Thanks MonkY, link`ul asta trebuie sa fie ok, Quantum Computing | D-Wave Systems .

Ceea ce pe mine ma sperie, se spune si au recunoscut ca un astfel de pc poate `sparge` codul RSA ..ceea ce nu este deloc funny..motiv pentru care am cautat daca acel RSA se sparge care ar fi urmatorul nivel de securitate in domeniul IT si nu numai..
Asa am dat peste un exemplu interesant, care din cate se pare este deja folosit de anumite guverne si personae ce isi permit luxul sa plateasca pentru un asemea serviuciu si anume criptare telefonica cuantica da suna SF ..dar exista..
Aceasta criptare cuantica telefonica, se rezuma la unul din principiile de baza ale fizicii cuantice, anume, daca 1 persoana priveste un obiect...si o a 2a il priveste si ea ..acel obiect isi schimba starea.
Cam asa ceva este si in telefonie, unde 2 persoane isi aleg o cheie pentru a se identifica si a incepe discutia, iar daca o a3a intervine (asculta discutia) acele persoane isi vor da seama ca cineva ii asculta pentru ca discutia va fi `distorsionata` de a 3a persoana care schimba `starea` cuvintelor ca sa zic asa ...

Mai jos sunt un site cu niste explicatii si puneri in practica

Have fun si sper sa aveti rabdare sa cititi ...

http://gva.noekeon.o...troduction.html

http://www.mitsubish...ns/quantum.html