Pai ideea e simpla - repet, studiu de piata - se inscriu oamenii care in principiu ar lua-o day 1 (un procent foarte mare) indiferent de pret.
Adica, nu o vad pe mama sa se inscrie acolo sau pe vreun bunic. Se vor inscrie doar gamerii care stiu despre asta. Nu e vorba de dat bani in avans sau chiar de precomanda in sine.

Si nu am zis ca Sony va ajusta - ci ar putea, asa cum ar putea sa faca multe alte lucruri. Exista posibilitatea sa faca si asta.

Nu va ganditi ca toata situatia asta e venita in ajutorul nostru, ca sa fim noi informati degeaba sau ca cine o face va avea o reducere mica la precomanda. Este strict un studiu de piata din partea lor, un experiment si atat.
Ceva ce-i va ajuta sa ajunga la cat mai multi oameni si sa vanda cat mai multe unitati.

@Dant3, la ce anume te referi? La ce se intampla in momentul asta referitor la consolele PS5? Daca da este un caz aparte si asta ar putea face orice magazin, dar nu-si bat capul si nu ar avea nici romanul incredere ca magazinul respectiv i-ar restitui banii fara certuri si ANPC.
Pentru ca in mod normal in tarile civilizate, precomanda = achitarea produsului in avans (desigur, asta inseamna ca se stie pretul).

Also, ce te face sa crezi ca daca faci precomanda si dai acei 50 euro in avans garanteaza livrarea consolei (si nu ma refer la day 1)? Daca ei fac asta pentru 1000 de oameni si li se aloca doar 700 de unitati? E ok pentru ei, pt ca dau banii inapoi oamenilor care nu au primit, dar nu ti se garanteaza nimic.