6) Clock Tower 3
The cutscenes in the game are some of the best that you'll find in any game.
Ce sa zic, mi-a luat o saptamana sa il termin dar a meritat fiecare secunda de joc....
Totul a inceput cu Clock Tower pentru SNES, a continuat cu Clock Tower II: The Struggle Within pentru Playstation si a ajuns la Clock Tower 3 pentru Playstation 2 despre care va voi povesti cate ceva. Este primul joc din serie in care avem control complet asupra personajului fata de stilu 'point and click' al jocurilor precedente.
Povestea o are in centru pe Alyssa Hamilton, o fetita de 14 ani care primeste o scrisoare de la mama ei in care i se spune ca trebuie sa se ascunda pana cand va implini 15 ani.
Ei, si de aici incepe nebunia...
Actiunea se petrece in Londra anului 2003 intr-o atmosfera gotica cu o grafica foarte buna si multa atentie la detalii. In fiecare nivel, Alyssa va trebui sa gaseasca indicii despre disparitia mame printr-o casa enorma iar in anumite momente cheie ale jocului va fi trimisa inapoi in timp in diverse locuri pentru a lupta cu asa numitii 'Subordinates' . Interesant e ca o parte din acesti 'Subordinates' se bazeza pe criminali care chiar au existat, gen The Coroder bazat pe Acid Bath Murderer. . Ceea ce face jocul interesant este faptul ca Alyssa nu are nici o arma, cel putin pana la boss-fight, bazandu-se doar pe holly water care si asa se gaseste in cantitati insuficiente
O noutate in gameplay o reprezinta ‘panic meter’ . Cand Alyssa e urmarita, acest panic meter se umple incet incet iar cand devine plin, controlul asupra Alyssei devine practic inexistent, ea alergand aiurea si impiedicandu-se de toate obiectele pana cand, inevitabil va fi prinsa. Acest ‘panic meter’ poate fi scazut folosind ‘lavender water’ , item care bineinteles ca nu prea se gaseste.
Despre boss fights nu va spun prea multe, decat ca sunt foarte ‘challenging’
Concluzie:
Story: 9 bine elaborata
Gameplay: 9
Sunet: 9
Grafica: 9
Nota finala: 9