And i'm back
4) Haunting ground aka Demento
Lansat in 2005 pentru Playstation 2, Haunting Ground ne pune in rolul Fionei Belli, o adolescenta ce calatoreste impreuna cu parintii ei. Dupa un accident de masina se trezeste intr-un vechi castel fara sa aiba vreo amintire despre cum a ajuns acolo. De aici incepe misiunea ei, aceea de a iesi din castel si de a se intoarce la familia sa. Problema sunt 'locuitorii' castelului care vor incerca sa o captureze/omoare pe Fiona, unii din dragoste, altii din ura.
Ei bine, acest joc chiar se poate numi survival horror. Fara arme, doar cu posibilitatea de a lovi cu piciorul (si nu ca Van Damme) jucatorul va putea doar sa fuga sau sa se ascunda in diverse locuri. Singurul lucru ce ajuta este ''man's best friend'' Hewie, un caine pe care il salveaza la inceputul jocului si care nu o va parasi pana la final... Acesta le va distrage atentia inamicilor si o va ajuta pe Fiona sa scape din ghearele lor.
Indraznet pentru acele vremuri este faptul ca poti controla cainele, exista comenzi ca '' sit/attack/fetch '' iar felul in care interactionezi cu Hewie pe parcursul jocului afecteaza finalul.
Fiona va fi urmarita prin castel si prin imprejurimile sale de diferiti 'enemies' fiecare cu sectiunea lui din joc. Dezavantajul este ca, in timpul urmaririlor, pe ce usa intra Fiona intra si ei, nu exista loading-screen care sa te salveze. Singura speranta este sa te ascunzi, sa-i sperie cainele sau sa le distragi atentia cu diverse obiecte. Jocul ofera o senzatie deosebita in momentul in care Fiona sta ascunsa sub pat sau in vreun dulap in timp ce vreun nebun o cauta sa o omoare
Deci, daca va place survival horror-ul trebuie sa jucati acest joc! Chiar daca se aseamana mult cu Clock Tower 3, este un joc excelent.
IGN wrote "Haunting Ground's combination of high-end presentation, disturbing sexuality, and psychological mindjobbing makes it one of the most interesting games of the last couple of months,"[20] and selected it as the "Game of the Month" for May 2005

Concluzie:
Story: 9 destul de interesanta
Gameplay: 9 pentru Hewie
Sunet: 8.5 straluceste in momentele in care te fugareste cineva si te ascunzi
Grafica: 10 pentru ca mi-a placut mie
Nota finala: 9.1