau Street Fighter. Ar fi fost absolut fabulos si demential sa fi iesit si Tekken 8 tot anul asta, sa se bata astea 3 intre ele pentru best fighting...

    Also, vad ca mai nou la best graphics ii spune 'Best Art Direction', de ce oare?
    Din punctul meu de vedere ar fi putut ramane 2 sectiuni diferite, pentru ca spre exemplu un model absolut fabulos de art direction consider ca are Jusant (sau Ori, sau Unravel type of games), dar niciodata best graphics.
    La best graphics as include jocuri unde straluceste overall tot ce inseamna grafica, iluminarea, calitatea texturilor, LOD, grafica in general nu neaparat ca si level art...

  9. #9 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Cea mai mare problema pe care o vad eu este ca probabil va castiga Spider-Man 2 (am vazut un poll pe youtube unde avea 88% din voturi), un joc care teoretic nu are ce cauta in "finala" pentru GOTY, ci doar pentru anumite categorii.

    Pe de alta parte, RE4 sau Mario la fel, nu au ce cauta acolo, din perspectiva mea. Adica...daca tot au bagat Mario acolo, de ce nu au bagat si...nu stiu...Cocoon? Sau Sea of Stars?

    Hogwarts Legacy nu inteleg de ce lipseste de pe lista - nici macar o nominalizare, pe undeva, pentru un joc absolut fabulos si care este in top 3 al celor mai bune jocuri din 2023, pentru mine.
    Celalalt ar fi Zelda TotK, pe care l-as mai juca inca cateva sute de ore, daca ar avea content. Efectiv libertatea din jocu ala este, in continuare, neegalata de alte jocuri.

    Anywho, personal, i-as da lui Alan Wake 2 mai multe GOTY Este o capodopera absoluta

    Astept si eu sa pun mana pe Baldur's Gate 3, chiar daca nu este genul meu, mai ales ca sa vad care-i faza cu povestea si de ce a castigat in fata lui Alan Wake 2 la Golden Joystick awards...

  10. #10 SP
    Senior Member Xander RO's Avatar
    Am uitat de Hogwarts Legacy da, cat de nenorocit sa fii sa pui acolo un Remake (nu ma certa sexbobomb91, stiu ca este mai mult decat un remake si sunt de acord ca este un joc fabulos, dar este tot un remake) si sa lipseasca Hogwarts de pe toate listele

    Astia sunt care duc copii cu muci la gradinita si zic ca nu sunt raciti. 'Domne are copilul muci verzi pana la barba cum il aduci' -> 'da dar nu tuseste'...

  11. #11 SP
    Senior Member GabiCutlac's Avatar
    Quote Originally Posted by razvanrazy View Post
    Cea mai mare problema pe care o vad eu este ca probabil va castiga Spider-Man 2 (am vazut un poll pe youtube unde avea 88% din voturi)
    La Game Awards voturile publicului reprezinta doar 10% din "nota" finală. Altfel ar fi doar un concurs de popularitate...

  12. #12 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    Eu sincer am si uitat ca Hogwarts Legacy a aparut anul asta .
    Fanii universului l-au apreciat, dar foarte repede a disparut din mintea oamenilor; la 2 saptamani dupa lansare nu mai discuta nimeni despre el.

  13. #13 SP
    Why so serious ? razvanrazy's Avatar
    Cam acelasi lucru se poate spune si despre Spider-Man 2 sau alte jocuri de genu (on the top of my head ar mai fi aici jocurile Horizon sau God of War, uitate dupa 1-2 saptamani de hype). Dar pentru mine si probabil pentru fanii universului Harry Potter, Hogwarts Legacy a ramas intiparit in minte, nu neaparat pentru poveste si lume, dar mai ales pentru castelu ala incredibil de bine realizat. Si chiar as vrea sa revin la plimbat prin lumea aia, cand voi avea putin timp liber. Ba chiar sper la un DLC.

    Mai ales intr-un an plin de jocuri bune, cum a fost 2023, mi s-a parut o greseala foarte mare sa lansezi un joc foarte bun, in prima jumatate a anului, fix din motivul asta.

  14. #14 SP
    Senior Member sexbobomb91's Avatar
    E totusi o diferenta considerabila intre receptia celor 2 jocuri.
    Si majoritatea celor din juriu sunt cei care scriu si review-urile.
    EDIT: o singura persoana cunosc care e innebunita dupa universul HP si dupa 10 ore s-a cam plictisit de joc, desi il astepta de ani intregi.
    Attached Images Attached Images screenshot-2023-11-14-11.14.07.png

  15. #15 SP
    Member lucicleric's Avatar
    Eu sper sa castige Baldur's Gate. Ca sa nu mai zica lumea ca au platit publisherii sau mai stiu eu ce au facut ca sa castige premiul.

