Single post: Samsung lanseaza Galaxy S5!

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Samsung lanseaza Galaxy S5!

    A venit timpul ca Samsung sa reinnoiasca linia Galaxy, cu noul flagship Galaxy S5. La conferinta din Barcelona din aceasta seara, acestia au prezentat inlocuitorul lui S4. Dupa multe speculatii care vorbeau despre un display 2K, materiale premium in constructie, doua flash-uri pe spate sau chiar doua marimi de telefoane, nu prea s-au adeverit. In aceasta seara Samsung s-a concentrat foarte mult pe lifestyle si fitness, punand un mai mare accent pe seria de ceasuri destepte "Gear" decat pe noile componente interne ale lui S5.

    Telefonul a crescut putin, ajungand la un display de 5.1", aproape cat primul Note 1 care avea diagonala de 5.2". Din pacate, acesta a ramas "doar" 1920x1080. Procesorul este un Snapdragon 800, prezent deja pe multe alte flagship-uri, dar care este acum la o frecventa de 2,5GHz. Spre deosebire de Note 3 avem doar 2GB RAM. Elemente de la Note 3 se regasesc: portul USB 3.0 care va facilita transferul de date dar si a unei incarcari mai rapide. Avem si o baterie mai mare de 2800mAH si un ultra power setting, mod in care telefonul are o autonomie de peste 10 zile. Camera, are 16MP si este cea mai rapida de pe un smartphone. Avem si un HDR mult imbunatatit si, poate cel mai interesant, avem un manual depth of field care este extrem de similar cu cel din aparatele DSLR. Filmarea 4K este si ea prezenta, nu s-a specificat insa nimic despre un posibil mod slo-mo precum cel din iPhone 5S.

    Urmand moda aparatelor Sony, noul S5 este rezistent la apa si praf. Acesta va rezista pana la 30 de minute sub apa si pana la o adancime maxima de 3 metri.

    S5 vine si cu un finger scanner, care se afla pe butonul home. Pentru a-l folosi va trebui sa trecem degetul peste el pentru a putea face o plata online prin PayPal sau pentru a downloada ceva din Playstore.

    Cea mai mare dezamagire probabil a fost design-ul. Desi multi se asteptau la materiale premium, iata ca nici de data aceasta nu avem parte de asa ceva. Nici macar design-ul elegant de la Note 3 nu este prezent, S5 fiind din nou complet din plastic. Avem 4 optiuni de culori: negru, alb, albastru si auriu.

    Lansarea va avea loc in 11 aprilie.
    Attached Images Attached Images samsung_galaxy_s5.jpg