5) Seria Siren sau Forbidden Siren
Jocul Forbidden Siren s-a lansat in 2003, fiind creat de Project Siren, o echipa de developeri din cadrul SCE Japan Studio.
Povestea e destul de simpla si se rezuma la cateva personaje aparent fara legatura intre ele care au puterea de a-i 'poseda' pe inamicii numiti 'Shibito' prin 'sightjack' . Aceasta functie de sightjack permite jucatorului sa vada si sa auda ce vad si aud acesti Shibito, astfel putand sa-i localizeze si sa isi faca un 'plan de atac'
Din proprie experienta va spun ca nu e indicat sa luptati cu acesti Shibito, fuga e cea mai buna solutie. Cu toate ca exista o varietate de arme, de la melee la fire-powerd, in multe momente e greu sa luptati. Jocul ofera foarte multe posibilitati de a te ascunde: usi care se incuie, dulapuri, etc. Avantajul este ca, odata iesit din 'raza' unui Shibito, in scurt timp acesta va renunta la urmarire.
Actiunea se petrece intr-un sat japonez numit Hanuda si bineinteles ca are in spate un ritual 'gone-wrong' , o entitate ce trebuie trezita, acesti Shibito ce sunt de fapt zombie, si 10 playable characters.
Siren e probabil putin cunoscut, a primit mixed reviews, dar ce il face deosebit este sentimentul de neajutorare pe care il ofera jucatorului si modul ciudat in care se desfasoara povestea.
So, go for it at least once! Si, aviz amatorilor, exista si un film
Concluzie:
Story: 8 ca e cam fuc**d up
Gameplay: 8.5 pentru sightjack
Sunet: 8.5
Grafica: 8
Nota finala: 8.2