  16. #16 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    Mario are tot dreptul sa fie acolo - de fapt, din lista aia doar Alan Wake 2, Mario si BG3 mi se par cu adevarat GOTY contenders. In schimb si eu as fi facut switch intre RE4 si Hogwarts Legacy, mi se pare ireal faptul ca Hogwarts nu e acolo si fac pariu ca e o decizie politica avand in vedere backlash-ul de care a avut parte.

  17. #17 SP
    Member biagyydog's Avatar
    Deci si aici avem parte de decizii politice?
    Atunci cat sa mai avem incredere ca acel joc este cu adevarat GOTY?

    Si cum vine cu acel procentaj de acordare a notelor?
    Va conta mai mult numarul de unitati vandute, numarul de note date de public ori "specialisti"?
    Atunci este clar ca Spiderman va iesi castigator, desi poate altul ar merita titlul.

    Poate ar trebui ca ponderea de note sa fie impartita pe regiuni, si nu sa vina mai mult din state ori legate de companii ce sunt dependente de cei din state.

  18. #18 SP
    Vires Intus eagle-eye's Avatar
    As zice ca e cu decizii politice atunci cand vine vorba de lista de nominalizari sau "pe cine evitam sa nu iscam discutii". In rest, tbh, cand vine vorba de castigatori sunt more or less on point (dupa mine doar 2020 a fost cam "spalat", cand a luat TLOU II in loc de Hades). Also, daca un joc chiar se distinge fata de restul e imposibil de ignorat. Hogwarts Legacy danseaza asa un pic la marginea nominalizarii, a avut cateva probleme, dar imagineaza-ti BG3 sa nu fi fost pus pe lista din motive politice, ar fi explodat internetul

  19. #19 SP
    Manager paul's Avatar
    Quote Originally Posted by biagyydog View Post
    Deci si aici avem parte de decizii politice?
    Atunci cat sa mai avem incredere ca acel joc este cu adevarat GOTY?
    TGA este de tipul "critics' awards". Juratii voteaza cum considera ei, la fel cum tu ai optiunile tale. In cazul Hogwarts Legacy pare ca se comporta ca niste activisti. Dar e valabil si pentru unii din public (forumul Resetera a interzis discutiile despre joc). Nu exista vot gresit.

    Poti sa ai incredere, la fel cum ai in cazul Oscars sau Grammys. E ceva subiectiv.
    Quote Originally Posted by biagyydog View Post
    Si cum vine cu acel procentaj de acordare a notelor?
    Va conta mai mult numarul de unitati vandute, numarul de note date de public ori "specialisti"?
    Atunci este clar ca Spiderman va iesi castigator, desi poate altul ar merita titlul.

    Poate ar trebui ca ponderea de note sa fie impartita pe regiuni, si nu sa vina mai mult din state ori legate de companii ce sunt dependente de cei din state.
    Nu sunt note. Sunt doar voturi, cine are mai multe, castiga. 90% numarul de voturi de la jurati + 10% numarul de voturi de la public. Consider ca acei 10% din partea publicului sunt din motive comerciale/de marketing, sa fie engagement.

  20. #20 SP
    Member olteanug's Avatar
    La strategii nu stiu de ce au pus Company of Heroes 3 si Cities Skyline II.
    CoH 3 e o involutie față de primele două și are multe recenzii negative+ buguri la pachet.
    Iar CSII are prea multe probleme de optimizare și e cam nefinisat ca sa fie nominalizat la GOTY.
    Bine că n-au nominalizat și Total War Pharaoh, că ăla chiar a fost un reskin rușinos la Troy Total War.

    Cum de nu au nominalizat Age of Wonders 4, care a avut recenzii pozitive?
    https://store.steampowered.com/app/1..._of_Wonders_4/

    Sau Jagged Alliance 3?
    https://store.steampowered.com/app/1...ed_Alliance_3/

Your post count prohibits you from posting new replies in this forum!
Users with less than 1 posts cannot reply to threads here. Your post count is currently . You need to post first in the Intro thread.
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Similar Threads

  1. The Game Awards 2022 By paul in forum Console Club
    Replies: 23 Last Post: 26-12-2022, 16:07
  2. The Game Awards 2020 By paul in forum Console Club
    Replies: 89 Last Post: 17-12-2020, 20:27
  3. The Game Awards 2016 By Dant3 in forum Console Club
    Replies: 59 Last Post: 04-12-2016, 01:45
  4. The Witcher 3 ia premiul cel mare la The Game Awards By paunstefan in forum Console News
    Replies: 13 Last Post: 07-12-2015, 23:22
  5. The Game Awards 2015 By RonanN1 in forum Console Club
    Replies: 9 Last Post: 04-12-2015, 23:07

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts