Single post: Playstation 2 horror games retrospective

  1. #2 SP
    Senior Member ilie11's Avatar
    Sa continuam...
    Seria Silent Hill:
    Silent Hill este un joc creeat de Team Silent si publicat de Konami, primul joc fiind lansat in 1999. Actiunea jocurilor din serie se petrece in orasul fictional Silent Hill in care personajele principale ajung dintr-un motiv sau altul. Chiar daca precursorul genului 'survival horror' este considerat Alone in the Dark sau chiar Resident Evil, odata cu Silent Hill a luat amploare acest gen de joc. Simbolul seriei Silent Hill il reprezinta ceata. Aceasta a fost folosita initial pentru a 'acoperi' defectele de grafica iar ulterior a fost folosita in toate jocurile din serie pentru a crea sentimentul de izolare, teama de a nu sti ce se ascunde in fata...
    Jocurile din seria Silent Hill sunt diferite de celelalte jocuri survival horror prin factorul psihologic. In timp ce alte jocuri au monstri, zombie, etc, Silent Hill are monstrii lui, parca plasmuiti de imaginatia jucatorului iar atmosfera jocului pare desprinsa din Twin Peaks.
    Pentru cei care l-au jucat, stiti ca nu numai monstrii sunt greu de ucis dar si sistemul de puzzle este foarte dificil, jucatorul fiind nevoit sa strabata orasul de la un capat la celalalt pentru a obtine 'key items' cu care sa avanseze.
    Cloana sonora a fost creeata de Akira Yamaoka, acesta optand pentru 'industrial music' , stil care a fost influentat de Angelo Badalamenti si formatiile Metallica si Depeche Mode.
    Toate jocurile din serie au multiple ending, influentat de actiunile jucatorului in anumite momente din joc. Pentru cine nu stie, exista un 'good ending' , un 'bad ending' , chiar si un ' UFO ending' , acestea contribuind mult la 'replay value' al jocurilor Silent Hill.
    In final, daca va plac jocurile ciudate, Silent Hill este alegerea perfecta, mai ales ca exista si versiunea remasterizata pentru consolele current-gen.
    Concluzie:
    Story: 7.5 pentru ca de multe ori lipsesc informatii
    Gameplay: 8
    Sunet: 9
    Grafica: 8.5 pentru ca au compensat limitarea hardware intr-un mod inovativ
    Nota finala: 8.2
    Attached Images Attached Images silent_hill_hd_collection-550x303.jpg