Single post: Samsung Galaxy Note 4 a fost dezvaluit la IFA Berlin!

  1. #1 SP
    \ tudyniuz's Avatar

    Samsung Galaxy Note 4 a fost dezvaluit la IFA Berlin!

    Ce repede trec anii. Parca nu de mult primeam Samsung Note pe piata si eram uimiti de dimensiunile sale. In ziua de astazi insa, un ecran de peste 5" este ceva obisnuit. Gama Note a crescut in fiecare an diagonala telefonului, ajungand de la 5.3" pana la 5.7" pe Note 3. Anul acesta este prima data cand ecranul nu a crescut, Note 4 pastrandu-si proportiile in mare parte. Asa cum ne-am obisnuit, Note 4 vine cu cel mai capabil hardware de pe piata, suferind si mici modificari estetice in aceasta evolutie. Precum S5 fata de S4, nici gama Note 4 nu a fost complet regandita cum a fost pana acum la fiecare generatie noua, semn ca Samsung a ajuns la un produs echilibrat in care are incredere. Sau poate sunt doar lenesi.

    Ce e nou? Avem in continuare mult apreciatul SuperAMOLED, insa de aceasta data avem si o rezolutie mai mare, ajungand la 2560x1440 (QuadHD). Desi mai sunt cateva telefoane cu aceasta rezolutie, Note 4 este primul cu SuperAMOLED. In plus, pentru prima data, Samsung vine cu un frame metalic, construind in sfarsit un produs premium din materiale premium. Acel faux leather de pe spate nu a disparut, insa a primit o textura mai bogata si se simte mai bine la atingere.

    Sa trecem la ce ne doare cel mai tare, specificatiile: avem un procesor quad core Snapdragon 805 (varianta Oxynos cu 8 core se va comercializa doar in anumite piete), avem in continuare 3GB RAM, desi se zvonea de mult 4GB, si 32GB spatiu de stocare. Nu s-a pierdut nici slotul de microSD, avand astfel posibilitatea sa ne marim memoria interna cu inca 128GB in plus. Bateria este una de 3220mAh care se incarca de la 0 la 50% in mai putin de 30 de minute. Conectivitatea USB 3.0 a disparut in schimb, avand un clasic MicroUSB 2.0. Aceasta schimbare este una cel putin ciudata, fiind un pas inapoi. Probabil s-au saturat si utilizatorii sa nu nimereasca mufa la incarcare sau la transferul de date. Ca tot veni vorba de utilizatori frustrati, fingerprint scanner-ul de pe S5 isi face prezenta si aici. Camera foto, care dupa umila mea parere a fost slabuta pe Note 3, promite ca este cea mai buna de pe un smartphone. Avem un senzor de 16MP cu OIS (Optical Image Stabilization). Distanta zoom-ului a fost si ea dublata, ajungand acum la 8x fata de 4x de pe Note 3. Camera frontala este acum una wide angle care va face poze cuprinzand un fundal mai mare.

    Samsung s-a laudat in timpul conferintei ca a reusit sa vina cu un skin mai curat si aranjat, fiind mult inspirati de Android L. Telefonul va rula Android 4.4.4 KitKat. Culorile disponibile vor fi: negru, alb, bronz si roz.

    Pentru mai multe detalii, specificatii complete, imagini extra si prezentare, va asteptam pe threadul dedicat: http://www.consolegames.ro/forum/f11...laxy-note-4-a/.
    Attached Images Attached Images note4.jpg